Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης


atalagani

Recommended Posts

Sorry που θα στο χαλασω αλλα δεν έχεις δικαίωμα να εκδόσεις ΠΕΑ σε ακίνητο με το οποίο εμπλέκεσαι με άλλο τροπο (κατασκευη, μελέτη, επίβλεψη, ιδιοκτησία, συγγένεια κλπ)

 

 

Προεδρικό Διαταγμα Αρ.100

ΦΕΚ 177, 6 Οκτ. 2010

Άρθρο 4, παραγραφος 4

 

http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=daOy23LodSY%3d&tabid=506&language=el-GR

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το ξερω, θα υπογράψει κουμπάρος μου, συνάδελφος και επιθεωρητής και ο ίδιος ο οποιος ομως δε κατεχει και πολύ απο λογισμικά. Θα έλεγα οτι είμαι απ τους λιγους της γενιας μου που κατεχει. Τελος παντων, να δουμε και πως θα μοιραστουμε την αμοιβη.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι δύσκολο ειδικά αφου ξέρεις. Εάν έχεις όλα τα στοιχεία διαθέσιμα και έχουν κατασκευαστεί έτσι όντως, βάλε και τους ημιυπαιθριους, τα συγκεκριμένα κουφώματα, τον καυστηρα και σε μια μέρα θα είσαι έτοιμος. Το έχουν ετοιμάσει το σύστημα τελικά; Μπορείς να μπεις και να στείλεις .xml? Εάν θελήσεις βοήθεια μου λες.

 

Δωσε στον κουμπάρο το 1/4 της αμοιβής και θα είσαι Οκ. Ή κανε του ιδιαίτερα στην χρήση του προγράμματος και θα πατσισετε (ίσως θα σου χρωστάει κι ολας)

Link to comment
Share on other sites

Για το συστημα δε ξερω θα το διαπιστώσουμε μες στη βδομάδα. Οσον αφορά στους ημιυπάιθριους θα τους δειξω ανοιχτούς, παρόλο που έχουν κλείσει βέβαια, διοτι δεν τακτοποιούνται με το Ν3843. Η άδεια είναι μεταγενέστερη της 2.7.09. Κατα τ άλλα, έχουν γινει όπως σχεδιάστηκαν. Για τα κουφώματα μου αρκεί να ξέρω αν έχουν η όχι θερμοδιακοπή, και πόσο το τζαμι,διακενο,τζαμι σωστα? Το "ξερω" μια κουβέντα είναι.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή στο πιστοποιητικο δεν ΔΕΙΧΝΕΙΣ τίποτε αλλα απλά αναφέρεις μονο συνολικά τετραγωνικά και όγκο (που δεν διασταυρώνονται απο πουθενά στο ΥΠΕΚΑ), και επειδή υπάρχει η πιθανότητα ο αγοραστης να ελέγξει το πιστοποιητικο τώρα η μετέπειτα εκδίδοντας νέο, θα σου πρότεινα να μην ξεκινήσεις στραβά και ρισκαρεις τζάμπα για 200 ευρω να χάσει ο κουμπάρος σου (ή εσυ σε ανάλογη περίπτωση) την άδειά σου ή να σου επιβληθεί πρόστιμο.

 

Εάν κάποιος θέλει να πάρει ένα ρίσκο, ας είναι ο κατασκευαστής ο οποίος ούτως ή άλλως ρισκάρει κλείνοντας τον ημιυπαίθριο αλλα και βγάζει χρήματα απο αυτη του την ενέργεια. Αλλωστε το δικό του ρισκο ειναι μηδαμινο ενω το δικο σου αρκετο. Καλο είναι να προστατέψεις τον εαυτό σου.

Link to comment
Share on other sites

Υποτίθεται ότι πρέπει να καταγραφεί η τρέχουσα κατάσταση. Αλλιώς τι θα εκφράζει η κατανάλωση ενέργειας που θα δίνει το πιστοποιητικό?

 

Για να μην αναφέρω το νομικό ρίσκο του επιθεωρητή.

Link to comment
Share on other sites

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα θα το "αγοράσει" η γυναίκα του απο την εταιρεία του. Οπότε δε τιθεται θέμα για επανέλεγχο. Προβληματιστηκα όμως με τα λεγομενά σου. Σε άλλη περιπτωση επανέλεγχου δεν θα μπορούσα να επικαλεστώ ότι ο ΗΧ έκλεισε μετα απο το ΠΕΑ? Πως είσαι τόσο βεβαιη ότι δεν διασταυρώνονται απο πουθενά στο ΥΠΕΚΑ)?

Link to comment
Share on other sites

Βέβαιος (όχι βέβαιη)....:rolleyes: :rolleyes:

 

Senninha είναι υποκοριστικό του Senna (όπως λέμε Γιαννακης πχ)

 

Στον server του ΥΠΕΚΑ στέλνεις μόνο το αρχείο .xml με τα στοιχεία του κτιρίου. Ούτε σχέδια, ούτε αποτυπωσεις ούτε τίποτε. Οπότε για να διασταυρωθουν στοιχεία θα πρέπει κάποιος απο το Υπουργειο να ψάξει να βρει και να τυπώσει το xml που εστειλες, να ζητησει αντίγραφο των αρχιτεκτονικων σχεδιων της οικοδομικής άδειας απο την αρμόδια πολεοδομια και να κάτσει να ελέγξει εάν τα τετραγωνικά και ο όγκος συμπίπτει με αυτα που δήλωσε ο ενεργειακός επιθεωρητής. Το βλέπεις πιθανο; Εγώ πάντως το θεωρώ εντελώς απίθανο. Μόνο λόγω καταγγελίας προς τον επιθεωρητη μπορει να συμβεί κάτι τέτοιο ή να τσεκαριστει αυτόματα κατα την εκδοση νέθο πιστοποιητικού για το ίδιο διαμέρισμα.

 

Καλο είναι να κρατάς βέβαια φακελο αρχείου απο τα στοιχεία που χρησιμοποιησες σε κάθε πιστοποιητικο ωστε σε περίπτωση διαφωνίας με άλλο ενεργειακό επιθεωρητη να μπορείς να αποδείξεις ότι έκανες σωστα την δουλεια σου.

 

Εάν κάποιος αγοραστής με το που αγοράσει το διαμέρισμα μαλωσει πχ με τον κατασκευαστη λόγω ατελειών (συνέχεια γινεται αυτό) και για εξασφάλιση ζητήσει και νεο πιστοποιητικο απο άλλο επιθεωρητη; Τι κανείς εσυ μετα; Βρίσκεσαι εκτεθιμενος. Είναι εύκολο να αποδειχθεί ότι το διαμέρισμα παραληφθηκε έτσι όπως είναι όντως με μαρτυρες, φωτογραφίες κλπ. ακόμη και μετα απο καιρο. Εγώ ξέρω πολλούς πονηρεμενους αγοραστές που βγάζουν φωτογραφίες τα πάντα στο διαμέρισμα και στα κοινόχρηστα κατα την παραλαβή.

 

Εάν εσύ θέλεις να ρισκαρεις δικαίωμά σου. Εγώ δεν θα το εκανα. Ο κατασκευαστής ρισκάρει μεν αλλα κερδίζει. Εσυ απλά ρισκαρεις μόνο.

Link to comment
Share on other sites

Θα το σκεφτώ. Το διαμέρισμα αυτό έχει έναν ΗΧ. Στο ίδιο κτίριο όμως στον τελευταίο όροφο, ένα άλλο διαμέρισμα προς πώληση έχει 2 ΗΧ κλεισμένους και παράνομο πατάρι μέσα στον όγκο της στέγης που κοιτάει στο καθιστικο. Μεγάλη η απόκλιση. Και δεν θα εμπλέκεται η γυναίκα του αλλά άλλος, τυχαίος αγοραστής. Εκεί οπωσδήποτε χοντραίνει το πράμα! Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τη μακροσκελή σου απάντηση. Σορυ για το φύλο, φίλε.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα έλεγα σε όλους να προσέξουν και να μην δίνουν μαϊμού πιστοποιητικά.

 

Και οι αγοραστές σε λίγο καιρο θα είναι ολοι πονηρεμενοι (200 ευρω επιπλεον για νέο ΠΕΑ όταν σκας 150.000+ δεν είναι άξια λόγου και πιθανά να τα διαθέτουν) και αρκετοι συνάδελφοι θα σε περιμένουν στην γωνία είτε λόγω ανταγωνισμού είτε επειδή εσυ εγινες προσωρινός και αυτοί όχι (λόγω της 10ετιας).

 

Ούτως ή άλλως είμαι κατα της λογικής του να χρεωνομαι εγώ τις παρανομίες αλλου. Οποίος παρανομει ας ρισκάρει όσο θέλει.

 

Και πιστεύω ότι μετα απο λίγο καιρο οι επιθεωρητες που θα κάνουν σωστα την δουλειά τους θα γίνουν γνωστοί στους ιδιώτες απο όπου και θα έχουν τον μεγάλο όγκο δουλεια τους και θα τους ξεχωρίσουν και θα τους αναζητούν. Οι επιθεωρήσεις των νέων κτιρίων θα γίνουν πρωτον μια φορα και θα γινουν πάλι μεταξύ γνωστών και φίλων των κατασκευαστων. Άρα δεν εχει λόγω να πονταρετε σε αυτούς. Ασε που καλύτερα να πάρετε την ΜΕΑ απο τα ΠΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.