Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση εξάντλησης ή μη του συντελεστή δόμησης


dimitrarch

Recommended Posts

1) Πόσο σύμφωνοι θα είναι οι ιδιοκτήτες να εισέλθω στο σπίτι τους για αποτύπωση και πόσο διαθέσιμοι θα είναι να πληρώσουν την ελάχιστη αμοιβή του ΤΕΕ..

 

.....Σου απάντησε ήδη ο συνάδελφος Τοπογράφος...Δεν χρειάζεται να μπείς στα σπίτια...περιτύπωμα και φωτογραφίες για δική σου αποσαφήνιση στο στάδιο κατάρτησης του διαγράμματος κάλυψης. Οσον αφορά στην αμοιβή σου, κάποιος υποθέτω σου έχει αναθέσει μια δουλειά...καλές συμφωνίες....και όλα θα πάνε μια χαρά.

 

2) Αν κάνω κανονική αποτύπωση δε θα χρειαστεί και τοπογραφικό;

 

................περί αυτού πρόκειται

 

3)Σε περίπτωση που στην αναλυτική βεβαίωση που θα προσκομίσω αναφέρω ότι το υφιστάμενο είναι σύμφωνα με την Ο.Α. και τα τετραγωνικά του οικοπέδου σύμφωνα με το συμβόλαιο θα είμαι καλυμμένη;

 

...αν το υφιστάμενο είναι όντως σύμφωνα με την Ο.Α (πρόσεξε μόνο να το έχεις ελέγξει και σιγουρευτεί).....τότε ναι.

 

4) Στην περίπτωση που ξεπερνάει το σύνολο των κτιρίων την κάλυψη τί γίνεται, πάλι παράνομο δε θα είναι εφόσον δεν έχει άδεια η προσθήκη;

 

....ακριβώς...

 

.

 

ελπ΄'ιζω να μην έχεις ήδη αναλάβει τη δουλειά , δίχως να έχεις κανονίσει την αμοιβή σου....

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αν και μπορώ να πω ότι μπερδεύτηκα λίγο...

 

Σήμερα που επισκέπτηκα το οικόπεδο φαίνεται πως έχει ένα διώροφο κτίσμα πίσω από το κτίριο της Ο.Α. του 61, είναι αρκετά παλιό αλλά μάλλον κατοικίσιμο. Μίλησα με τη συμβολαιογράφο και μου είπε πως υπήρχε πρίν σύσταση κατακόρυφης ιδιοκτησίας και ότι στο μικρότερο οικόπεδο υπήρχε η κατοικία της γιαγιάς της τωρινής ιδιοκτήτριας και φαίνεται και στο αντίστοιχο συμβόλαιο, αλλά στο συμβόλαιο της ένωσης (τελευταίο συμβόλαιο) δεν αναφέρεται πουθενα το σπίτι της γιαγιάς, ούτε φαίνεται αποτυπωμένο στο στέλεχος της Ο.Α.

 

Αν σε κάποιον έτυχε κάτι παρόμοιο θα ήμουν ευγνώμων να μου πει τι έκανε, ζήτησα πάντως και τη γνώμη δικηγόρου.

Link to comment
Share on other sites

...........................................αλλά στο συμβόλαιο της ένωσης (τελευταίο συμβόλαιο) δεν αναφέρεται πουθενα το σπίτι της γιαγιάς, ούτε φαίνεται αποτυπωμένο στο στέλεχος της Ο.Α. ..........

 

1) Διάβασε προσεκτικά το συμβόλαιο το παλαιό και της παλαιάς σύστασης, ιδιαίτερα στην αναφορά της χρονολογίας του παλαιού σπιτιού. Αν είσαι τυχερή και είναι προ του έτους 1955, θεωρείται και υφίσταται νόμιμα. Οπότε το αποτυπώνεις και αυτό στο Δμα Κάλυψης που θα κάνεις και υπολογίζεις καλύψεις και δόμηση συμπεριλαμβάνοντας και αυτό.

Στην περίπτωση όμως που τεκμαίρεται (απο το συμβόλαιο) πως δημιουργήθηκε κατόπιν του 1955, και δεν υπάρχει οικ. άδεια, μάλλον έμπλεξες......εμπίπτει σε διατάξεις περι αυθαιρέτων.

2) Σε ότι αφορά στην έκδοση της Ο.Α (που δεν εμφανίζεται το παλαιό σπίτι), δες το συμβόλαιο που κατατέθηκε στο φάκελο έκδοσης. Εάν είναι της συνένωσης.....μάλλον υπάρχει πρόβλημα με την οικ. άδεια, αλλά εσένα δεν σε αφορά απο τη στιγμή που το αποτυπώνεις στο διάγραμμά σου. Εάν όμως είναι το αρχικό (προ συνένωσης) τότε σωστά δεν το αποτυπώνει η Ο.Α.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, φρονώ πως η αποτύπωση εκ μέρους σου όλων των στοιχείων που ευρίσκονται εντός του ενιαίου πλέον ακινήτου, πέραν της νόμιμα υφιστάμενης ή όχι κατάστασης, καθώς και ο ορθός υπολογισμός των στοιχείων δόμησης, κάλυψης, όγκου, κ.α, εκ μέρους σου, δεν αφορά κατάσταση που θα σε εμπλέξει με ευθύνες. Το πρόβλημα, αφορά στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι σε περίπτωση που επιληφθεί η πολεοδομία (εάν υπάρχει αυθαίρετο), θα τρέχουν και δεν θα φθάνουν.

Απ' όσα πάντως καταλαβαίνω, μάλλον μεταβιβάσθηκε στη συνένωση το παλαιό οικόπεδο (άνευ οικίας) ή για λόγους καθαρά οικονομικούς (προσαύξηση αξίας) ή διότι κάποιοι γνωρίζανε την ποινική ευθύνη που υπάρχει στη μεταβίβαση αυθαιρέτων.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ vageli_

 

(Ευτυχώς κατάλαβες ότι από απροσεξία στο προηγούμενο μήνυμα έγραψα μη αντί για μου:wink:...)

 

Θα μελετήσω τα συμβόλαια και θα ψάξω χάρτες πριν το 55 να δω αν υπήρχε το σπίτι και βλέπουμε...

Link to comment
Share on other sites

Dim...gh

Οι υπόλοιποι συνάδελφοι με τις παραθέσεις τους επικαλούνται ότι απαιτούνται

τόσες και τόσες ενέργειες από μέρους σου και ίσως να έχουν και δίκαιο

Αυτό όμως δεν θα κρίνω εγώ.

Αν είναι έτσι όπως τα λένε οι συνάδελφοι και αν απαιτούνται τόσες ενέργειες από μέρους σου, το καλύτερο που θα πρέπει να κάνεις είναι, πριν κάνεις οτιδήποτε, να καλέσεις τους πελάτες σου, να τους εξηγήσεις τι ενέργειες από μέρος σου απαιτούνται και πόσο θα τους στοιχίσει οικονομικά (βλέπω πάνω από 1.800), και να τους εξηγήσεις επίσης, ότι πιθανά το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό (μείωση φόρου) που προσδοκούν (αλλά πιθανότερο αύξηση του φόρου τους)

 

Μη κάνεις επαγγελματικές άσκοπες ενέργειες που δεν θα αμειφτούν ποτέ

Φιλικά (και προς όλους τους παρατιθέμενους)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΑΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΤΙΣΜΑ ΤΟΥ '40 ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΩΝ 2.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ. ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ (ΙΣΩΣ ΛΙΓΟ "ΧΑΖΕΣ") ΑΚΟΜΑ. Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΜΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΩ; ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΚ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

 

 

 

 

Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Επεξεργασία" και διορθώστε.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Didonis

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Για βεβαίωση συντελεστή δόμησης, μπορώ να την βγάλω εγώ πάνω στο τοπογραφικό ή πρέπει να την πάρω από πολεοδομία επίσημα? 

Η ιδιοκτησία ενδιαφέροντος έχει χωριστεί σε 3 κάθετες και με ενδιαφέρει η 1 κάθετη μόνο που είναι αδόμητη. Μπορώ να την εξετάσω μεμονωμένα με το ποσοστό της ή πρέπει να δω ποια είναι η υπολειπόμενη δόμηση στο όλο?

Link to comment
Share on other sites

δες αυτο

 

http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=PZoo4UFC574%3d&tabid=777&language=el-GR

 

και αυτο

 

http://www.michanikos.gr/topic/21849-Αυθαίρετο-σε-εξ-αδιαιρέτου-οικόπεδο-με-κάθετη-σ/?p=318647

 

και την προηγουμενη  απο αυτο σελιδα ...

 

και θεωρω οτι

βλεπεις τις ΟΑ των αλλων

αν εχουν εκδοθεί   με βαση τον σδ που ανηκει στην καθε μια...

δεν σε ενδιαφερουν και δεν σε επηρεαζουν οι αυθαιρεσιες τους..

 

Αν οι ΟΑ εχουν εκδοθει με "περισσοτερα"   τμ  απο   αυτα    που τους αντιστοιχουσαν με βαση τα ποσοστα τους στο οικοπεδο,

τοτε

- υπαρχει παραβαση της υπηρεσιας η οποια ωφειλε και επρεπε να ελεγξει την    καθετη και το  δικαιωμα που ειχε καθε μια επί του σδ του οικοπεδου και να μην εγκρινει "περισσοτερα "  τμ....

 

- υποχρεουται η υπηρεσια να σου δωσει την δικη σου ΟΑ και πριν ακομα αρχισει την διαδικασια ανακλησης της ΟΑ κατα τα "επι πλεον" τμ....

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Συνάδελφοι βραχυκύκλωσα:

 

Τακτοποίησα αυθαίρετο τμήμα ακινήτου προκειμένου αυτό να πωληθεί. Ο συμβολαιογράφος μου ζήτησε να του πω εάν υπάρχει υπόλοιπο Σ.Δ. στο οικόπεδο.

Τοπογραφικό διάγραμμα κατά πολύ μεταγενέστερο της αδείας αναφέρει τους όρους δόμησης στο οικόπεδο, ήτοι:

 

Ποσοστό κάλυψης 70%.

Σ.Δ.: 0.4 για Ε=>400 τ.μ.

Μέγιστο Ε ορόφων 400 μ.

Μέγιστος αρ. ορόφων: 2

Μεγ. Ύψος 7.50 μ.

 

Εοικοπέδου: 2631 τ.μ.

 

Εακινήτου: 366 τ.μ.

 

η μαξ δόμηση είναι η εξής? Εοικ * ΣΔ? Και έπειτα συγκρίνουμε με τα υφιστάμενα?

 

Η ερώτησή μου βασίζεται στο εξής σκεπτικό. Μου ζητηθηκε εαν υπάρχει υπόλοιπο ΣΔ. Μπορεί να υπάρχει αριθμητικά, αλλά να "φρενάρεται" από άλλους περιορισμούς, όπως κάλυψη, ύψος κλπ. Τα προσμετράμε και όλα αυτά ή απλά κοιτάμε μόνο τον ΣΔ?

Link to comment
Share on other sites

...

Μέγιστο Ε ορόφων 400 μ.

...

Εακινήτου: 366 τ.μ.

...

 

Αν πρόκειται για μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση, τότε σου μένουν 34 τμ υπόλοιπο δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.