Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Νομιμοποίηση BBQ σε μπαλκόνι


sinaya

Recommended Posts

β) μέσω της ΔΟΥ κερδίζει φόρους καθώς ήταν κοινό μυστικό πως όλοι οι Η/Χ κλείνουν και οι έφοροι τους φορολογούσαν κανονικά.

Τι ακριβώς εννοείς TheoTDM900 , στο φόρο μεταβίβασης, στο ΕΤΑΚ?

Πάντως είτε στη μία είτε στην άλλη τα τετραγωνικά είναι πάντα τα νομίμως δηλωθέντα (τίτλοι ιδιοκτησίας), εκτός εάν εννοείς τις τακτοποιήσεις Η/Χ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 

2) Επίσης είμαι δέσμιος αυτής της κοροιδίας καθώς αν δεν υπογράψω επίβλεψη πως ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΉΣ ΑΔΕΙΑΣ, δεν θα ξαναπάρω δουλειά επειδή είμαι σωστός και δεν θέλω να κλείσουν οι Η/Χ κασθώς είναι παρανομία. Άρα νομικά έκθετος ο μηχ/κος.

 

Νομίζω ότι σε αυτή την παράγραφο λες την μισή αλήθεια. Έχω πολλά παραδείγματα στα οποία ο μηχανικός ώθησε τον πελάτη στην παρανομία.

Και κάτι ακόμη, ως ιδιώτης ανέθεσα σε μηχανικό να μου βγάλει μιά άδεια και εν συνεχεία χωρίς κανένα εργολαβικό ή άλλο επίσημο συμφωνητικό να αναλάβει την κατασκευή, στην πορεία διαπίστωσα και ευτυχώς σύντομα ότι ο εν λόγω κύριος είναι κάκιστος επαγγελματίας αλλά και επιστήμονας. Το μόνο που έκανε ήταν να απαξιώσει να ασκήσει στοιχειωδώς επίβλεψη της οποίας βέβαια και δεν παρητείτο. Ευτυχώς ατύπως χρησιμοποίησα άλλον μηχανικό γιά τη συνέχεια. Στο τέλος ο εν λόγω 'κύριος' γιά να υπογράψει ήθελε και επί πλέον χρήματα. Δεν του τα έδωσα, ευτυχώς είχα φυλάξει τις απλές αποδείξεις ανά εβδομάδα που τον επλήρωνα γιά εργασίες και υλικά, όπως ανέγραφε, από τα οποία τεκμαίρεται σοβαρή φοροδιαφυγή. Τον απείλησε ο δικηγόρος μου γιά καταγγελία σε ΣΔΟΕ, ΤΕΕ κι έτσι υπέκυψε.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε/η δεν θα κατσουμε τωρα να επολογηθουμε σε εσας... Αν θελετε και μπορειτε νομιμοποιήστε το ΒΒQ και τελειωνει η υποθεση...

 

Αν δεν θελετε, πληρωστε το προστιμο της καταγγελιας και παλι τελειωνει η υποθεση...

 

Δεν ειμαστε εδω δικαστηριο.....

 

Αν κανατε λαθος επιλογη μηχανικου ειναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ...οχι δικο μας...

 

Οπως εμεις δεν μιλαμε για σφραγισματα κα απονευρωσεις δεν μπορειτε και σεις να μιλατε για θεματα μηχανικου...

 

Ειμαστε εκτος θεματος

Link to comment
Share on other sites

Κατ΄ αρχήν δεν έθεσα εγώ το θέμα BBQ. Ούτε εκκρεμεί κάποια καταγγελία γιά μένα. Απλά πήρε λίγο έκταση το θέμα και νομίζω ότι η παράθεση των απόψεων των μελών του forum δεν είναι αναγκαστικά κάτι κακό, έστω και αν στρέφεται κατά κάποιων κακών ή καιροσκόπων συναδέλφων σας. Ολοι μας κρίνουμε και εν πολλοίς κατακρίνουμε τους πολιτικούς, πρέπει να είμαστε πολιτικοί για να μπορούμε να τους κρίνουμε; Η άποψή σου ότι δεν μπορούμε να μιλάμε γιά θέματα μηχανικών θα ίσχυε και αν λέγαμε τα καλύτερα;

Link to comment
Share on other sites

1. Mιλησατε και εσεις για ΒΒQ

2. Οι αποψεις να ακουγονται στο σωστο θεμα

3. Για καταγγελια μιλησα εφοοαν σας γινει..

4. Αλλο κρινουμε καποιον ελ. επαγγελματικα και αρνητικα και θετικα και αλλο να μιλαμε για ενα ολοκληρο κλαδο, για τα φορολικα του κλαδου αυτου, για το ηθος του, για το αντικειμενο του, για το τι ειναι παρανομο και νομιμο κτλ κτλ, χωρις να εχουμε ιδεα...

 

Σας παρακαλω να μεινετε στο θεμα..

Link to comment
Share on other sites

georgecv για το ΤΑΠ ναι, διότι εκεί προσμετρώνται τα ΤΜ που ηλεκτροδοτούνται ανεξρτήτως τη χρήση ή τη νομιμότητα.

 

Στο φόρο μεταβίβασης δεν ισχύει αυτό που λέτε διότι ο φόρος προκύπτει από τον τίτλο, όπου περιγράφεται το ακίνητο σύμφωνα με την εκδοθείσα άδεια και όχι με την υφιστάμενη κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

μεγαλο λαθος...ξερω αρκετες δου που φορολογουσαν κανονικα τους η/χ....ακομα και δημοι στο ταπ στα τ.μ εχουν μεσα και τους η/χ

 

και οι εφοροι σε αυτες τις δου οτα ο ιδιωτης αρνιοταν του ελεγαν το σωστο....οκ θα ερθουμε για αυτοψια !! και αμεσως ο ιδιωτης εκανε τη παπια....

 

 

και επειδη αυτο με το οι μηχανικοι φταιμε η οχι ...

 

θα σας πω γιατι φταιμε...

 

φταιμε που ολοι αφεται τα σπιτια σας χωρις αδεια με σκαλωσιες και εω χαουμε λεφτα εμεις-ικα-κρατος δε σας ριχνουμε μια καταγγελια...

φταιμε που ολοι θελουν α αξιοποιησου τα μεγιστα τη περιουσια τους και μας ρωτανε πως και εμεις απανταμε...

φταιμε που ολοι το κηπο το εχετε κανει το 1/8 της αδειας και δεν σας κανουμε καταγγελια..

και προσωπικα θεωρω μεγαλυτερη υποαθμιση να μην γινει ο κηπος παρα να κλειστει ο η/χ..

φταιμε που τοσο καιρο οι περισσοτεροι δεν ασχολουμασταν με ιδιωτες που θελα να κανου καταγγελια σε αλλους.....φυσικα αυτο θα αλλαξει γιατι στερεψανε οι κανουλες απο αλλου επομενως και αυτο δουλεια ειναι......προσωπικα εχω αρνηθει καμια 8 φορες σε διαφορετικους αλλα για το 2011 ορκο δε περνω..

 

και φταιμε πανω απο ολα που με τη λογικη του μπακαλη πουχουμε και εμεις πολλοι εχουμε απαξιωσει το επαγγελμα μας

Link to comment
Share on other sites

O φόρος μεταβίβασης προκύπτει από την αγοραία (ή αντικειμενική εάν η αγοραία είναι μικρότερη αυτής) αξία που αναγράφεται στο συμβόλαιο.

Πως ο έφορος επεμβαίνει σε αυτή την αξία δεν το καταλαβαίνω....

Link to comment
Share on other sites

Σε όλες τις εφορίες εδώ και 8 χρόνια μετά από εντολή του Φωτιάδη ,αν θυμάμαι καλά , φορολογούν κανονικά τον ημιυπαίθριο σαν επιπλέον αξία .

Και μάλιστα δεν παίρνει και απαλλαγή πρώτης κατοικίας .

Το ίδιο γίνεται και με τα play room .

 

Οσο γιά το αν το ήξεραν οι αγοραστές , απλά ,.πείναι σαν τις "μωρές παρθένες" .

Αλλά ο λαικισμός βολεύει και πουλάει στην Ελλάδα .

 

Ολοι ήταν συνένοχοι .

Ολους τους βόλευε .

Τους οικοπεδούχους γιατί έπαιρναν περισσότερα μέτρα .

Τους αγοραστές γιατί έβγαινε πιό φτηνό το διαμέρισμα .

Τους κατασκευαστές τους βόλευε τα πρώτα 5-10 χρόνια που δεν έδιναν στους οικοπεδούχους . Μετά που μαθεύτηκε , δεν τους βόλευε γιατί έδιναν και στους οικοπεδούχους και έτσι είχαν κόστος κανονικού διαμερίσματος , αντιπαροχή και κατασκευή .

Τους μηχανικούς δεν τους βόλευε ποτέ γιατί φορτωνόντουσαν αυθαίρετα γιά όφελος άλλων , αλλά δυστυχώς η αγορά το απαιτούσε .

 

Και ο μεγαλύτερος ένοχος το κράτος που άφηνε τον καθένα να κάνει ότι θέλει επί 25 χρόνια .

Και τώρα τα ξαναπαίρνει τα φράγκα .

 

Και αυτό δεν συνέβαινε μόνο με τους κατασκευαστές .

Πολύ χειρότερα συνέβαιναν και συμβαίνουν με τους ιδιώτες , που τώρα τακτοποιούν διπλάσια σπίτια από τα επιτρεπόμενα .

 

 

 

Οσο γιά τα BBQ θα μπορούσε ο κατασκευαστής σε συννενόηση με τον μελετητή , να το δείξει στην άδεια η στην σύσταση και να ηρεμήσουν όλοι . Αλλά να το φτιάξει αυτός σωστό με την καπνοδόχο του και δεν θα είχε κανένα πρόβλημα , ούτε άδειας , ούτε λειτουργίας .

 

Δυστυχώς η ευτυχώς τους κανόνες της αγοράς τους διαμορφώνει ο καταναλωτής . Αυτός επιβραβεύει τους καλούς η τους κακούς .

Αλλά επειδή συνήθως , είναι αμαθής , απαίδευτος και κουτοπόνηρος επιβραβεύει τα λαμόγια , νομίζοντας ότι θα μπορέσει να τους κοροιδέψει .

 

Δεν έχει ακούσει φαίνεται την παροιμία στην π...τανα , π...τανιές δεν περνάνε και έτσι συνήθως την πατάει .

 

Στα σχεδόν 30 χρόνια που είμαι μηχανικός και κάνω κατασκευές σαν επιχειρηματίας έχω δεί πολλές τέτοιες περιπτώσεις "έξυπνων πουλιών" που τα έπιασαν από την μύτη .

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.