Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματική αποκατάσταση μηχανικών


Recommended Posts

Γιώργο συγχαρητηρια.

 

Πιστεύω πως οι πολυτεχνικές σχολές έχουν καλή απαγγελματική αποκατάσταση σε σύγκριση με άλλους κλάδους (π.χ.οικονομικές)

 

Θεωρώ πως η σχολή των πολιτικών μηχανικών (αν και κορεσμένη) έχει δουλειά όπως και αυτή των τοπογράφων.Έπονται των αρχιτεκτόνω και από εκεί και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ.

 

Η συμβουλή μου είναι να προσπαθήσεις να βάλεις τις κατάλληλες βάσεις και να λάβεις τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να μπορείς να ανταπεξέλθεις στην δυσκολη και ανταγωνιστική πραγματικότητα.

 

Πάνω απόλα όμως κοίτα να περάσεις όσο πιο ωραία γίνεται γιατί αυτά τα χρόνια θα είναι τα καλύτερα και πιο ανέμελα.

 

Τί δεν θα έδινα να ήμουν στη θέση σου όπως πριν από χρόνια!

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ

Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια μελλοντικέ συνάδελφε

Κατά την αποψή μου καλύτερη αποκατάσταση (δεν θα σχολιάσω γιατί και πως) σήμερα σύμφωνα με την υφιστάμενη κατάσταση στην Ελλάδα έχουν οι Ηλεκτρολόγοι και οι Πολιτικοί

Από εκεί και πέρα πρέπει να κοιτάξεις και τι σου αρέσει γιατί όπως καταλαβαίνεις άλλος θέλει να ασχοληθεί με τις κατασκευές - άλλος με τις τηλεπικοινωνίες ..το εύρος των αντικειμένων είναι τεράστιο

Προσωπική μου συμβουλή είναι να κοιτάξεις ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ το πρόγραμμα σπουδών των σχολών που σε ενδιαφέρουν και έπειτα να αποφασίσεις

 

το επάγγελμα είναι ήδη κορεσμένο (φίλη μου που μόλις γράφτηκε ΤΕΕ έχει αριθμό μητρώου κάπου 115.00 ) που σημαίνει οτι γράφοντια περίπου 3.500 νέοι μηχανικοί τον χρόνο !

Χωρίς να υπολογίσουμε αυτούς των ΤΕΙ που αναμένεται αργά η γρήγορα να αναβαθμίσουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα

οπότε είναι σημαντικο να διαλέξεις κάτι που σου αρέσει για να γίνεις καλός σε αυτό και να "επιβιώσεις" εκεί έξω

Link to comment
Share on other sites

Κοιταξε φιλε μου.

 

Εγω μπορω να σου απαντησω με βαση την υπαρχουσα κατασταση.Ολα δειχνουν πως στο μελλον ολα θα αλλαξουν στον τεχνικο κλαδο και κυριως με την ισοτιμηση των αποφοιτων κολλεγιων/εξωτερικου και των ΤΕΙ και κατα δευτερον με το "ἁνοιγμα" των επαγγελματικων δικαιωματων.

 

Οπως ειναι τα πραγματα τωρα οι Πολιτικοι Μηχανικοι και οι Ηλεκτρομηχανολογοι εχουν το μεγαλυτερο κομματι της πιτας του τεχνικου κλαδου στην Ελλαδα.Απο εκει και περα σαν εναλλακτικη αν δεν μπεις στις παραπανω σχολες κοιταξε και για Αρχιτεκτονες και Τοπογραφους.

 

Χημικοι Μηχανικοι και Μεταλλειολογοι ειναι στα αζητητα.

Link to comment
Share on other sites

A... και άλλο.Επειδή μάλλον Πολ. Μηχαν. και Μηχαν. Η/Υ δεν περνάω, ψάχνοντας τις βάσεις σε φροντιστηριακό φυλλάδιο βρήκα τις εξής σχολές, των οποίων το αντικείμενο και τις προοπτικής απασχόλησης δεν γνωρίζω πολύ καλά:Μηχαν.Περιβάλ., Μηχαν.Παραγωγής και Διοίκησης, Μηχαν.Οικονομίας και Διοίκησης και Μηχαν. Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων.Αν γνωρίζει κανείς το αντικείμενο και τις προοπτικές αυτών των σχολών παρακαλώ να με βοηθήσει...

Link to comment
Share on other sites

Μπορώ να σου απαντήσω για την τελευταία σχολή ( Μηχ. Διαχ. Ενεργειακών Πόρων) μιας και τέλιωσα σε αυτή.

Είναι μια σχολή ισάξια του μηχανολόγου μηχανικού με μια επισήμανση στα 2 τελευταία έτη πάνω σε θέματα παραγωγής, μεταφοράς και εκμετάλλευσης όλων των μορφών ενέργειας (ορυκτών πηγών & ΑΠΕ).

Οι περισότεροι απόφοιτοι επιλέξαμε να σπουδάσουμε κλάδους γύρω από τις ΑΠΕ παρόλαυτα οι περισότεροι δουλευούμε πάνω σε κλασικές μηχανολογικές μελέτες & εγκαταστάσεις λόγω της άσχημης κατάστασης που επικρατεί στην αγορά των ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Παρόλαυτα εσύ φέτος θα περάσεις έχεις το λιγότερο 5 χρόνια για πάρεις το δίπλωμά σου και ελπίζω μέσα σε αυτά τα χρόνια να φτίαξουν τα πράγματα.

Τέλος η φοιτιτική ζωή στην Κοζάνη είναι μία από τις πίο δυνατές στην Ελλάδα και με καλή παρέα θα περάσεις SUPER!!

Good Luck!!

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Γιωργο εγω ως αποφοιτος των Μηχανικων Παραγωγης και Διοικησης του Πολυτεχνειου Κρητης μπορω να σε ενημερωσω γι αυτη την σχολη.

 

Το προγραμμα σπουδων περιλαμβανει και μαθηματα των Μηχανολογων Μηχανικων και μαθηματα Οικονομοδιοικητικα.Το προγραμμα σπουδων εχει πολυ μεγαλες ομοιοτητες με αυτο της κατευθυνσης παραγωγη των Μηχανολογων Μηχανικων του ΕΜΠ.

 

Σαν σχολη εχει ακομα καποιες εκκρεμοτητες με τα επαγγελματικα δικαιωματα των αποφοιτων της, αλλα σε ενα κοντινο μελλον πιστευω θα κατοχυρωθουμε ως Μηχανολογοι Μηχανικοι.

 

Οι περισσοτεροι αποφοιτοι ασχολουνται κυριως με διοικηση/επιχειρησιακη ερευνα αλλα αυτο κυριως οφειλεται οτι ως τωρα δεν ειχαν οι αποφοιτοι δικαιωμα υπογραφης.

 

Τωρα για την φοιτητικη ζωη στα Χανια μην περιμενεις πολλα πραγματα....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Τι γνώμη έχετε για την αποκατάσταση των διπλωματούχων μηχανολόγων?Οι γονείς μου προσπαθούν να με πείσουν ότι στην Ελλάδα δεν βρίσκουν εύκολα δουλειά,αλλά και σε περίπτωση που βρουν οι αμοιβές είναι πολύ χαμηλές για τους κόπους τόσων χρόνων.Είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα στη σχολή και στη δουλειά μετέπειτα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.