Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έγκριση Αρχαιολογίας


hapo

Recommended Posts

Πριν κατατεθεί ο φάκελος για την έκδοση οικοδομικής άδειας στην Πολεοδομία πρέπει να εξασφαλίσεις άδεια εκσκαφής από την οικεία εφορία αρχαιοτήτων. Τουλάχιστον στο νομό Θεσσαλονίκης, οι υπηρεσίες ξέρουν πού περίπου υπάρχουν αρχαιότητες και ουσιαστικά υπάρχουν περιοχές τριών κατηγοριών.

α) Με μικρή πιθανότητα εύρεσης αρχαιοτήτων. Σου δίνουν άδεια εκσκαφής και σου επισημαίνουν ότι αν κατά την εκσκαφή βρεθεί κάτι θα πρέπει να τους ενημερώσεις.

β) Με μέση πιθανότητα εύρεσης αρχαιοτήτων. Σου χορηγούν άδεια εκσκαφής, αλλά όταν έρθει εκείνη η ώρα θα πρέπει να παρίσταται εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

γ) Με μεγάλη πιθανότητα εύρεσης αρχαιοτήτων. Πριν σου χορηγήσουν άδεια εκσκαφής γίνονται διερευνητικές τομές.

 

Αν τώρα τύχει και βρεθεί κάτι αξιόλογο, σίγουρα θα υπάρξαι μεγάλη καθυστέρηση, διότι οι ρυθμοί που δουλεύουν οι αρχαιολόγοι είναι πολύ αργοί. Το τί θα γίνει τελικά με το οικόπεδο εξαρτάται από τη σημασία των τυχόν ευρημάτων.

Τώρα για αποζημιώσεις δεν γνωρίζω ακριβώς, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε όταν χρωστάς κάτι στο κράτος θα σου το πάρει και με το παραπάνω. Αν όμως το κράτος σου χρωστάει, τότε θα σε πληρώσει με μεγάλη καθυστέρηση και με μικρότερο αντίτιμο από το πραγματικό.

 

καλησπέρα σε ολους,

ευχαριστω για τις λεπτομερεις απαντησεις σας, βοηθουν πολύ

συμπληρωματικα ηθελα να ρωτησω : πως γνωριζεις πως το εχουν κρινει αυτοι? εννοω σε ποια περιπτωση απο τις πιθανοτητεσ που ανεφερες ειναι το οικοπεδο?

εχουμε καταθεσει ενα φακελλο στην υπηρεσια εδω κ 2 βδομαδες κ δεν εχουμε καμια απαντηση! εαν προκειτε να ερθουν για τομεσ εκ των προτερων ποσες περιπου μερες χρειαζονται? με παιρνει να τουσ πιεσω καθολου? παντα νομιμα εννοειται !

ευχαριστω εκ των προτερων

Χ

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα κ καλη βδομαδα,

 

οχι εγω μιλουσα για νομο αττικης κ συγκεκριμενα ειμαι στη αιγινα (κοινοτητα μεσαγγρου) οποτε ανηκω Πειραια,

ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

2 εβδομάδες είναι ο Minimum χρόνος για να απαντήσει η αρχαιολογία.

 

Αν απαιτηθούν τομές θα σου στείλουν αντίστοιχη απάντηση επί της αιτήσεώς σου.

 

Στην περίπτωση αυτή , θα συνεννοηθείς με τους τοπικούς αρμόδιους της αρχαιολογίας για το πότε θα κάνετε τις τομές (το μηχάνημα εσύ θα το φέρεις) και εφ'όσον δεν βρεθεί κάτι μετά θα σου έρθει η τελική έγκριση.

Link to comment
Share on other sites

αχμ, πρέπει να καταθέσεις αίτηση επί της διαδικασίας προ της εκδόσεως άδειας ώστε να σου αποφανθούν αν χρειάζεται, όντως ένας καλός μέσος χρόνος είναι η 2 βδομάδες που θα σου απαντήσουν.

Θα προσκομίσεις την απάντηση μαζί με τα λοιπά σχέδια και στην πολεοδομία όπου θα εκδόσεις την άδεια.

Κατόπιν- εφόσον απαιτείται βέβαια, γεγονός οχι απίθανο αφού στο ζητήσαν- θα τους καλέσεις το λιγότερο μια βδομάδα προ εκσκαφών να κάνουν τις διερευνητικές τομές...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.