Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί βιογραφικού!


MScEng

Recommended Posts

Φτιάξτε το όπως θέλετε δεν παίζει και μεγάλο ρόλο.

Ένας φίλος μου που εργαζόταν σε μεγάλη επιχείρηση μου είπε ότι τις περισσότερες φορές διαβάζουν τα βιογραφικά και γελάνε.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 114
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν νομίζω να ισχύει αυτό .Όταν έχεις εσύ πραγματική αξία είσαι πολύ προσεχτικός με όλους και αρκετά σεμνός . Τα βιογραφικά συνήθως τις παλιές καλές εποχές δεν είχαμε τον χρόνο να τα διαβάσουμε αναλυτικά . Μια διαγώνια ματιά πολλές φορές .

Αν και καταλαβαίνεις σε γενικές γραμμές αν είναι ο κατάλληλος για την θέση.

 

Γελάει σε τελική ανάλυση ο κομπλεξικός ….

Link to comment
Share on other sites

αν δεν υπαρχει προυπηρεσια , μην αναλωνεστε σε περιγραφες μαθηματων πανεπιστημιου ( δεν ενδιαφερουν κανεναν ) ουτε στον βαθμο.........αντιθετα σημειωστε σεμιναρια εξειδικευσης , γλωσσες , γνωσεις σχεδιαστικων προγραμματων.........

 

Αυτην την νοοτροπια στην ελλαδα συμφωνα με την οποια ο βαθμος δεν παιζει ρολο αλλα οι γλωσσες δεν μπορω να την καταλαβω. Δηλαδη αν ο αλλος ειναι μεταξυ δυο υποψηφιων χωρις προυπηρεσια θα προτιμησει αυτον που εχει παραπανω γλωσσες και οχι αυτον που εχει μεγαλυτερο βαθμο στο αντικειμενο το οποιο θα ασκησει; Δηλαδη τι ψαχνει μηχανικο ή γλωσσομαθη/μεταφραστη/διερμηνεα;

 

Δυστυχως επικρατει αυτη η διαστρεβλωση/εμμονη με τις γλωσσες σε αυτην την χωρα. Ενας ο οποιος αριστευσε στις σπουδες δεν θεωρειται μορφωμενος/ικανος/δουλευταρας, ενω ενας που κατεχει γλωσσες θεωρειται υπερ μορφωμενος/υπερ ικανος και υπερ δουλευταρας (και δεν αναφερομαι στον σαββα, αλλα στην νοοτροπια που βλεπω να διακατεχει μεγαλη μεριδα του κοσμου).

Edited by karavlaxos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι γιατί το 99% των εργοδοτών προτιμάει γλώσσες και το 1% και αν υπάρχει κοιτάει βαθμό πτυχίου. Η γλώσσα κακά τα ψέματα χρειάζεται πάρα πολύ, ενώ από την άλλη ο βαθμός δεν λέει τιποτα, την αξία την αποδεικνύεις καθημερινά στην εργασία και όχι αν κάποτε (που ενδεχομένως είχες και άλλα μυαλά) πήρες πτυχίο με καλό ή άσχημο βαθμό. Ξέρω ανθρώπους που έβγαλαν πτυχίο με 8+ και δεν έκαναν τίποτε, και άλλους με 5-6 που προόδευσαν....

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Tην αξία την αποδεικνύεις καθημερινά στην εργασία και όχι αν κάποτε (που ενδεχομένως είχες και άλλα μυαλά) πήρες πτυχίο με καλό ή άσχημο βαθμό.

 

Ακριβως το ιδιο ισχυει και για την γλωσσα.

 

Εσυ δηλαδη αν ησουν εργοδοτης και ειχες δυο ατομα, εναν αριστουχο με αγγλικα και εναν τουριστα στο πανεπιστημιο με 5 και αγγλικα και γαλλικα, θα προτιμουσες τον δευτερο; Αμα ισχυει αυτο, τοτε με συγχωρεις, αλλα μιλαμε για τον παραλογισμο που εγραψα πιο πανω.

Edited by karavlaxos
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι ακριβώς έτσι...Σε ένα μεγάλο έργο και όχι μόνο μπορεί να έχεις να κάνεις με υπεργολάβους ξένους ή προμηθευτές πως θα συννενοειθείς μαζί τους? επίσς πολλά manuals είναι στα αγγλικά πχ, προγράμματα κτλ. Τον βαθμό? Οτι μπορεί να αποδειχτείς αστέρι? οκ...Μπορεί ναι μπορεί και όχι.

Εν πάση περιπτώση για να μην τα δούμε άσπρο μαύρο και να μην πιάσουμε τα άκρα (γλωσσομαθής και άσχετος ή αριστούχος που δεν ξέρει γρι γλώσσα) να πάρουμε κάτι και από τα 2, αλλά κατά την γνώμη μου με έμαση στην γλώσσα.

Φυσικά παίζει ρόλο και το αντικείμενο της εργασίας που θα έχεις....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καταρχην το προσεγμενο βιογραφικο ειναι απο τους κυριοτερους παραγοντες οι οποιοι θα προκαλεσουν την συνεντευξη........δεν νομιζω να ζητουν εταιρειες βιογραφικα για να σπασουν πλακα........

βεβαια αν καποιος εχει κανει 10 σελιδες βιογραφικο , γραφοντας ασχετα πραγματα ,ισως πραγματι προκαλεσει χαμογελα και σιγουρα δεν θα τον καλεσουν για συνεντευξη...........

 

η προσωπικη μου εμπειρια τα τελευταια χρονια μου εχουν δημιουργησει την αποψη οτι ο βαθμος πτυχιου ειναι το τελευταιο κριτηριο απο πιθανους εργοδοτες......το ιδιο και η διπλωματικη...........οι ελληνες εργοδοτες ξερουν οτι τα διδασκομενα στις σχολες , λιγη σχεση εχουν με τις πραγματικες συνθηκες εργασιας του μηχανικου.............για αυτο τον λογο αλλωστε ,στην ελλαδα δινουν περισοτερη σημασια στην προυπηρεσια απο οτι στο εξωτερικο...........

 

για να μην παρεξηγηθω , εννοειται οτι ο καλος βαθμος θα τονιστει στο βιογραφικο , απλως δεν νομιζω οτι ειναι κυριο κριτηριο .........

Edited by savas76
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Αν και συνήθως η γλωσσομάθεια και οι καλοί βαθμοί στο πτυχίο είναι ποσά ανάλογα, η γλωσσομάθεια κάνει καλύτερη εντύπωση, διότι φανερώνει τις επικοινωνιακές δεξιότητες, άρα και την ευστροφία του υποψηφίου και οι εργοδότες προτιμούν κάποιον με αυτή την ικανότητα από κάποιον που απλά έχει πιάσει βαθμούς σε μαθήματα που κατά 99% δεν έχουν πρακτική εφαρμογή.

 

Αν σ' αυτό προσθέσουμε το γεγονός ότι οι πανεπιστημιακές εξετάσεις είναι διάτρητες και γίνονται με αντιεπαγγελματικές μεθόδους, τότε οι εργοδότες έχουν κάθε λόγο να τις αγνοούν και να θεωρούν ως πιο αξιόπιστο κριτήριο επιμέλειας την κατοχή τίτλων γλωσσομάθειας..

 

 

Πάντως παιδιά, όλες οι προαναφερθείσες συμβουλές ισχύουν μόνο μεταξύ όσων έχουν προϋπηρεσία σε θέση ανώτερη από την προκηρυσσόμενη!

 

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

για όσους ενδιαφέρονται το ίδιο θέμα αναπτύσσεται και σε αυτό το thread.

 

http://www.michanikos.gr/topic/4807-%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82/

Edited by georgiosmadonanakis
Link to comment
Share on other sites

Αν και συνήθως η γλωσσομάθεια και οι καλοί βαθμοί στο πτυχίο είναι ποσά ανάλογα, η γλωσσομάθεια κάνει καλύτερη εντύπωση, διότι φανερώνει τις επικοινωνιακές δεξιότητες, άρα και την ευστροφία του υποψηφίου και οι εργοδότες προτιμούν κάποιον με αυτή την ικανότητα από κάποιον που απλά έχει πιάσει βαθμούς σε μαθήματα που κατά 99% δεν έχουν πρακτική εφαρμογή. Αν σ' αυτό προσθέσουμε το γεγονός ότι οι πανεπιστημιακές εξετάσεις είναι διάτρητες και γίνονται με αντιεπαγγελματικές μεθόδους, τότε οι εργοδότες έχουν κάθε λόγο να τις αγνοούν και να θεωρούν ως πιο αξιόπιστο κριτήριο επιμέλειας την κατοχή τίτλων γλωσσομάθειας.. Πάντως παιδιά, όλες οι προαναφερθείσες συμβουλές ισχύουν μόνο μεταξύ όσων έχουν προϋπηρεσία σε θέση ανώτερη από την προκηρυσσόμενη!

προφανώς στα καλοκομματοπαιδα αναφερεσαι που γνωριζαν τις λυσεις πριν δοθούν τα θέματα. Για αυτό καποια μέρα τα πτυχία μας θα εχουν αξία βουλγαριας  ή Ρωσιας γιατί δεν καταγγελαμε οταν επρεπε. Όταν μου μιλάνε για επίπεδο στα Πανεπιστημια σκέφτομαι τα καλοκομματοπαιδα τους καθηγητες ανευ αντικειμενου και τις ξαδερφες τους στην γραμματεία και δεν συμφωνώ.

Edited by dzois1985
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.