Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια πλυντηρίου αυτοκινήτων για πλύσιμο στο χέρι


boba

Recommended Posts

Καλημέρα! Θα ήθελα τα φώτα σας σε μια υπόθεση που μας έχει ταλαιπωρήσει οικογενειακά και δεν έχω καθόλου πείρα σε αυτά τα θέματα!

Έχει ανοίξει πλυντήριο αυτοκινήτων εδώ και 2 χρόνια και η άδεια που έχει βγάλει είναι "άδεια ιδρύσεως πλυντηρίου χωρίς μηχανικά μέσα και καθαρισμός ταπετσαριών". Το πρόβλημα είναι ότι αυτός χρησιμοποιεί πλυστηκό μηχάνημα και κομπρεσέρ αέρος τα οποία είναι μηχανικά μέσα έτσι δεν είναι? Τώρα το πρόβλημα είναι ότι τον έχουν παρακαλέσει πολλές φορές να μην δουλέυει σε ωρες κοινής ησυχίας (είναι σε κατοικιμένη περιοχή) 3:50-5:30 και δεν ακούει και μάλιστα τους έστειλε (αφού την τελευταία φορά του καλέσαν την αστυνομία για διατάραξη κοινής ησυχίας) εξώδικο ότι δεν τον αφήνουν να δουλέψει.

Η ερώτηση μου είναι αν πάει η υπόθεση δικαστικώς το χαρτί που έχουμε στα χέρια μας (άδεια ιδρύσεως χωρίς μηχανικά μέσα) θεωρεί και το κομπρεσέρ αέρος μηχανικό μέσο? Και εκτός από αυτό έχει δικαίωμα να δουλεύει ώρες κοινής ησυχίας?

Να σημειώσω ότι δεν γνωρίζω εαν έχει και άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, πάντως δεν έχει κάτι τέτοιο αναρτημένο στο μαγαζί του.

Επίσης να σημειώσω ότι η άδεια ιδρύσεως που έχει έχει ημερομηνία λήξης σε 4 μήνες!

Τα φώτα σας όποιοι γνωρίζουν! Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Θα συμβούλευα να απευθυνθείτε σε δικηγόρο, από εδώ θα λάβετε μάλλον "ερασιτεχνικές" απαντήσεις... Αυτός θα μπορεί να σας ενημερώσει άμεσα ή να ενημερωθεί και ο ίδιος ή να σας παραπέμψει σε μηχανικό που θα πρέπει και αυτός με τη σειρά του να ψάξει τα διάφορα χαρτιά..

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε απευθυνθεί ήδη σε δικηγόρο και λέει ότι το χαρτί αυτό είναι πολύ ισχυρό και επίσης ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας όπως επίσης και ότι δεν επιτρέπεται να δουλεύει σε ώρες κοινής ησυχίας.

Ήθελα όμως και μια δευτερη γνώμη από εσας αν γνωρίζατε κάτι αντίστοιχο γιατί και η δικιά του δικηγόρος δεν κάνει πίσω και αναρωτιέμαι γιατί.

Θέλει να του φάει λεφτά ή παίζεται να έχει και αυτός δίκιο?

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ένα μπερδεμα στις νομαρχίες για το απο που βγαίνει ή άδεια...

Σε μερικές βγαίνει απο τη Δ/νση ανάπτυξης (οταν υπάρχει μονο πλυντηριο) και σε αλλες απο μεταφορών . (συνηθως οταν υπάρχει και κατι αλλο μαζί. Βενζιναδικο, λαδια κλπ)

Σε αλλες παλι για αυτοτελες βγαινει απο το μεταφορών...

 

Στη Δ/νση ανάπτυξης που γνωρίζω... μηχανολογικός εξοπλισμός (δηλαδή μηχανικά μεσα ? ) θεωρούνται μονο τα σταθερά μηχανηματα και οχι τα κινητα.

 

Δε ξερω αυτα που εχει τι θεωρουνται. Λογικά ομως θα θεωρειται μηχανολογικός εξοπλισμος. Εφοσον είναι και βασικός για την δουλεια που τον θελει...

Αυτα αν ειναι στο αναπτυξης. Μεταφορών δεν εχω ιδεα τι ισχύει...

 

Θα ελεγα σε πρωτη φάση να δείτε απο που βγήκε η άδεια και να ρωτήσετε αν τα μηχανηματα αυτά είναι μηχανολογικός εξοπλισμός.

 

Για τις ώρες κοινης ησυχίας που ρωτατε δε νομίζω να εχει προβλημα αρκει στα ορια του οικοπέδου του να μη ξεπερναει ο ήχος τα 50 dbA. Αυτό το ελέγχει η δ/νση Περιβάλλοντος. Καντε εκει μια καταγγελία για να το ελέγξουν.

 

Φαντάζομαι ότι αν σταματήσει να κανει θορυβο δε θα εχετε πρόβλημα. Οποτε ισως να αρκεί η καταγγελία στο περιβάλλον... Αυτοι θα μετρησουν και αν υπάρχει πρόβλημα θα σταματήσει ή θα λάβει μέτρα για να μειωθεί ο΄θόρυβος.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για την απάντηση σας. Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να μην έχει πλυστικό μηχάνημα γιατί η άδεια του είναι για "πλύσιμο στο χέρι" αλλά θα πάρω στο υπουργείο να ρωτήσω τι θεωρείται μηχανικό μέσο και τι όχι. Όσο για τα ντεσιμπέλ σίγουρα περνάει τα 70! Δεν μπορείται να φανταστείτε για τι θόρυβο μιλάμε και γύρω γύρω είναι γειτονιά!

Link to comment
Share on other sites

1) Η άδεια ίδρυσης & λειτουργίας για πλυντήριο αυτο/των (αυτόνομο) ή σε μεικτή χρήση (βενζινάδικο), χορηγείται από την δ/νση Μεταφορών αποκλειστικά.

Η δ/νση ανάπτυξης, εμπλέκεται για πλυντήρια αυτοκινήτων βαρέων φορτηγών, που εγκαθίστανται σε περιοχές εκτός σχεδίου (όπου επιτρέπεται) ή εντός της επιχείρησης (πάντα για εκτός σχεδίου)

 

2) Μόνο με την άδεια ίδρυσης (δεν αναφέρεις άδεια λειτουργίας), δεν μπορεί να λειτουργήσει, συνεπώς είναι παράνομος (βέβαια στο Ελλαδιστάν ζούμε)

 

3) Όταν λειτουργεί αυτόνομο πλυντήριο σε περιοχή Γενικής Κατοικίας, σύμφωνα με την ΜΠΕ (πιθανόν να έχει επιβάλλει περιορισμούς & η δ/νση Μεταφορών) που έχει καταθέσει (αν έχει καταθέσει, πολλά έχουν δει τα μάτια μου), θα πρέπει να ισχύουν τα εξής:

 

α) τις μεσημεριανές ώρες θα πρέπει να διακόπτει την λειτουργία του για τήρηση κοινής ησυχίας

 

β) αν πρέπει να λειτουργήσει και κατά το ωράριο κοινής ησυχίας, θα πρέπει να λειτουργεί εντός του χώρου του πλυντηρίου με τις πόρτες κλειστές (θα πρέπει να έχει πόρτες), ώστε στην περίπτωση αυτή να μειώνεται ο εκπεμπόμενος θόρυβος και να είναι εντός των ορίων των 50 dB & αν δεν επιτυγχάνεται το όριο, θα πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα

 

Αυτά, θεωρητικά πρέπει να αναφέρονται στην εγκεκριμένη απόφαση της ΜΠΕ

 

Συνεπώς κατ΄ εμένα πριν καταλήξετε στον δικηγόρο, κάντε τις επόμενες ενέργειες (δεν γνωρίζω τι έχετε στα χέρια σας):

α) θα πρέπει να πάτε στη αρμόδια δ/νση Μεταφορών και να ζητήσετε επικυρωμένα αντίγραφα από τον φάκελο (ενδεχομένως μπορείτε να κάνετε και μήνυση ταυτόχρονα)

 

β) Να πάτε στη δ/νση Περιβάλλοντος και να ζητήσετε επικυρωμένα αντίγραφα της απόφασης και των σχεδίων που έχουν καταθέσει

 

4) Για τα μηχανήματα που χρησιμοποιεί, δεν γνωρίζω να σου πω, γιατί εξαρτάται τι αναφέρει στη ΜΠΕ & στη δ/νση Μεταφορών

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν έψαξα και έμαθα........... τα μηχανήματα που ανέφερα παραπάνω δεν θεωρούνται μηχανικά μέσα καθώς είναι κινητά και όχι μόνιμα.Άρα ως προς αυτά είναι εντάξει... αμφιβάλω όμως αν έχει άδεια λειτουργίας καθώς δεν έχει τηρήσει αυτά που χρειάζονται για να πάρει βεβαίωση από την ΕΥΔΑΠ.

Με το χαρτί της ίδρυσης όμως μπορώ να πάω στο υπουργείο και να το μάθω στα σίγουρα.

Επίσης όσον αφορά τις ώρες κοινής ησυχίας είναι νόμος δεν μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει. Εδώ σε οικοδόμους αν δουλέψουν 1 ώρα παραπάνω τους φέρνουν το 100! Και το μαγαζί βρίσκεται κάτω από σπίτια!

Ο δικηγόρος προτείνει ασφαλιστικά μέτρα! Αν ξαναδουλέψει ώρες κοινής ησυχίας θα έρχεται η αστυνομία και θα τρώει 500άρα πρόστιμο...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

loipon paidia... soory...!! mporeite na moy peite.. ti diadikasies xriazontai gia na anoiksw plintirio aytokiniton kai plisimou st xeri...!!!! eimai neos.. kai den kserw polla... opote th ektimousa polu tn bohtheia sas.!!! eyxaristw..!!!

 

Παρατήρηση: Τα Greeklish απαγορεύονται. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.