Μετάβαση στο περιεχόμενο

Topcon gr3 + δίκτυο Uranus


Recommended Posts

..... ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Είναι απλές μετατοπίσεις. Αυτό λέω.

 

Και ακόμα απλούστερα να το θέσω geokasto αν αναλάμβανες μια μελέτη για μοντέλο ταχυτήτων μιας περιοχής ή τριγωνομετρικών ή δεν ξλερω τι αλλο δε θα λαμβανες υπόψιν σου την εποχή κάθε μέτρησης? ΑΝ ΝΑΙ ΑΔΙΚΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ. Αν πάλι όχι τότε επιμένω οτι κάνεις λάθος. Δε βγήκε κανένας καθηγητής να υποστηρίξει οτι έφτιαξε μοντέλο ταχυτήτων με τον HEPOS87.

 

 

Ρε φίλε μου, διαφωνείς για την διαφωνία νομίζω.

Μετατοπίσεις είναι, φυσικά.

Αν δεν έχεις μετατοπίσεις (ΔS=0) δεν έχεις ταχύτητα (V=ΔS/t=0)

Αν έχεις μετατοπίσεις (ΔS>0) έχεις και ταχύτητα V> 0.

Αν τώρα η ταχύτητα που προσδιορίζεις είναι σωστή ή όχι, να σμφωνήσουμε ότι έχει να κάνει με την ορθή επιλογή του χρόνου (t). Αυτό όμως δεν αναιρεί την ύπαρξη ταχύτητας.

Από την στιγμή που υπάρχουν μετατοπίσεις σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν και ταχύτητες σε όλη την Ελλάδα.

Δεν ισχυρίστηκε κανείς ότι κάποιος καθηγητής έκανε μοντέλο ταχυτήτων.

Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται συνεχής παρακολούθηση διαχρονικά για να προσδιοριστεί ακριβές και αξιόπιστο μοντέλο.

Στα πλαίσια του TYRGEONET (υπεύθυνοι από το ΑΠΘ τότε, Φωτίου, Ρωσσικόπουλος, Πικριδάς, δεν ξέρω αν ξεχνάω κάποιον) όταν ήμουν ακόμη φοιτητής, για να προσδιορίσουμε την ταχύτητα σύγκλισης Ελλάδας-Ιταλίας, μετρούσαμε κάποιους σταθμούς στην Ελλάδα εμείς και κάποιους οι Ιταλοί απέναντι, τους ίδιους εννοείται κάθε χρόνο, υπολογίζαμε τις μετατοπίσεις κάθε χρόνο (αφού προσδιορίζαμε πρώτα ποια ποσότητα είναι σφάλμα και ποια είναι πραγματική μετατόπιση), τις ταχύτητες κλπ.

ΟΠΟΤΕ ΝΑΙ, ΑΔΙΚΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ...

 

Γιατί το θέμα μας είναι αν τα εταιρικά δίκτυα σου δίνουν ένταξη στο προβληματικό κατά πάσα πιθανότητα Κρατικό Δίκτυο Ανανφοράς στο οποίο όμως είσαι υποχρεωμένος να δουλεύεις καθημερινά...

 

Γι΄αυτό και όπως έγραψα σε προηγούνο post...

 

.....Αν μετρήσεω δηλαδή το ίδιο σημείο από τριγ. της ΓΥΣ, HEPOS, URANUS, METRICA, JGC κλπ., το ζητούμενο είναι να μην έχω αποκλίσεις στις τιμές μου σε βαθμό που μου δημιουργούν πρόβλημα.

 

Οι αποκλίσεις μου δηλαδή να είναι εντός του επιθυμητού διαστήματος εμπιστοσύνης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 61
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η τεχνική προσδιορισμού θέσης με συστήματα GNSS σε πραγματικό χρόνο με την βοήθεια μόνιμων σταθμών αναφοράς αναπτύσσεται ραγδαία.

Τα ιδιωτικά δίκτυα έχουν διάφορα χαρακτηριστικά (τρόπος υπολογισμού θέσης, τρόπος σύνδεσης ,παροχές, κόστος)

Εκτός των εμπορικού ενδιαφέροντος δίκτυα αναφοράς που έχουν σχέση με την καθημερινότητα και μας αφορούν κυρίως επαγγελματικά υπάρχουν και τα ερευνητικού χαρακτήρα

Ένα δίκτυο μόνιμων σταθμών GNSS θα πρέπει να είναι συμβατό με τα ευρωπαικά και παγκόσμια συστήματα ETRF και ITRF και απαιτείται ενημέρωσή του με υπολογισμό των ταχυτήτων των σημείων που το υλοποιούν.

Πόση σημασία έχουν όλα αυτά στην καθημερινή δουλειά??

Μας ενδιαφέρει η σχετική ή η απόλυτη μετακίνηση-μετατόπιση???

Θα υπάρχει δυνατότητα-μεθοδολογία ενημέρωσης των παλαιότερων διαγραμμάτων για να αποφευχθούν σφάλματα και αλληλοεπικαλύψεις??

Υπάρχει η ανάγκη για ένα νέο σύστημα προβολής για να λειτουργεί αυτόνομα το δίκτυο των μόνιμων σταθμών GNSS ?? και θα μπορεί να σύνδεται-συσχετίζεται με τα ΕΓΣΑ-87, Hatt κλπ??

Και επιπλέον νέο ITRF υλοποιείται κάθε λίγα χρόνια (απαιτούνται παρατηρήσεις 2 ετών)

Link to comment
Share on other sites

Στα παραπάνω θα μας απαντήσει με επιστημονικό και υπεύθυνο τρόπο ο μεσημέρις αν καταλάβει βέβαια το κείμενο σου συνάδελφε Θεοχάρη!

 

Geokastro τζάμπα χαλάς τα κουμπιά από το πληκτρολόγιο σου!

Link to comment
Share on other sites

ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε μακριά κάποιες αντιπαραθέσεις

το θέμα παρουσιάζει σηματικό ενδιαφέρον

εκεί που πρίν μερικά χρόνια η εξάρτηση μιάς εργασίας ή οι εργασίες τριγωνισμού ήταν πολύ χρονοβόρες, με μεγάλο κόστος σήμερα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις.

Σκεφτείτε απλά να μπορούσαμε μία φορά (1 ημέρα) μέλη του φόρουμ,να την αφιερώσουμε και να κάνουμε μετρήσεις (ολοήμερες) απο διάφορα σημεία της χώρας, και να έχουμε για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα δεδομένα και απο την Κτηματολόγιο και απο τα Πανεπιστημιακά εργαστήρια και απο τα ιδωτικά δίκτυα (εταιρειών και συναδέλφων)

πόσο θα βοηθούσε στην εξαγωγή σημαντικών και ουσιαστικών συμπερασμάτων,σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς μεγάλο κόστος

αλλά αυτά μάλλον είναι γιά άλλες χώρες και ας σταματήσω εδώ την ονειρο-ποίηση !!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Το έχουμε προτείνει και στο παρελθόν Θεοχάρη και το έχουμε συζητήσει και κατ' ιδίαν. Θα ήταν τέλειο .... αλλά προς το παρόν γύρνα πλευρό.... αργεί να ξημερώσει!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Σχετικά με τη δικτυακή λύση του ουρανός είναι το πρόβλημα λοιπόν και όχι με τα όργανα της topcon (λόγω εμπειρίας σε ζεύγος gps+glonass το λέω).

 

Αλήθεια ποιος σε βεβαιώνει για την ποιότητα, τις επιλύσεις κτλ κτλ των αντιστοίχων ιδιωτικών δικτύων των εταιρειών; Μου φαίνεται πολύ άρπα κόλα η δουλειά τους (όλων) για να σπρώξουν σταντ αλονε δέκτες...

 

Γεια σε όλους.

 

Δεν θα ήθελα να μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης με κανέναν, κυρίως λόγω τη ιδιότητάς μου (είμαι υπεύθυνος τεχνικής υποστήριξης στη METRICA και υπεύθυνος για το METRICANET) αλλά και για να μη θεωρηθεί πως κάνω προώθηση και διαφήμιση μέσω του michanikos.gr

Αυτό που θα ήθελα να πω, διαβάζοντας τα σχόλια για τα ιδιωτικά δίκτυα, είναι πως δεν είναι σωστό να βάζετε όλες τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες των εταιριών στο ίδιο τσουβάλι και να τις θεωρείτε εκ των προτέρων λάθος ή κακές ή ελλιπείς. Επίσης δεν είναι και πολύ σωστά τα ευχολόγια του τύπου "Ελπίζω, πάντως, να την "πατήσουν" με τα ιδιωτικά δίκτυα όσο το δυνατόν λιγότεροι συνάδελφοι".

Κάποιες εταιρίες και καλή δουλειά κάνουν και υπεύθυνοι είναι και τεκμηρίωση έχουν και επιστημονικούς συνεργάτες χρησιμοποιούν (π.χ. Α.Π.Θ.) και σέβονται τους πελάτες τους.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να αξιολογήσει τα δίκτυα δεν έχει παρά να ψάξει, να καλέσει τις εταιρίες και να προσπαθήσει να ενημερωθεί με διάφορους τρόπους. Επίσης μπορεί να κάνει μόνος του τον έλεγχο. Όλες οι εταιρίες δίνουν δοκιμαστικές συνδρομές. Άρα όλα είναι ανοιχτά σε έλεγχο και αξιολόγηση.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την Ελληνική νοοτροπία που λέει πως μόνο οι δημόσιες υπηρεσίες μπορούν να κάνουν κάτι σωστά ενώ οι ιδιωτικές είναι "άρπα κόλα για να σπρώξουν τους σταντ ελονε δέκτες τους".

Και εσείς που τα γράφετε αυτά ιδιώτες είστε. Γιατί απαξιώνετε την ιδιωτική πρωτοβουλία. Δηλαδή εσείς όταν απευθύνεστε στους πελάτες σας για να κλείσετε μία δουλειά τεκμηριώνετε τη επιστημοσύνη σας; Ή μήπως μόνο οι μηχανικοί του δημοσίου είναι αρκετά καταρτισμένοι και γνώστες;

Υποθέτω πως όχι.

Επαναλαμβάνω πως δεν επιθυμώ αντιπαράθεση. Απλώς θέτω κάποιους προβληματισμούς.

Η γνώμη μου είναι πως όταν εκφραζόμαστε για άλλους πρέπει να τους αναγνωρίζουμε και κάποια καλή πρόθεση.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι (είτε ως εταιρίες είτε ως άνθρωποι) και δεν είμαστε όλοι αρπακολατζήδες.

 

Ζητάω την κατανόηση σας για το μακροσκελές μήνυμα, αλλά το θεώρησα απαραίτητο.

Είμαι στη διάθεση όλων για επεξηγήσεις και λεπτομέρειες σχετικά με τα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

anton_a

σε ευχαριστούμε για την συμμετοχή στο φόρουμ μας

δεν γενικεύουμε απλά εδώ ο καθένας ελεύθερα διατυπώνει τις απόψεις του

στο συγκεκριμένο θέμα έχουμε μπερδέψει την δικτυακή λύση-μεθοδολογία του hepos της Κτηματολόγιο Α.Ε με μεθόδους στατικού ή κινηματικού προσδιορισμού σε μικρές και μεγάλες αποστάσεις που παρέχουν τα ιδιωτικά δίκτυα

ξεκάθαρα πρόκειται για διαφορετικά πράγματα και οι διαδικασίες-μεθοδολογία που ακολουθείται οδηγεί σε διαφορετικά αποτελέσματα

δεν σχολιάζω εδώ περί ακρίβειας είναι ένα άλλο θέμα που θέλει αρκετή συζήτηση

κάποιος πάντως που έχει την δυνατότητα χρήσης υπηρεσιών hepos και ιδιωτικού/ών δικτύων αλλά και του "παραδοσιακού" τρόπου εξάρτησης απο την ΓΥΣ κυριολεκτικά μπορεί να πελαγώσει και αναφερόμαστε πάντα σε οριζοντιογραφικές συντεταγμένες γιατί για τα ορθομετρικά υψόμετρα που και αυτά χρειάζονται δεν βγαίνει άκρη

τέλος η αξιοπιστία , η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα της εταιρείας που εργάζεσαι δεν αμφισβητείται τόσο στο παρόν θέμα όσο και γενικότερα στο φόρουμ απο όσο μπορώ να θυμηθώ

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να εμπιστευτείς ένα δίκτυο που δεν έχεις δοκιμάσει και πως μπορείς να χαθείς μέσα σε όλες τις προσφερόμενες λύσεις εξοπλισμού και υπηρεσιών, ειδικότερα όταν από εμάς (τις εταιρίες πώλησης εξοπλισμού) ακούγονται τόσο διαφορετικές απόψεις και προτεινόμενες λύσεις.

Εγώ νομίζω πως ο καθένας μας κρίνεται από τη δουλειά και τα αποτελέσματα του και αυτό ισχύει τόσο για εμάς όσο και για τους ιδιώτες μηχανικούς ή κάθε άλλον επαγγελματία.

Ως προς τον εξοπλισμό δε θα πω κάτι. Άλλωστε θα το θεωρούσατε διαφήμιση.

Ως προς το δίκτυο όμως θέλω να πω πως ως ένας από τους ανθρώπους που έχει καταβάλει πολύ προσπάθεια και κόπο για την ανάπτυξη, το στήσιμο, τη λειτουργία και την υποστήριξη του, θεωρώ πως αδικούμαστε εγώ και οι συνεργάτες μου, όταν αποκαλούμαστε "αρπακολατζήδες".

Έχουμε κάνει δουλειά αντίστοιχη του HEPOS σε ποιότητα, εξαιρώντας τον αριθμό των σταθμών και έχουμε αναθέσει τον έλεγχο και την πιστοποίηση του δικτύου στο Α.Π.Θ.

Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της πρώτης χρονιάς, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο site της εταιρίας μας για κάθε ενδιαφερόμενο. Ελπίζω πως παράλληλα με το πρόγραμμα εγκαταστάσεων θα ολοκληρωθεί και μέρος της τεκμηρίωσης, που έχετε δίκαιο πως λείπει.

Τέλος δηλώνω πως είμαι στη διάθεση όλων για να δώσω λεπτομέρειες για το METRICANET, κάτι που μάλλον δε μου επιτρέπεται να το κάνω μέσω του φόρουμ.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι μεγάλο και δεν μπορεί να αναπτυχθεί πλήρως και όλες τις διαστάσεις στα πλαίσια του παρόντος φόρουμ.

Σίγουρα θα ήταν χρήσιμο Αντώνη, όταν θα είσαστε έτοιμοι, με κάποιον πρόσφορο τρόπο να δημοσιοποιήσετε τα αποτελέσματα της τεκμηρίωσης του δικτύου σας, όχι μόνο εσείς αλλά όλοι όσοι αναπτύσουν τέτοια δίκτυα.

 

Μια γενική παρατήρηση τώρα και δεν αναφέρομαι σε κάποιο HEPOS, MetricaNet, URANUS κλπ.

Η τεκμηρίωση δεν σημαίνει ότι ένα δίκτυο είναι σωστό.

Απλά σου λέει ποια είναι η ποιότητά του, η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε κλπ.

Και για να το αντιληφθούμε λίγο καλύτερα.

Είμαστε (και ενδεχομένως ορθά), επιφυλακτικοί στα GNSS δίκτυα που αναπτύσουν οι εταιρείες.

Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε όλοι ότι δουλεύουμε με ένα κρατικό δίκτυο με χίλια μύρια προβλήματα, με ανομοιογένεια στην ακρίβεια κλπ. αλλά εξακολουθούμε να το χρησιμοποιούμε.

Γιατί? Γιατί έτσι πρέπει, είμαστε υποχρεωμένοι.

Αυτό λοιπόν που μας απασχολεί κυρίως, απ' ότι αντιλαμβάνομαι, είναι αν μπορούμε μέσω των GNSS δικτύων να ενταχθούμε σωστά στο λάθος δίκτυο της ΓΥΣ.

Ποιο δίκτυο δηλαδή έχει τα ίδια λάθη με της ΓΥΣ, ποιος έκανε το σωστό λάθος δηλαδή :):):)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.