Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάγραμμα Κάλυψης


2981

Recommended Posts

2. Ως μη στεγασμένος (υπαίθριος) χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

............

β) ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου που ανεγείρεται το κτίριο. Στην περίπτωση αυτή το μέγιστο ποσοστό της συνολικής επιφάνειας του οικοπέδου που επιτρέπεται να καλυφθεί από το κτίριο και το χώρο στάθμευσης, ορίζεται κατά 10% μεγαλύτερο του επιτρεπόμενου και μέχρι 80% κατ' ανώτατο όριο και σε περίπτωση εφαρμογής των διατάξεων του Αρθ-14 του Ν-1577/85 το ανώτατο όριο ορίζεται σε 90%. (φυτευση, δενδροφύτευση)

 

οπότε σου λέει οτι το 80% είναι υποχρεωτική κάλυψη=> υποχρεωτικός ακάλυπτος = 20%.

το αρθ 23 του κτιριοδομικού λέει οτι τα 2/3 του υποχρεωτικού ακάλυπτου πρέπει να φυτευθούν (2/3*20%)

 

αρα: υποχρεωτική φύτευση=2/3*Εοικ*20%

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά να έχουμε! Ήθελα να ρωτήσω όποιον γνωρίζει να μου πει πως υπολογίζουμε την επιτρεπόμενη επιφάνεια εξωστών και ημιυπαίθριων χώρων σε ένα διάγραμμα κάλυψης και αν αυτός ο τρόπος ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Ρώτησα και μου είπαν ότι προκύπτει ως ποσοστό επί της επιτρεπόμενης δόμησης αλλά δεν ήταν σίγουρος αυτός που μου το είπε.Επίσης να ρωτήσω το εξής:αν σε ένα διάγραμμα κάλυψης έχουμε υφιστάμενη επιφάνεια π.χ. εξωστών και προκύπτει άλλη μία επιτρεπόμενη, ο έλεγχος που γίνεται στο τέλος θα γίνει χρησιμοποιώντας την πραγματοποιούμενη επιφάνεια εξωστών ή το σύνολο υφιστάμενης και πραγματοποιούμενης;

Ένημερώθηκα πριν λίγο ότι ισχύει αυτό:

Όταν σε ένα διάγραμμα κάλυψης έχουμε ΜΟΝΟ υφιστάμενη δόμηση τότε οι εξώστες, οι ημιυπαίθριοι κτλ υπολογίζονται ως το 20 % αυτής της δόμησης. Όταν όμως έχουμε και πραγματοποιούμενη τότε υπολογίζονται ως το 20 % ΜΟΝΟ της πραγματοποιούμενης. Είναι όντως έτσι;

Edited by μανος82
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

συναδελφοι , εχω αναλαβει την αποτυπωση ενος σταβλου . ειναι στεγαστρα μεταλλικα. με εναδιαφερει η καλυψη και αρα το εμβαδον τους. αποτυπωνω μεχρι τα υποστυλωματα και οχι τις λαμαρινες της οροφης που προεξεχουν απο αυτα ακομα και 1 μετρο? π.χ. ειναι δυο διπλα διπλα και ενωνονται λογω των προεξοχων αυτων. εγω ομως δεν θα το δειξω αυτο. σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά πρέπει να δείξεις και τις δύο κατόψεις ισογείου και στέγης τα στέγαστρα που εξέχουν δεν μετράνε βέβαια πουθενά.

 

Αλλά έχεις δύο κτίρια που απέχουν 2,00μ. μεταξύ τους και όχι Δ?

 

Έτσι τουλάχιστον φαίνεται από τα γραφόμενά σου αφού ενώνονται οι προεξοχές...

Link to comment
Share on other sites

από τις εξωτερικές παρειές των τοιχοπληρώσεων θα πάρεις διαστάσεις αποτυπώνοντας. Όπως προανέφερε ο συνάδελφος δεν προσμετρούν τα στέγαστρα (χωρίς στηρίγματα) στη δόμηση.

Link to comment
Share on other sites

γενικα στην καλυψη μετρανε οι χωροι που περιβαλλονται απο κατακορυφα φεροντα στοιχεια?

 

ειδικα ρωταω για γωνιακο ανοικτο ημιυπαιθριο χωρο σε επαφη με τα δυο ορια οπου σε αυτα εχει χτιστει τοιχος εως την κεραμοσκεπη και για στηριξη υπαρχει επιπλεον και μια κολονα μεταλλικη (προς το εσωτερικο του οικοπεδου.αλλιως θα στεκοταν μονο στα ορια.) εχει χτιστει και bbq μεσα.

 

καταρχας καλα κανω και το θεωρω ανοικτο ημιυπαιθριο χωρο κατα νοκ?

 

επειτα, μετραω την επιφανεια για την καλυψη απο τους τοιχους των οριων μεχρι την εξωτερικη παρεια της κολονας. υπαρχουν εννοειται προεξωχες περαν της κολονας της κεραμοσκεπης που ομως δεν μετρανε.σωστα?και ας υπαρχει δοκαρι ξυλινο της κεραμοσκεπης που προεξεχει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.