Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή αντιστροφέα με εγκατεστημενη ισχύ 10kW


darlas

Recommended Posts

Η ΔΕΗ με ενημέρωσε ότι ο συγκεκριμένος τριφασικός της SMA 10000TL δημιουργεί προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ. Οπότε μεχρι να διορθώσει το πρόβλημα η SMA το συγκεκριμένο μοντέλο μη το προτιμήσετε.

 

Τωρα με "σκοτωσες".Πραγματι παιδια αν μαθετε τιποτα περισσοτερο ενημερωστε.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 68
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι αυτό ακριβώς εννοούσε...

Πολύ χλωμο αυτό το βλέπω

μήπως ο ΔΕΗτζης δεν ήξερε τι έλεγε ή μήπως πήγαν να το κουμπώσουν στο δίκτυο και δεν τσεκάρανε τα settings γιατί το να κόβεις το ρευμα και ο inverter Να συνεχίσει να δίνει το βλέπω εξαιρετικά χλωμό.

Link to comment
Share on other sites

Μου είπε ότι αναγκάστηκε να βγάλει 2 τέτοιους αντιστροφείς επιεδή δεν πληρούσαν τις προυποθέσεις της νησιδοποίησης και έδινε τάση στο δίκτυο..ποσοστό δε μου είπε. Τι να πω μπορεί να έτυχε... αμα πάρεις τηλέφωνο την SMA δε ξέρω τι θα σου πει... Όποιος ενδιαφέρετε να μιλήσει με τον υπάλληλο της ΔΕΗ για το συγκεκριμένο θέμα ας μου στείλει ενα pm να του δώσω το τηλέφωνό του.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ εχθές έμαθα από φίλο μου μηχανολόγο εγκαταστάτη περί έγχυση DC από inverter της γνωστής εταιρείας και σήμερα είδα στο forum ότι είχατε εκτενή συζήτηση περί τούτου. Άρα όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Μάλιστα μου είπε ότι το έμαθε από άτομο μέσα στη ΔΕΗ φίλο του.

Αν έχει διαβιβαστεί γράμμα εντός της υπηρεσίας και μαθαίναμε το περιεχόμενο θα λύναμε τυχόν απορίες.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι υπάρχει υπολειπόμενη τάση στους ακροδέκτες σύνδεσης AC σε μετατροπείς τύπου Sunny Tripower σε περίπτωση απομόνωσης μιας φάσης(L1,L2,L3).

 

Αυτό που κατάλλαβα και από την επικοινωνία με SMA είναι ότι τεχνικοί της ΔΕΗ πριν τη σύνδεση του συστήματος,απομόνωσαν μια φάση(π.χ. L1) αλλά παρατήρησαν υπολειπόμενη τάση στη φάση(L1).Αυτό γίνεται μέσω των άλλων 2 φάσεων οι οποίες την τροφοδοτούν με τάση.Επομένως θεωρούν τον inverter ότι δεν πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας.Εν μέρη έχουν δίκιο.

 

Σαν λύση η SMA προτείνει έναν τριπολικό διακόπτη προστασίας αγωγών.

 

Υ.Γ. Πως μπορώ να επισυνάψω ένα αρχείο .pdf. Θέλω να ανεβάσω την απάντηση που μου απέστειλε η SMA.Το προσπάθησα μέσω της επισύναψης από τον Υ/Η μου αλλά δεν ανέβηκε το αρχείο.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν βλέπουμε πως ότι λέμε εδώ έχει βάση. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες λοιπόν.

 

Όμως τι εννοεί με τριπολικό διακόπτη προστασίας αγωγών; Που θα βοηθήσει αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Υπολοιπόμενη τάση, πόσο δλδ 5V, 50V, 150V...τι ακριβώς ?

 

Πάντως αν είναι αλήθεια, η στάση των υπευθύνων να αντιμετωπίσουν το θέμα (αν υπάρχει...) με τέτοια "ημίμετρα" είναι απαράδεκτη (ούτε καν περί ημίμετρου πρόκειται..).

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ένα σοβαρό ευτράπελο γύρω από αυτήν την ιστορία και δείχνει την επικίνδυνη ασχετοσύνη της ΔΕΗ. Και δεν έχει να κάνει με τη νησιδοποίηση μη γράφετε ό,τι σας κατέβει. Περιληπτικά δεν υπάρχει κίνδυνος μόνο κ μόνο επειδή είναι ψηφιακοί οι μετρητές της ΔΕΗ οπότε δεν υπάρχει ωμικό φορτίο. Κανένα πρόβλημα, κόλλημα χωρίς λόγο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.