Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Η απορία μου είναι απλή. Έστω ότι έχουμε μια υπάρχουσα πέτρινη κατοικία. Τις αφαιρούμε την στέγη. Πότε η στατικοτιτα της κατασκευής θα είναι καλύτερη στις παρακάτω περιπτώσεις και γιατί.

1) Να παραμείνει χωρίς στέγη

2) Να παραμείνει χωρίς στέγη αλλά να κατασκευαστή περιμετρικά ένα δοκάρι-σεναζ

3) Να κατασκευαστεί περιμετρικά ένα δοκάρι-σεναζ στο οποίο να ακυρώνει πλάκα σκυροδέματος

4) Να κατασκευαστεί περιμετρικά ένα δοκάρι-σεναζ στο οποίο να εδράζεται ξύλινη στέγη

5) Κάποιος άλλος τρόπος εδρασης στέγης από σκυρόδεμα, ξύλο μέταλλο, πάνω στην τοιχοποιία

Συγγνώμη αν οι συλλογισμοί μου σας φαίνονται αστείοι ;)

Δημοσιεύτηκε

Η καλύτερη λειτουργία θα επιτευχθεί -προφανώς- όταν δημιουργηθεί ένα ικανό διάφραγμα μικρής -κατά το δυνατόν- μάζας.

Μία καλή τετράριχτη ξύλινη στέγης είναι συνήθως αρκετή.

Δημοσιεύτηκε

Φιλέ alexispap γενικά ακούγετε η άποψη ότι κατασκευάζοντας ένα περιμετρικό δοκάρι ή σεναζ(δεν ξέρω πώς να το ονομάσω) η κατοικία ‘’δένει’’. Ευσταθεί αυτή η άποψη, δηλαδή ενδείκνυται ως τρόπος ενισχύσεις? Και αν ναι θα μπορούσες να μου πεις με ποιον τρόπο συνεισφέρει στην ενίσχυση, καθώς και σε πιες περιπτώσεις συνίσταται?

• 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

giannis_ie, διάζωμα ή σενάζ ονομάζεται. Δοκός είναι ένα στοιχείο που καταπονείται σε κάμψη...

Ναι, γενικά η ύπαρξη διαζώματος είναι θετική, "δένει" την κατασκευή, δηλαδή όταν επέλθει η ρηγμάτωση συνεχίζει να συγκρατεί τα επιμέρους τμήματά της...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.