Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ζητήματα φόρτου στις Πολεοδομίες


cv98019

Recommended Posts

Στη Νομαρχία Πιερίας ζητάνε Ε1 για βεγαίωση πρώτης κατοικίας και συνυπογραφές λοων των ιδιοκτητών της οικοδομής για τακτοποίηση πυλωτής ή κλειστού χώρου στάθμευσης!!!

Έχω περιπτώσεις που οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες είναι κάτοικοι εξωτερικού!Τι θα γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις δηλαδή?Ο άνθρωπος θέλει να "νομιμοποιήσει" τη χρήση του χώρου και δεν τον αφήνουν!!!Σκεφτείτε αφού λήξει ο νόμος να φάει καμιά καταγγελία και να τρέχει γιατί η πολεοδομία ζητο'υσε συνυπογραφές!!!

Επίσης σε τακτοποίηση πυλωτής πελάτης μου εκβιάζεται απο άλλον ιδιοκτήτη και ζητά 15000 για να συνυπογράψει, αλλιώς λέει θα κάνει καταγγελία στην πολεοδομία!!!

 

Ελλάς το μεγαλείο σου!

 

Εαν το σκεφτούμε λογικά, καλά κάνουν και ζητάνε συνυπογραφή για την τακτοποίηση για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των συνιδιοκτητών ενός χώρου.

 

ΝΟΜΙΚΑ όμως δεν προκύπτει από πουθενά ότι πρέπει να ελέγχεται το καθεστός ιδιοκτησίαςενός χώρου από την πολεοδομία για να τακτοποιηθεί. Θα πρέπει να τους ζητήσεις την σχετική εγκύκλιο που το αναφέρει αυτό που ζητάνε. Τύπωσε και πάρε την αντίστοιχη που λεεί τα απαιτούμενα διακιολογητικά καθώς και το ότι η αίτηση ελέγχεται ΜΟΝΟ ως την πληρότητά της και τίποτε άλλο.

 

Θα υπάρξουν περιπτώσεις τέτοιες πολλές και κακώς ο νομοθέτης δεν πρόβλεψε έλεγχο της ιδιοκτησίας ενος ακινήτου. Αυτές θα λυθούν στα δικαστήρια που θα πρέπει ο θιγόμενος να πάει και να διεκδικήσει την συνιδιοκτησία του τακτοποιημένου χώρου. Δεν ξέρω τι θα αποφασίσουν τότε τα διακαστήρια. Μπορεί να δώσουν συνιδιοκτησία, μπορεί να ακυρώσουν την πράξη τακτοποίησης ή ότι άλλο. Αυτό δεν αφορά την πολεοδομία η οποία σύμφωνα με τον νόμο όποια αίτηση έχει πληρότητα εγγράφων (αυτά που προβλέπονται και όχι ότι του καπνίσει του καθένα να ζητάει) τότε αναγκαστικά εγκρίνεται.

 

Εαν μου διαφεύγει κάποια σχετική εγκύκλιος η οποία να αναφέρει ότι μπορούν ή πρέπει να ζητούνται αποδεικτικά ιδιοκτησίας των χώρων παρακαλώ να με ενημερώσετε.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει πουθενά τέτοιο πράγμα. Για την ακρίβεια, δεν νομιμοποιούνται να ζητούν τέτοια έγγραφα (Ε1). Για ρώτησε τους αν θα στο ζητήσουν και εγγράφως αυτό (να γελάσουμε και λίγο). Γιατί στο μπλα-μπλα και γω μπορώ να σου ζητήσω διάφορα..

 

Εμ, γι' αυτό χρειάζεται η ταχυδρομική αποστολή. Είναι υποχρεωμένοι να σου απαντήσουν εγγράφως σε ό,τι ζητήσουν. Από κοντά, ζητάνε ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι (για να μην πω, ό,τι βγάζουν και από την κοιλιά τους μερικοί μερικοί).

Link to comment
Share on other sites

καθόλου δεν θα διαφωνήσω με τους προλαλήσαντες συναδέλφους!

από την άλλη, έχω εδώ και καιρό που ψάχνω κάποια εγκύκλιο που έχω διαβάσει στο παρελθόν (και τώρα δεν μπορώ με τίποτα να βρω, γμτ!) όπου αναφέρεται ότι υπάλληλος της πολεοδομικής υπηρεσίας ΕΧΕΙ το δικαίωμα να ζητήσει ό,τι χαρτί κρίνει ότι χρειάζεται, άσχετα αν περιλαμβάνεται σε συγκεκριμένη διάταξη ή όχι (πρακτικά δηλαδή δικαιώνονται να ζητούν ό,τι μπούρδα τους έρθει στο κεφάλι, με κάποια -οποιαδήποτε, ανόητη ή όχι- δικαιολογία...)

κάποτε, θυμάμαι, σε μια παλιά περίπτωση, είχα παιδευτεί με κάποιον υπάλληλο, σχετικά με μια προσθήκη και κατά κάποιον τρόπο μου ...έτριψαν στη μούρη την σχετική εγκύκλιο...

 

δεν είναι λοιπόν τυχαίο που οι τύποι έχουν μεγάλες δόσεις έπαρσης όταν μας ζητάνε κάτι τρελό...

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά δεν είσαι υποχρεωμένος να γνωρίζεις όλες τις εγκυκλίους, ούτε και όλες οι εγκύκλιοι έχουν την ίδια (αναδρομική) ισχύ. Εσύ σαν μηχανικός καλείσαι με βάση τις συγκεκριμένες εγκυκλίους, που συνοδεύουν το ΦΕΚ, να συμμορφωθείς.

 

Αυτό με την εγκύκλιο που νομιμοποιούταν να ζητήσει ό,τι ήθελε σε παλιότερη περίπτωση που σου έτυχε, μήπως αναφερόταν σε συγκεκριμένο Νόμο (ΦΕΚ) ; Εντύπωση μου κάνει. Ήταν δηλαδή, λες μία εγκύκλιος η οποία, γενικά και αόριστα, νομιμοποιούσε τον/την υπάλληλο να ζητάει ό,τι χαρτί γουστάρει για οποιαδήποτε περίπτωση ... ;

Link to comment
Share on other sites

οκ, δεν το έλεγε έτσι... ξεδιάντροπα... (δηλαδή, όχι όσο ξεδιάντροπα το χρησιμοποιούν, εννοώ):)

 

ήταν κάτι περισσότερο κοντά στο: "κατά την κρίση της υπηρεσίας, και με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες της κάθε υπόθεσης, είναι δυνατόν να ζητηθούν έγγραφα..."

κάπως έτσι, στην ουσία όμως ο υπάλληλος το ερμηνεύει όπως θέλει...

θα ψάξω στον φάκελο της υπόθεσης και θα το βρω, γιατί το είχα βγάλει αντίγραφο τότε -το'χω ξαναψάξει γιατί ήθελα κι εγώ να βεβαιωθώ για την διατύπωση. πάντως η ύπαρξη της συγκεκριμένης εγκυκλίου είναι βέβαιη

 

όταν το βρω, εννοείται ότι θα το ανεβάσω

 

 

υγ ξαναλέω ότι όσον αφορά τον 3843, το'χουν παρακάνει με το να γυρίζουν πίσω φακέλους γιατί τους ήρθε να ζητήσουν και κάτι ακόμα που δεν αναφέρεται πουθενά ως ζητούμενο... και μάλιστα όταν, με τις υ/δ των ιδιοκτητών είναι όλοι καλυμμένοι...

Link to comment
Share on other sites

Ενημερώνω για την κατάσταση στην πολεοδομία Αργυρούπολης. Πήγα στις 07:10, γράφτηκα 9η στη λίστα, και περιμέναμε μέχρι τις 9 παρά, για να μας πουν ότι την Παρασκευή στις 15:02 το μεσημέρι τους ήρθε φαξ πως σήμερα (20-12-΄10) οι νομαρχιακοί υπάλληλοι απεργούν (φαντάζομαι το ίδιο θα έγινε και στις υπόλοιπες πολεοδομίες που ανηκουν στις Νομαρχίες). Οπότε και μας έδιωξαν. Αύριο δέ έχουν συνέδριο (ή κάτι τέτοιο, όπως καταλαβαίνετε στο άκουσμα της ανακοίνωσης έγινε ένας χαμός και δεν τα "έπιανα" όλα), μεθαύριο έχουν στάση εργασίας, και μετά πρέπει και οι υπάλληλοι να πάρουν τις άδειες. Οπότε μας έδωσαν ραντεβού σήμερα για 08-02-2011, και μου είπε η υπάλληλος ότι εάν θέλουμε να πάμε από το πρωί και να περιμένουμε με σειρά προταιρεότητας για να εξυπηρετηθούμε, καλύτερα να πάμε μετά τις 10-01-2011. Μέχρι τότε θα εξυπηρετούν μόνο ραντεβού...

Link to comment
Share on other sites

Πολεοδομία Αιγάλεω πως είναι η κατάσταση? Έχει ραντεβού ή γράφεσαι επί τόπου στη λίστα που έχουν και εξυπηρετείσαι αυθημερόν?

Link to comment
Share on other sites

Πολεοδομία Αιγάλεω πως είναι η κατάσταση? Έχει ραντεβού ή γράφεσαι επί τόπου στη λίστα που έχουν και εξυπηρετείσαι αυθημερόν?

 

Κατάθεση φακέλου, αναζήτηση σχεδίων ; Τι απ' όλα ρωτάς ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.