Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή κανονισμών (ΕΚΩΣ-ΕΑΚ) σύντομα;


 
dvd

Recommended Posts

Γεια σας. Είμαι νέος μηχανικός και βλέπω πως ξεκινάω σε δύσκολη περίοδο το επάγγελμα.

 

Γνωρίζετε αν θα καταργηθεί ο Ελληνικός κανονισμός και θα αντικατασταθεί με τον Ευρωκώδικα σύντομα. Ρωτάω γιατί θέλω να αγοράσω στατικό πακέτο και δεν μου είναι εύκολο να το αναβαθμίσω με τον νέο κανονισμό.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 62
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα,

 

Σύντομα και μάλλον εντός του 2008 θα γλινουν ΦΕΚ οι Ευρωκώδικες και θα υπάρξει περίοδος ταυτόχρονης εφαρμογής των υπαρχόντων κανονισμών και των νέων. Συνήθως αυτή η περίοδος είναι γύρω στα δυο χρόνια.

 

Απο προγράμματα που να υποστηρίζουν τους νέους κανονισμούς ξέρω μόνο για το STRAD το οποίο έχει ήδη ενσωματμένο τον ec2(μπετο) (το αγορλαζεις έξτρα) και έπεται ο ec8.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι έχω ακούσει για μετά το 2010.

Πριν γίνει η αλλαγή είμαι σίγουρος ότι όλες οι μεγάλες Ελληνικές εταιρείες τεχνικού λογισμικού θα είναι έτοιμες.

Link to comment
Share on other sites

Λογικά όταν είναι να τους αλλάξουν θα το ανακοινώσουν ένα χρόνο πριν. Θυμάμαι πως οι καθηγητές στο ΑΠΘ μας έλεγαν για την αλλαγή αυτή πριν από δύο χρόνια και ακόμα τίποτα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να είναι όλος ο Ευρωκώδικας (όχι και οι 10 άλλα όλα τα τμήματα ενός πχ του EC2) έτοιμος, όλα τα τμήματά του. Εξάλλου οι διαφορές με τους ελληνικούς κανονισμούς δεν είναι μεγάλες. Περίοδος χάριτος σίγουρα θα υπάρξει και κάτι μου λέει ότι θα υπάρχει και παράτασή της. Αλήθεια τι γίνετε με τα εθνικά παραρτήματα των Ευρωκωδίκων? Θα έχουμε δικό μας ή θα υιοθετλήσουμε κανένα αγγλικό ή γερμανικό?

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Τέλος του 2009 καταργείται ο ΕΑΚ 2000 και θα δουλεύουμε πια με τον Ευροκώδικα 8??? Ξέρω πως θα υπάρχει και μία μεταβατική περίοδος αλλά μετά από λίγα χρόνια θα καταργηθεί εντελώς ο ΕΑΚ 2000???

Link to comment
Share on other sites

Περίπου έτσι. Το ότι θα καταργηθεί ο ΕΑΚ είναι σίγουρο. Τα χρονοδιαγράμματα έναρξης εφαρμογής του ΕC8 και παράλληλης εφαρμογής ΕΑΚ-ΕC8 δεν έχουν ξεκαθαρίσει.

 

Εκτός και αν εφαρμόσουμε την πάγια ελληνική τακτική, δεν ενσωματώσουμε έγκαιρα την κοινοτική νομοθεσία, και πληρώνουμε τα πρόστιμα. Σάμπως μας λείπουν τα λεφτά:rolleyes::rolleyes:

 

Αυτό το λέω, γιατί για έναν κανονισμό που υποτίθεται τίθεται σε εφαρμογή σε ένα έτος, δεν θα έπρεπε να έχουν ήδη ξεκινήσει κάποιες ενημερωτικές ημερίδες-σεμινάρια κλπ???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.