Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πολιτικοί Μηχανικοί: η πλέον ευνοημένη ειδικότητα


Recommended Posts

...1) Οι πολιτικοι μηχανικοι εχουν ολα τα δικαιωματα των τοπογραφων (οι κακομοιρηδες οι τοπογραφοι στα δικαιωματα μαλλον ειναι οι πιο αδικημενοι).

2) Οι πολιτικοι εχουν τα δικαιωματα των αρχιτεκτονων, αντιθετα οι αρχιτεκτονες δεν εχουν των πολιτικων.

3) Οι πολιτικοι για απλες κατασκευες εχουν και ηλεκτρομηχανολογικα δικαιωματα...

1)Λάθος. Και οι Τοπογράφοι υπογράφουν στατικές μελέτες διώροφων χωρίς πρόβλεψη ορόφου και έχουν στο πρόγραμμα σπουδών τους τομέα Υδραυλικής. Από πού και ως πού;

2) Οι Αρχιτέκτονες υπογράφουν τα πάντα από στατικές μελέτες με προσυπογραφή πολιτικού μηχανικού. Ακόμα και δεκαώροφη οικοδομή. Η προσυπογραφή δεν δικαιολογεί αμοιβή. Τουλάχιστον στην Πολεοδομία Θεσσαλονίκης δεν τη ζητούν. Δεν κοστίζει κιόλας καθότι τα στατικά έτσι κι αλλιώς θα τα κάνει Πολιτικός Μηχανικός.

3) Ναι μέχρι προϋπολογισμού ~3.000€. Συμφωνώ να καταργηθούν πλήρως έστω και αν δεν κάνουμε χρήση αυτών των δικαιωμάτων.

Απ' την άλλη το σωστό δεν θα ήταν τα επαγγελματικά δικαιώματα των ηλεκτρολόγων και των μηχανολόγων να διαχωριστούν; Κάποτε ήταν μια σχολή όπως κάποτε δεν υπήρχαν τοπογράφοι. Τώρα;

 

@Pappos

Για το άσυλο συμφωνώ μαζί σου 100%.

Συμφωνώ ότι η παιδεία στην Ελλάδα και όταν λέω παιδεία εννοώ με την ευρύτερη έννοια, παιδεία που ξεκινά από το δημοτικό και το γυμνάσιο, πάσχει.

Αλλά γνωρίζεις τι έρευνα γίνεται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και τα απαξιώνεις; Εσύ που φαίνεσαι απ' τα λεγόμενά σου τεχνοκράτης και ορθολογιστής, με τι δεδομένα κάνεις σύγκριση; Ακόμα όμως και να έχεις επαρκή δεδομένα, πράγμα αδύνατο ακόμα και για κάποιον που εργάζεται στο Υπουργείο Παιδείας, δεν νομίζεις ότι δεν είναι ευγενικό απέναντι στα μέλη του forum που έχουν αποφοιτήσει ή εργάζονται σε Ελληνικά Πανεπιστήμια να εκφέρεις την άποψη που έχεις.

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ μείνετε στο θεμα .Για συζητήσεις περι έρευνας κλπ μπορείτε να γράφετε στο http://www.michanikos.gr/showthread.php?p=75277#post75277

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

1)Λάθος. Και οι Τοπογράφοι υπογράφουν στατικές μελέτες διώροφων χωρίς πρόβλεψη ορόφου και έχουν στο πρόγραμμα σπουδών τους τομέα Υδραυλικής. Από πού και ως πού;

 

Από το ότι διδάσκονται 5-6 μαθήματα υδραυλικών (έστω μαζί με κάποια επιλογής), έως το ότι φτύνουν αίμα (στο Ε.Μ.Π. τουλάχιστον) για να περάσουν Στατική-Αντοχή Υλικών-Μέθοδο Cross και αρκετοί φτάνουν να δίνουν τα 2 από τα 3 μαθήματα, μέχρι και ...12 φορές για να πάρουν το 5άρι. Και μάλιστα στην "έδρα τους".

Την ίδια στιγμή που οι Π.Μ. ερχόσασταν για ...πικ-νικ στα πέριξ του Λαμπαδαρίου, το ονομάζατε αυτό "Γεωδαιτικές Ασκήσεις" και σας χάριζαν τελικά ουσιαστικά και το 6άρι αφήνοντας σας να παίζετε 2-3 ώρες συνολικά στας εξοχάς, με το Τ16 και την κορδέλα...

Link to comment
Share on other sites

Χάρη έχεις λάθος εδώ (την εκτίμηση μου στην διαδικτυακή Προσωπικότητα σου την έχω εκφράσει πολλάκις).

Ο tpanag τα είπε καλύτερα από ότι θα τα έλεγα απλά να προσθέσω ότι έχοντας αδερφή αρχιτέκτονα, - και μέλος του forum, έτσι??- ξέρω από πρώτο χέρι ότι είχανε 1 ΚΑΙ ΜΟΝΟ μάθημα οπλισμένου σκυροδέματος στο Α.Π.Θ. (το πόσο τους "ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ", δεν είναι του παρόντος να σχολιάσω) με περισσότερα δικαιώματα από εμάς τους ΑΤιΜους (που ΔΥΣΤΥΧΩΣ βλέπουμε καθημερινά να υπογράφει τοπογραφικά και η Κ Ο Υ Τ Σ Η μαρία και το καταπίνουμε)

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω οτι ο Χάρης αναφέρθηκε στον τομέα υδραυλικής με την έννοια οτι δεν υπάρχει το αντίστοιχο υπόβαθρο αλλά με την έννοια οτι σε όλο τον υπολοιπο πλανητη η υδραυλική μηχανική δεν αποτελεί μέρος του γνωστικού αντικειμενου των τοπογράφων μηχανικών (όπως πχ και η οδοποιία) αφού η σχολή των τοπογράφων (όπoυ υπάρχει ) εκεί εχει διαφορετική υπόσταση .

Link to comment
Share on other sites

Παίδες στην Γερμανία ο πολιτικός μηχανικός υπογράφει μόνο στατικά.

Ούτε τοπογραφικά, ούτε αρχιτεκτονικά.

Ο αρχιτέκτονας ΜΟΝΟ αρχιτεκτονικά.

Ο τοπογράφος ΜΟΝΟ τοπογραφικά.

 

Ηθελα να ήξερα εδώ στο Ελλαδιστάν γιατί οι πολιτικοί μηχανικοί τα υπογράφουν όλα.

 

Μήπως οι άλλοι συνάδελφοι είναι ηλίθιοι ?? Γιατί σπουδάζει δηλαδή ο τοπογράφος 5 χρόνια ???

 

Καθυστερημένο είναι δηλαδή ???

 

Δηλαδή θα πω σε συνάδελφο μηχανικό γερμανό ότι υπογράφω τοπογραφικά, αρχιτεκτονικά και θα αρχίσει να αμφιβάλλει για τη ποιότητα των σπουδών μου.

 

Δηλαδή τι ρεζιλίκια είναι αυτά ???

 

Οι πολιτικοί μηχανικοί πρέπει να υπογράφουν ΜΟΝΟ στατικά. (και ανάλογα κατεύθυνση, δηλαδή έργα οδοποιίας κ.τ.λ.)

 

Δεν μπορώ να ανεχτώ να υπογράφει ο πολιτικός μηχανικός αρχιτεκτονικά και τοπογραφικά (δεν μιλαω για ηλεκτρολογικά γιατί θα ξεχάσω τους καλούς μου τρόπους)

 

Αυτό είναι απαράδεκτο και υποτίμηση της νοϋμοσύνης μας.

 

Εννοείται ότι ούτε ο αρχιτέκτονας υπογράφει στατικά.

 

Οποιοσδήποτε συνάδελφος υποστηρίζει ότι έτσι πρέπει να είναι υποτιμά την νοϋμοσύνη μας.

Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ στο να διαιωνίζω τέτοιου είδους συζητήσεις γιατί Δ Ε Ν θέλω να δημιουργηθούν και άλλα forum.....ένα για τους ΑΤΜ, ένα για τους πολ. μηχανικούς ΠΕ, ένα για τους μηχ. μηχανικούς ΤΕ κοκ..

 

Δ Ε Ν σημαίνει ότι ταυτόχρονα αποδέχομαι τη κατάσταση. δεν είμαι στη γερμανία ούτε στη βιρμανία γιατί δεν το επέλεξα να είμαι. έχω όμως ως puppetmaster (ή puppeteer, καλύτερα?????) αυτούς που ΜΟΥ αξίζουν, έτσι δεν είναι boyz and girlz??

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι σου αξίζουν ή μου αξίζουν οι puppetmasters. Όμως στην μιντιοκρατία που ζούμε σήμερα η ψήφος του σκεπτόμενου είναι ισοβαρής με της κυρά-Κατίνας που λικνίζεται στο ρυθμό του Βας Βας Βας ο Παρασκευάς και γελάει με τα αστεία του Αρναούτογλου. Η μόνη λύση είναι η χούντα (μακριά από εμάς) ή να πάρουμε τα όπλα (και δεν μπορώ τα αίματα). Οπότε καθόμαστε στα αυγά μας ελλείψη διεξόδου. Στο κάτω κάτω δεν είμαστε πολλοί. Άντε να είμαστε το πολύ 1013 αυτοί που το κεφάλι δεν το έχουν μόνο για να φοράνε τα trendy γυαλιά ηλίου τους...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.