Μετάβαση στο περιεχόμενο

ενδοδαπέδια θέρμανση - πολλά προβλήματα


georgey1973

Recommended Posts

3ον: έλεγξα και ρύθμισα όλα τα κουφώματα γιατί έμπαζαν από παντού...Σφράγισα το τζάκι και όλα τα ανοίγματα του (είναι αρκετές απώλειες εαν δε το ανάβεις το τζάκι)

 

Μόνο να μην ανάψεις ποτέ το τζάκι.

Link to comment
Share on other sites

Μόνο να μην ανάψεις ποτέ το τζάκι.

 

H αλήθεια είναι πως μετά το σφράγισμα ήρθε το.......γκρέμισμα!!!

Ηταν πολύ άσχημο, τεράστιο, μη αποδοτικό και ξεκάρφωτο μέσα στο χώρο, με μια χτιστή ανοιχτή εστία σαν γκαράζ.......

 

Το σκεπτικό μου ήταν:

1ον: να μας αδειάσει τη γωνία αυτή η .......υπερκατασκευή (πολύ απώλεια)

2ον: στη θέση του να μπει ένα μαντεμένιο, ενεργειακό με αεραγωγούς, για ομορφιά αλλά και απόδοση.

 

Το θέμα είναι όμως ότι το τζάκι ''μπλοκάρει'' το θερμοστάτη χώρου, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο σπίτι να είναι κρύο.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε kathighths καλημερα....τοχουν οι εκπαιδευτικοι φαινεται να ταλαιπωρουνται με τις ενδοδαπεδιες. Μπορειτε να μου πειτε γιατι.....ενω το μποιλερ ειναι με φρεσκο ζεστο νερο που δεν καταναλωνεται το συγκεκριμενο διαστημα για το οποιο μιλαμε, και ενω στον πινακα της ενδοδαπεδιας ολες οι ηλεκτροβανες ειναι κλειστες (προφανως εχει πιασει τη θερμοκρασια 22°C το σπιτι) και ενω δεν ανοιγει πορτοπαραθυρο και ενω καιει το τζακι του σκοτωμου, γιατι μολις ανοιγω ...ταχιστα να παρω ενα ξυλο να βαλω στο τζακι, ακουω το λεβητα να...ζει και να βασιλευει? Καθε 10-15 λεπτα, το βιολι του αυτος....θα τρελαθω στο τελος....

Χτες εβαλα 356 λιτρα πετρελαιο. Απο τις 16.12 που αναψα πρωτη φορα τη θερμανση. Κριμα τις εξωτερικες μονωσεις που εβαλα.....κριμα τα συνθετικα περτοπαραθυρα....κριμα την ταλαιπωρια για την ενδοδαπεδια που εβαλα....

Link to comment
Share on other sites

...ενω το μποιλερ ειναι με φρεσκο ζεστο νερο που δεν καταναλωνεται το συγκεκριμενο διαστημα για το οποιο μιλαμε, και ενω στον πινακα της ενδοδαπεδιας ολες οι ηλεκτροβανες ειναι κλειστες [...] ακουω το λεβητα να...ζει και να βασιλευει?

 

Δύο ενδεχόμενα:

- Πρόκειται για μία ειδική περίπτωση (παγκόσμια πρωτοτυπία) όπου έχουμε κατάργηση της ΑΔΕ

- Κάπου αλλού πάει η θερμότητα...

 

Επειδή το δεύτερο ενδεχόμενο είναι σαφώς ποιο πιθανό, θα πρέπει να ελέγξεις πόση είναι η θερμότητα που βγάζει ο λέβητας όταν είναι ζεστό το μπόιλερ και κλειστές οι Η/Β και που πηγαίνει.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε kathighths καλημερα....τοχουν οι εκπαιδευτικοι (είσαι συνάδελφος?)φαινεται να ταλαιπωρουνται με τις ενδοδαπεδιες. Μπορειτε να μου πειτε γιατι.....ενω το μποιλερ ειναι με φρεσκο ζεστο νερο που δεν καταναλωνεται το συγκεκριμενο διαστημα για το οποιο μιλαμε, και ενω στον πινακα της ενδοδαπεδιας ολες οι ηλεκτροβανες ειναι κλειστες (προφανως εχει πιασει τη θερμοκρασια 22°C το σπιτι) και ενω δεν ανοιγει πορτοπαραθυρο και ενω καιει το τζακι του σκοτωμου, γιατι μολις ανοιγω ...ταχιστα να παρω ενα ξυλο να βαλω στο τζακι, ακουω το λεβητα να...ζει και να βασιλευει? Καθε 10-15 λεπτα, το βιολι του αυτος....θα τρελαθω στο τελος....

Χτες εβαλα 356 λιτρα πετρελαιο. Απο τις 16.12 που αναψα πρωτη φορα τη θερμανση. Κριμα τις εξωτερικες μονωσεις που εβαλα.....κριμα τα συνθετικα περτοπαραθυρα....κριμα την ταλαιπωρια για την ενδοδαπεδια που εβαλα....

 

Για αυτό το θέμα θα ρωτήσω το γείτονα μου, ο οποίος όταν ανάβει το τζάκι η ενδοδαπέδια είναι σα να το ρουφάει το πετρέλαιο, ενώ όταν δουλεύει μόνο ενδοδαπέδια η κατανάλωση του είναι πολύ μικρή. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι μόνο στο δικό σου σπίτι! (αν απαλύνει κάπως τον πόνο σου αυτό)

 

Επίσης, ο θερμοστάτης σου είναι αυτού του τύπου;

w300h300_the-02-01_2.jpg

 

Αν ναι, και ειδικά ο συγκεκριμένος (που μου τον είχε βάλει ο εργολάβος) ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΤΑΧΙΣΤΑ..... Δεν κάνει καθόλου καλή δουλειά.

 

Σε γενικές γραμμές, εγώ μόνο καλά έχω να πώ για αυτό το είδος θέρμανσης,ταλαιπωρήθηκα μεν, αλλα ύστερα από αρκετό ψάξιμο (κάτι που δεν έκανε ο υδραυλικός με τον εργολάβο.....) το έφερα σε πολύ καλό επίπεδο.

 

Εαν κατάλαβα καλά έχεις κάψει 356λιτρά σε 25μέρες??

Το σπίτι είναι καινούριο? μήπως είναι φρέσκο ακόμη?

Εγώ την πρώτη χρονιά είχα κάψει 1600 λιτρα (αλλά είχα και αρκετές απώλειες)

Link to comment
Share on other sites

Εαν κατάλαβα καλά έχεις κάψει 356λιτρά σε 25μέρες?? ΝΑΙ ΣΕ 23 ΜΕΡΕΣ

Το σπίτι είναι καινούριο? μήπως είναι φρέσκο ακόμη? ΕΙΜΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕΣΑ

 

Γεια σου και παλι φιλε kathighth.

Ημουν συναδελφος, δασκαλος αλλα στα 8 χρονια τα παρατησα.

Θα προσπαθησω να απαντησω στις ερωτησεις ή τις απαντησεις ολων των φιλων που εδωσαν λιγο χρονο τους για το προβλημα μου. Τα πραγματα ειναι πολυ απλα. Εχω ενα λεβητα 35.000 θερμιδων 2 χρονων και φρεσκοσυντηρημενο. Απ οτι μου ειπε ο τεχνικος ειναι ρυθμισμενος κατω απο τους 70 διοτι εγω χρειαζομαι 45 περ. για την ενδοδαπεδια και 55 για το μποιλερ.

Το υπογειο εχει σωματα που δεν τα αναβω -μεχρι τωρα τουλαχιστον-. Αναβει ο λεβητας, εχω 300 λιτρα μποιλερ καινουργιο που το εχω στους 55 βαθμους. Στη συνεχεια το νερο ερχεται στον πινακα ενδοδαπεδιας. Εδω τωρα εχουμε.... α. 8 κυκλωματα με 1 ηλεκτρικη βανα-κεφαλη το καθε κυκλωμα β. εναν κυκλοφορητη-μείκτη που κανονιζει ποσης θερμοκρασιας νερο θα μπει στα κυκλωματα και το νερο που στελνει πισω στο λεβητα ανάλογα με την θερμοκρασια που εχει το νερο επιστροφης και γ. μια ηλεκτρονικη βαση πανω στην οποια συνδεονται ολεσ οι βανεσ-κεφαλες. Επιπλεον το συστημα εχει και 6 ( τοσους χρειαστηκα) ασυρματους θερμοστατες που καθε 5 λεπτα στελνουν στην ηλεκτρονικη βαση του πινακα ποιος χωρος ζηταει ζεστο νερο.Η βαση μετα ανοιγει την αναλογη βανα-κεφαλη και στελνει στο αναλογο κυκλωμα ζεστο νερο οσπου να πιασει τη θερμοκρασια του. Στο σαλονι εχω 3 κυκλωματα με 1 θερμοστατη. Οταν λοιπον σηκωνομαι το πρωι που αναβω το τζακι, το σαλονι-χωλ-κουζινα ζεσταινονται απο το τζακι ολη μερα. Τι μενει? Γραφειο που ο θερμοστατης ειναι στους 19, μπανιο που ειναι στους 22 και υπνοδωματιο που ειναι στους 19. Γι αυτην την κατασταση και με 15 βαθμους εξω, καιει ο καυστηρας ολη μερα.Καθε 10-15 λεπτα....γγργρρρρ.. Και κατι αλλο που σκεφτομαι τωρα...Μονο στο μπανιο καταλαβαινω οτι ζεσταινεται το πατωμα. Στο σαλονι κτλ εναι η ζεστη απο το τζακι. Στο γραφειο και υπνοδωματιο, ειναι χαμηλα ο θερμοστατης. Και εχω και ολο το σπιτι επενδυμενο εκτος του φελιζολ 3 εκ. στη μεση του τοιχου, με 5 εκ. εξηλασμενη πολυστερινη. Κριμα απο το θεο σας λεω.... οταν ηρθα στο σπιτι στις 16.12 μετα απο 10 μερες απουσιας, επειδη ειχε κρυα ( 5 βαθμους περιπου ) μερικες μερες πριν, για να ζεσταθει το σπιτι, εκανε 2 μερες περιπου...ωραια το καταλαβαινω κρυο ηταν, αλλα τωρα? Και κατι ακομα. Τις μερες εκεινες παρουσιαζοταν το εξης φαινομενο... Πριν το νερο στον πινακα της ενδοδαπεδιας μπει στα κυκλωματα εχει ενα θερμομετρο που συνηθως δειχνει 40 βαθμους. Τις μερες εκεινες, κρυο το σπιτι, ανοιχτες ολες οι βανες-κεφαλες και πολες φορες η θερμοκρασια στο ρολοι αυτο ηταν 35-34-36 αναλογα... Και ο λεβητας δε δουλευε συνεχεια οσπου να ζεσταθει το σπιτι τελειως. Ετσι λοιπον, κοιτουσα εγω, 17 βαθμοι το σαλονι με θερμοστατη στο 21. 35 βαθμοι στο ρολοι του πινακα και ο λεβητας δουλευε 10 λεπτα, εσβηνε αλλα 10. Μια δουλευε, μια σταματουσε. Οπως τωρα που το σπιτι εχει πιασει τις θερμοκρασιες του. Δεν ξερω αν αυτο ειναι νορμαλ. Το αναφερω μηπως βοηθησει καπου.... Συγνώμη παιδια...σας κουρασα αλλα και γω ειμε σε ασχημο προβληματισμο...Ζηταω κατανοηση και ευχαριστω γι αυτο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

1-ειναι ενεργειακο θερμοδυναμικο εγκλημα να βαλεις υποδαπεδια θερμανση κατω απο ξυλινο δαπεδο, οι εφευρετες της υποδαπεδιας γερμανοι δεν το βαζουν ποτε, το ξυλο εινα μονωτικο , δεν αφηνει την θερμοτητα να περασει στον αερα του δωματιου.

2-ασχολεισαι να μονωσεις το μπετον. στην περιοχη με μειον θερμοκρασιες ενα βιοκλιματικο ξυλινο κτιριο,θα ειχε μισο κοστος ,πολυ καλυτερη ενεργειακη συμπεριφορα, πολυ λιγοτερα κοστη για θερμανση, πολυ καλυτερη σεισμικη συμπεριφορα, πολυ πιο γρηγορο χρονο αποπερατωση.

3-για πολυ λιγοτερο κοστος για καυσιμα θερμανσεως, βαλε ενα ξυλολεβητα, η βιομαζας η πελετς.

4-βαλε ενα τζακι οχι αεροθερμο, υδροθερμο, δηλ συνδεσε σερπαντινα με νερο σε σειρα στο λεβητα.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν τα θέλετε και τα παθαίνετε. Πάτε και βάζετε ενδοδαπέδια θέρμανση, στην Ελλάδα με Έλληνες υδραυλικούς και Ελληνικό χειμώνα (14-17βαθμούς το πρωί, 3-4 βαθμούς το βράδυ). Δεν σας αρέσει το καλοριφεράκι που είναι οικονομικό, αξιόπιστο και εύκολο. Θέλετε ενδοδαπέδια γιατί είναι cool και "όλοι τώρα αυτό βάζουν".

Δουλεύετε για τους πετρελαιάδες τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.