Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμβουλές για εκκίνηση φωτοβολταϊκού πάρκου


knoulis

Recommended Posts

Δεν ξέρω. Εχω αμφιβολίες κατά πόσο στημένο είναι το παιχνίδι. Αντε θα γίνει και το 20-20-20 αλλά σε ένα οικονομικό σύστημα σαν το Ελληνικό με τις τράπεζες να παίζουν παιχνίδια καθημερινά το να δανειστείς κανένα μεγάλο ποσό είναι ρίσκο. Ακόμα και οι τράπεζες είναι φειδωλές. Για μένα θα πρέπει οι Περιφέρειες να ξεκινήσουν να βοηθούν τον κόσμο στα φ/β.

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι ότι για να ξεκινήσει κάποιος να κάνει Φ/Β πάρκο πρέπει να διαθέτει δικά του κεφάλαια και να αποφύγει όσο είναι δυνατών τις τράπεζες .

Οι τράπεζες είναι χρήσιμες όταν πρόκειται για μικρά πάρκα των 10 Kw σε στέγες .

 

Η περιφέρεια θα μπορούσε να παίξει κάποιο ρόλο σε κάποιες άλλες εποχές που δεν θα επικρατούσε κρίση , σήμερα δεν το πιστεύω γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν χρήματα.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως είδατε ειδήσεις σήμερα για τα Φ/Β? Μόνο το 1/4 των αιτημάτων θα εξεταστεί. Αγαπητοί συνάδελφοι δεν μου αρέσει να λέω οτι τα είχα πεί διότι πρόκειται για τεράστια παρανομία του κράτους αλλά ποτέ δεν μου καθότανε καλά η αντιμετώπιση των τραπεζών, το γεγονός οτι τα μεγάλα παιδιά επενδύουν σε άλλες μορφές ενεργείας μη ΑΠΕ, το γεγονός οτι άλλα μεγάλα παιδιά πηγαίνουν σε άλλες ΑΠΕ και οχι Φ/Β.

 

Εχει ξεκινησει και εδω

 

http://www.michanikos.gr/showthread.php?p=258451#post258451

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δεν διαβάζω, γιατί δεν είναι ούτε ελεύθερο, ούτε αδέσμευτο, ούτε "μη κατευθυνόμενο", ούτε αξιόπιστο.

 

Για το κείμενο, δεν το διάβασα και δεν είδα να έχει πηγές, θα μπορούσε να γράφει ο καθένας ότι θέλει.

 

Από το "νεροπέρασμα" που έκανα, δεν λέει κάτι καινούργιο...

Link to comment
Share on other sites

Από τον αρθογράφο: αφού διευκρινήσω ότι όσα θα διαβάσετε δεν έχουν σχέση με την τοποθέτηση μικρών φωτοβολταϊκών (ως 10 KW) σε στέγες.

Ο "λάκκος 4" και ο "λάκκος 5" μπορεί κάλλιστα να εφαρμοστεί και στα ΦΒ στις στέγες. (προσωπική μου άποψη αυτή).

 

Κάποιοι διατηρούσαμε επιφυλάξεις για αυτό το οικονομικά παράλογο που γίνεται΄ αγορά και πώληση του ίδιου αγαθού μεταξύ των ίδιων συμαβαλλομένων με αναλογία 1 προς 5 (περίπου).

Θα δούμε αν τα ΦΒ ήταν τελικά η επένδυση της δεκαετίας ή η φούσκα της δεκαετίας. Ο καιρός θα δείξει...

Link to comment
Share on other sites

ειμαι ενα βημα πριν το περασμα σε μια στεγη μου 10 kw αλλα λεει καπου οτι σε αυτα που γραφει τις στεγες τισ βγαζει απο εξω ....περιεργα τα πραγματα ....αντε να επενδυσης στην Ελλαδα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια μιλατε λες και δεν υπαρχουν αλλες δουλειες κι επενδυσεις στον κοσμο.... μεχρι και σαλιγκαρια να βαλω θα κανω αποσβεση πιο γρηγορα και θα εχω και κερδος μια ζωη και με λιγοτερο κεφαλαιο.

 

Οσο για συμβασεις πωλησης και αντικαταστασης πανελ μετα τα 20 χρονια..... τα φ/β τοτε θα ειναι οπως ειναι η com1 σε συγκριση με το usb του σημερα.Ασε που μεχρι τοτε θα εχουν μειωθει οι τιμες των μπαταριων τοσο που δεν πιστευω οτι θα συμφερει να πληρωνεις κερατιατικα τελη και ρευμα στη ΔΕΗ. Θα εχουν ολα τα σπιτια αυτονομια.

 

Για τη Φωτοβολταϊκή… μπογιά έχετε διαβάσει? θα έρει τα πάνω-κάτω στην οικιακή παραγωγή ενέργειας και την οικιακή αυτονομία, οπότε για τί να πληρώνει τόσο πανάκριβα η ΔΕΗ τους ιδιώτες των 100kw?

Link to comment
Share on other sites

Καλώς σας βρίσκω συνάδελφοι. Έχω ξεπατωθεί στο διάβασμα του φόρουμ και ομολογώ ότι βρήκα αρκετές πολύ ενδιαφέροντες πληροφορίες.

Σύντομα θα γράψω και εγώ για τεχνικά θέματα, αλλά για αρχή θα ήθελα να ξεκινήσω με κάτι χιουμοριστικό

 

koulosb είσαι χρόνια μπροστά. Σε αυτό το άρθρο υπάρχει είδηση που μόλις την διάβασα, σε θυμήθηκα.

Εν συντομία παραθέτω δύο αποσπάσματα, για να μη χρειαστεί να το διαβάσετε ολόκληρο

"Ο κ. Δημήτριος Δημογιάννης, πρόεδρος του Παμφιωτικού Αγροτικού Συλλόγου, είναι ένας από τους 350 αγρότες του νομού Φθιώτιδας που υπέβαλαν αίτηση στη ΔΕΗ για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου"

"...επισημαίνει ο κ. Δημογιάννης. Ο ίδιος σκέφτεται μάλιστα να εγκαταστήσει εκτροφείο σαλιγκαριών «κάτω» από τα φωτοβολταϊκά. «Εγώ δεν φεύγω από το κτήμα μου», απαντάει σε εκείνους που λένε ότι οι αγρότες αναζητούν μια λύση για να κάθονται και να παίρνουν χρήματα."

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εχω κάνει την αίτηση, έχω πάρει προσφορά σύνδεσης απο την ΔΕΗ, περιμένω τον ΔΕΣΜΗΕ για το συμβόλαιο, και αρχίζω να ψάχνω χρηματοδότηση. Αν δεν έχεισ το συμβόλαιο και τουλάχιστον το 25% της επένδυσης οι τράπεζες ούτε καν συζητάνε. Επίσης η ΔΕΗ απορροφά απευθείας το ρεύμα που παράγεις, οπότε και σε πληρώνει καθώς είσαι απευθείας συνδεμένος και δεν έχει κάπου να διοχετευτει, αλλού εννοώ. Θέλω βοήθεια αν ξέρει κάποιος στα εξής: Στην επιλογή των Πάνελ, κινέζικα η ευρωπαϊκά? Και επίσης θα ήθελα να μου πει κάποιος κάποιες εταιρείες οι οποίες έχουν πολλά χρόνια κατασκευασμένα πάνελ και όχι 3-4 χρόνια όπως οι περισσότερες. Ζητώ βοήθεια γιατί έχω κάνει επαφές με τουλάχιστον 20 και όλες μου παρουσιάζουν τα πάνελ τους τα καλύτερα? Μια έγκυρη πήγή παρακαλώ για σύγκριση πάνελ.

 

Ευχαριστώ,

*ότι ερώτηση έχει κάποιος ευχαρίστως να απαντήσω, σε οτιδήποτε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.