Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γυαλί στην κουζίνα


user29

Recommended Posts

Συνάδελφε

Πράγματι δεν επάλειψα με primer το ytong - είχε τελείωση βλέπεις και δεν ήθελα να τρέχω για ψύλλου πήδημα όπως το θεώρησα εξ αρχής

Την διαβροχή την θεώρησα απαραίτητη για να φύγει η σκόνη (όπως σε κάθε συγκόλληση επιδιώκουμε) και να έχω καλύτερη συνάφεια υλικών

Το υπόστρωμα είναι διπλή στρώση κόλλας πάχους περίπου 4 εκ και επιδίωξα αυτό το πάχος ψυλλιαζόμενος απ’ αρχής το φαινόμενο όπως ανέφερα, υπολογίζοντας όμως στη σκληρότητα της κόλλας και το συνολικό πάχος που θα αποκτούσε μαζί με το πλακάκι

Η ρωγμή παρουσιάζεται και είναι ακριβώς στην επιφάνεια διεπαφής ytong και κόλλας που παραμένει κολλημένη στο πλακάκι

Φυσικά δεν σας ανέφερα ότι έχω επιδαπέδια θέρμανση (μάλιστα κάτω από τα ένα σκαλοπάτι που έχω όλο κι’ όλο δεν πέρασα το δίκτυό της και αποκλείω επομένως εντελώς να συνετέλεσε, εκτός και αν πέφτω έξω).

Link to comment
Share on other sites

Ότι πάχος κόλλας κι αν βάλεις δεν έχει καμία σημασία. Μάλιστα όσο πιο σκληρή κόλλα χρησιμοποιήσεις τόσο πιο εύκολα έχεις αστοχία και ξεκολλάει. Το primer είναι απαραίτητο και δεν γίνεται να το αποφύγεις. Σε τέτοιες μάλιστα περιπτώσεις προτείνονται κόλλες οι οποίες έχουν ελαστικότητα για να μπορούν να πάρουν μέρος των συστολοδιαστολών.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

έχω κάνει αντίστοιχη κατασκευή και έχει λειτουργήσει χωρίς πρόβλημα.

Το τζάμι ήταν 'ψημένο' για μεγαλύτερη αντοχή και ασφάλεια.

Στηρίχθηκε με κατάλληλες διακοσμητικές βίδες που χρησιμοποιούν οι τζαμάδες, όχι με κόλλα. Έτσι, μπορεί να αερίζεται και να στεγνώνουν οποιοιδήποτε ανεπιθύμητοι υδρατμοί μπορεί να περάσουν ή να δημιουργηθούν λόγω διαφοράς θερμοκρασίας. Ακόμα, είανι ανεπιρρέαστο επό συστολές- διαστολές.

Στην πίσω πλευρά κολλήθηκε φιλμ, για να έχει καθαρή αίσθηση και καθρέπτισμα.

Στο φιλμ ο πελάτης εκτύπωσε εικόνα της αρεσκείας του.

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα, είανι ανεπιρρέαστο επό συστολές- διαστολές.

εμένα μόνο αυτό με προβληματίζει

 

πίσω από την κουζίνα βάλατε άλλο υλικό;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Είχα ρωτήσει και εγώ για τζάμι σε κουζίνα αντί για πλακάκι. Μου είχε προτείνει ο τζαμάς που συνεργάζομαι τζάμι τρίπλεξ με φίλμ ώστε να μην φένεται η κόλλα από πίσω. Είχε μάλλιστα πολύ μεγάλη ποικιλία σε τζάμια, χρώματα και σχέδια. Η κόλλα όμως που ήθελε να χρησιμοποιήσει ήταν κόλλα για ενυδρείο, ώστε να μην επιρρεάζεται από συστολές διαστολές και θερμοκρασία. Από κόστος δεν θυμάμαι δυστηχώς. Πάντως το αποτέλεσμα φαντάζομαι ότι θα είναι εντυπωσιακο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.