Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώτος μισθός μηχανικών


mindsoft

Recommended Posts

Συγγνώμη παιδιά αλλά ο κάθε μισθός εξαρτάται από την τόλμη την οποία επιδεικνύει η κάθε κυβέρνηση. Όταν η κυβέρνηση τρέμει στο φτάρνισμα του κεφαλαιοκράτη λογικό είναι να μειώνονται οι μισθοί την ίδια στιγμή που οι εταιρίες μπορεί να εμφανίζουν αύξηση κερδών.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 314
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

.... ο εργοδοτης φοβαται οτι οταν ο νεος μαθει τα κολπα, θα την κανει. τελος..

άμα πλήρωνε, δε θα έφευγε

 

Τωρα, ποια ειναι η μοναδικη εξαιρεση που ειπα πιο πανω. Ειναι οταν ενας μηχανικος δουλευει μονος του και αποφασιζει για πρωτη φορα, να παρει ενα νεο να τον βοηθαει. .... Εγω επαιρνα επιταγες και πληρωνα μετρητα βλεπετε. Αλλα το καταλαβαινω οταν ακουω αλλους.

και εγώ το καταλαβαίνω το πρόβλημα

υπάρχουν όμως διάφορες λύσεις

 

1η λύση η πληρωμή κατ' αποκοπή ή με την ώρα

2η λύση οι συνεργασίες με ποσοστό επί του κέροδους

 

φυσικά είναι πιο "ακριβές" λύσεις διότι ο εργοδότης πληρώνει πολύ περισσότερα στο σύνολο

όμως απαλλάσσεται από το βραχνά της αναδουλειάς

 

ε, δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα !

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όταν η κυβέρνηση τρέμει στο φτάρνισμα του κεφαλαιοκράτη λογικό είναι να μειώνονται οι μισθοί την ίδια στιγμή που οι εταιρίες μπορεί να εμφανίζουν αύξηση κερδών.

 

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμη, είμαστε ένα χρεοκοπημένο κράτος που μας το παρέδωσαν οι πολιτικοί και τα συνδικάτα. Προσγειωθείτε.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που ξέρω εγώ πάντως είναι ότι σε 2 εκθέσεις που διάβασα εχθές, μια της Πρεσβείας των ΗΠΑ και μια της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου, και οι οποίες αφορούσαν το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα η χώρα μας παρουσιάζεται ως η 3η χαμηλότερη σε εργοδοτικό κόστος στην Ευρωζώνη*! Το μόνο πρόβλημα, λένε οι εκθέσεις, που θα αντιμετωπίσουν σίγουρα οι εταιρίες είναι αυτό της γραφειοκρατίας.

 

*Μάλιστα λένε ότι το εργασιακό περιβάλλον με την καλπάζουσα ανεργία δημιουργεί ένα εξαιρετικό εχέγγυο αυξημένων κερδών...

Link to comment
Share on other sites

μα αυτο σας λεω. χαμηλος μισθος = αυξημενα κερδη. αλλα αυτο ισχυει οταν αλλα πραγματα πανε ρολοι, αλλιως οπως λεει ο συμπαθεστατος (εδω γελανε) Πρετεντερης, η πιο γοητευτικη χωρα για επενδυσεις θα ηταν το μπαγκλαντες. μαντεψτε απο πού ειναι οι μισοι λαθρομεταναστες στην Ελλαδα? oh yes.

Link to comment
Share on other sites

Για να συνοψιζουμε λοιπον απο τα τελευταια Post, τα συμπερασματα ειναι:

1. Ο εργάτης πρέπει να αμείβεται περισσότερο από ένα μηχανικό γιατί μαθαίνει τη δουλειά σε μια μέρα (εγώ πάλι με τους εργάτες μου που ήταν άσχετοι και μου δημιουργούσαν πρόβλημα με τις κακοτεχνίες τους, και παίρναν διπλάσιο από μένα μισθό, τι να πω?)

2. Οι μηχανικοί είναι άσχετα σαχλαροπαίδια, που επειδή πηγαίναν για καφέδες στα φοιτητικά τους χρόνια, είναι τουλάχιστον επικίνδυνοι (εγώ και τους καφέδες μου πήγαινα, και τις βόλτες μου πήγαινα, αλλά και καθέ μέρα παρακολουθήσεις και στις εξεταστικές πολύ διάβασμα... αλλά προφανώς είμαι μια θρασύτατη που θέλω και να πληρώνομαι...)

3. Οτι την κρίση την δημιούργησαν οι μηχανικοί που θέλουν να πληρώνονται βάσει ΣΣΕ (προφανώς δε φταίνε οι μίζες, τα υπερκοστολογημένα δημόσια έργα, οι μεγαλοεργολάβοι που κάναν το παν να γλιτώνουν να πληρώνουν φόρους, εισφορές και να δίνουν τους σωστούς μισθούς, τα σκάνδαλα των προμηθειών στα νοσοκομεία, οι SIEMENS κτλ)

 

Λυπάμαι πολύ κύριοι, αλλά σε αυτή τη λογική εγώ δε πρόκειται να μπω...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μα καλή μου spgirl, δεν είναι θέμα λογικής στην οποία θα μπεις ή όχι.

 

Η πραγματικότητα είναι αυτή.

 

Η επένδυση σε ανθρώπινο πόρο δεν υπάρχει ως όρος στην ελληνική επιχείρηση...

Και μάλιστα χθες, με έκπληξη άκουσα από συνάδελφο μηχανικό με μεγαλούτσικη τεχνική εταιρία να λέει πως η μηχανικοί είναι αναλώσιμοι πλεον.

Φτου να κάνει άυριο θα βρει 10 να αντικαταστήσει όποιον φύγει, με λιγότερες οικονομικές απαιτήσεις και μεγαλύτερη εμπειρία.

 

Βέβαια, το ότι "ότι πληρώνεις πέρνεις" ισχύει και στην παρεχόμενη υπηρεσία, φυσικά δεν υπάρχει στο κεφάλι του.....

Link to comment
Share on other sites

cna

 

Το θέμα δεν είναι η νομοθεσία ή ΣΣΕ ή το να έχει τόλμη η κυβέρνηση ή ο μηχανικός να διεκδικήσει αυτά που θέλει .

Κάποιος που τα χάνει όλα δεν έχει να διεκδικήσει τίποτα .

 

Τα πράγματα είναι πολύ απλά .

Εάν σήμερα η Ελλάδα ή αύριο δεν πάρει την επόμενη δόση του Δανείου από τον μηχανισμό στήριξης είμαστε όλοι χαμένοι .

Όταν επέρχονται δύσκολα χρόνια για την χώρα μας δεν υπάρχει ο όρος διεκδικώ .

Κοιτάω να βγάλω τα απαραίτητα ώστε να έχω κάτι να φάω .

Σε ρωτάω τι θα γινόταν εάν το περασμένο Μάρτιο κανένα κράτος και κανένας μηχανισμός δεν έδινε χρήματα στην Ελλάδα ?

 

Θα μου πεις μα εμείς οι μηχανικοί φταίμε για την κρίση ?

 

Θα σου απαντούσα όλοι .Σε μια κρίση δεν υπάρχει το ότι αυτός φταίει το ότι αυτός έφαγε και το ότι αυτός πρέπει να πληρώσει διότι στην τελική μόνο αυτός δεν θα πληρώσει ενώ όλοι η άλλοι θα πληρώσουν .

 

Αυτή λοιπόν είναι η αλήθεια .

 

Για να πληρωθείς εσύ , τα χρήματα θα τα πάρεις από τον εργοδότη .

Ο εργοδότης από τον κόσμο και ο κόσμος από τις τράπεζες και αυτές από το κράτος .

Το κράτος από τα άλλα κράτη που μας λυπούνται και μας βοηθούν ακόμα.

 

Εάν το κράτος δεν πάρει την δόση από το μηχανισμό και από τους Γερμανούς δεν θα δώσει χρήμα στις τράπεζες και στα ταμεία .

Εάν οι τράπεζες και τα ταμεία δεν έχουν χρήμα δεν θα πάρει ο κόσμος που συνεπάγεται πως και ο εργοδότης δεν θα πάρει και που και στην τελική εάν δεν πληρωθεί ο εργοδότης θα τα χρωστάει στο μηχανικό και στο τέλος όλοι θα είμαστε απλήρωτοι .

Η Ελλάδα έπαιρνε πριν τρία χρόνια χρήματα από την Ε.Ε για να κάνει τους ολυμπιακούς και τα άλλα έργα .

Σήμερα παίρνει χρήματα για να πληρώσει συντάξεις και μισθούς !!!

 

Ο εργοδότης λοιπόν σήμερα σε παίρνει από εξαρχής για να κάνεις μια δουλεία και για να αμειφθείς με βάση την αρχική συμφωνία που θα κάνεις .

 

Εάν στην πορεία του ζητήσεις και άλλα θα το πάρει πολύ άσχημα διότι θα θεωρήσει ότι πας να τον κάνεις κουμάντο μέσα στην ίδια του την δουλεία .

 

Ποιός λοιπόν θα δεχόταν εντολές μέσα στο ίδιο του το σπίτι από κάποιον άλλο ?

Εσύ δουλεύεις στο χώρο του και όχι αυτός στο δικό σου .

 

Μην μου λες λοιπόν για νομοθεσίες και για δικαιώματα γιατί εάν δεν έχει να σε πληρώσει δεν θα σε πληρώσει αλλά θα σου τα χρωστάει ή θα σε διώξει. Στην χώρα μας αυτό είναι το σύστημα .

 

Τέλος

Εγώ εκφράζω μια γνώμη και την πιστεύω .Ίσως να έχω επηρεαστεί από το τρόπο ζωής των Βαλκανίων και το σημερινό κλίμα στην Ελλάδα.

Αλλά όπως είπα τα κράτη των Βαλκανίων χωρίς να έχουν τα χρέη που έχει η Ελλάδα δεν υιοθετούν αυτή την λογική της διεκδίκησης και δεν είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας .

 

Ζούνε με τα λίγα και καλά και έχουν αξιοπρέπεια .

Όταν λοιπόν η Ελλάδα βρει τους πόρους και τους τρόπους να αποκτήσει τα δικά της χρήματα και όχι δανεικά τότε είμαστε εδώ για να το ξανά συζητήσουμε .

 

Δεν μπορούν τα άλλα κράτη να μας πληρώνουν πάντα για να ζει ο Έλληνας καλά . Αυτό δεν το λέω εγώ αλλά οι ξένοι .Πάρε λίγο τις δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών για να δεις τι μέλλει γενέσθαι στην χώρα μας .

Link to comment
Share on other sites

1250 ευρώ είναι πολλά για πρώτο μισθό. Εγώ (το 2004) σαν πρώτο μισθό έπαιρνα 500 ευρώ και το ΤΣΜΕΔΕ δικό μου! Σε εταιρία που πήγα μετά, 750 ευρώ καθαρά. Όσο για τις σπουδές σου (μας) να τις βάλεις(-ουμε) στο κ... σου (μας).

 

Αυτά που έμαθες (μάθαμε) λίγη σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Τα περισσότερα είναι άχρηστα. Στο λέω εγώ που έχω 9 χρόνια σπουδές στο Πανεπιστήμιο.

Στο επάγγελμα έμαθα για πρώτη φορά τι είναι τα ΠΠΑΕ, τα οποία είναι και αυτά που ενδιαφέρουν πρωτίστως τον εργοδότη.

 

Άντε και καλή τύχη

Link to comment
Share on other sites

Julius Caesar

 

Δεν ξέρω να σου απαντήσω στο εάν είναι πολλά ή όχι .Το σίγουρο είναι ότι και αυτά θα προέρχονται από την τσέπη του Ιταλού , Ισπανού , Γερμανού και των άλλων κρατών που συνεισφέρουν στον μηχανισμό στήριξης για να παίρνει σήμερα η Ελλάδα .

 

Γνωρίζω την διαφορά από τις γνώσεις στην πράξη και δεν έχω αντιρρήσεις σε αυτά που λες .

Όμως και οι γνώσεις που παίρνουμε από το ίδρυμα βοηθούνε κάπου και δεν θα τις αποκαλούσα σήμερα άχρηστες .Δεν έχω σκοπό να διαφημίσω τις σπουδές μου όπως λες γιατί όλοι είμαστε μορφωμένοι , αλλά μεταφέρω εμπειρίες που αποκόμισα και είδα ενός άλλου λάου πέραν του δικού μας για να εμπλουτίσω τον διάλογο και απαντάω σε αυτά που με ρωτάνε χωρίς να είμαι υποχρεωμένος να δώσω εξηγήσεις σε όλα τα θέματα που με ρωτούν όπως και ο κάθε ένας μας .

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.