Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η/Μ - ενεργειακό ερώτημα: Τζάκια.. Προβλήματα και λύσεις.


vstrom71

Recommended Posts

Πρεπει να παιρνει αερα εσωτερικο για αναθερμανση με αγωγο απο χαμηλα στην επενδυση, αυτο που εχεις ειναι σιγουρα λαθος. Τελειως απομονωμενο απ τον χωρο εστιας-επενδυσης πρεπει να ειναι. Η μονο εξωτερικο (με κατακορυφη πτωση της αποδωσης) παλι με αγωγο οχι ετσι. Και εσωτερικο και εξωτερικο προυποθετει ολοκληρο συστημα με ταυ και ρυθμιζομενα ταμπερ με μια ντιζα ωστε να επιλεγεις τις ποσοτητες.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγω θελω να ρωτησω μηπως καποιος εχει καποια πηγη ωστε να προμηθευτω βεντιλατερ για το τζακι μου μεγαλυτερης παροχης.Σε τζακά που ρωτησε,ηθελε 210 ευρω.Πιστευω οτι ενα ανεμιστηρακι (ουσιαστικα αυτο ειναι) δεν ειναι τοσο ακριβο.

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτησω και γω κατι.Μολις εγκαταστησαμε τζακι κλασικο,ανοιχτης εστιας με χτιστη καλυψη καμιναδας οχι σε εξωτερικο τοιχο αλλα σε εσωτερικο.Ο τζακας ειπε οτι το τζακι θα τραβαει καλα και χωρις αναγκη τρυπας με σωληνα για εξωτερικο αερα καυσης (τον οποιο θα εφερνε με σωληνα στο κατω μερος της σχαρας και τρυπα στο σταχτοσυλλεκτη).Κλεισαμε ολα τα παραθυρα ερμητικα (αλουμινενια κουφωματα καινουργια) και το τζακι τραβαγε τελεια μεχρι να σβησει η φωτια μετα απο ωρες ακομα και με απορροφητηρα ανοιχτο για δοκιμη.Δεν καπνισε καθολου.

Το θεμα ομως ειναι οτι ο αερας μεσα στο σπιτι ηταν λιγο αποπνικτικος και εφερνε λιγο ζαλαδα-βεβαια εκανε και ζεστη και καπνιζε και ο τζακας .Γι αυτο λεμε οτι ισως παροτι το τζακι τραβαει,ρουφαει ομως πολυ οξυγονο απ'το δωματιο.Σκεφτομαστε λοιπον μηπως τελικα να βαλουμε αυτην την σωληνα στη σχαρα για να περνει απο κει καποια ποσοτητα οξυγονου για την καυση και να μην παιρνει τοσο πολυ οξυγονο απ'το δωματιο .Υπαρχει και η λυση απλα να γινει τρυπα στον εξωτερικο τοιχο με δυο περσιδες (1 απο μεσα 1 απο εξω) για να μπαινει ο αερας απλα στο δωματιο -αντι να ανοιγεις παραθυρο- αλλα λενε οτι τοτε γινεται κρυο ρευμα στις πλατες αυτων που καθονται κοντα.Ποια ειναι η γνωμη σας?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να μην ελέγχεις εσύ τον αέρα, όποτε νομίζεις οτι απαιτείται, ανοίγοντας για λίγο ένα παράθυρο, ή στην ανάκλιση, απο το να έχεις μια μόνιμη τρύπα που: 1) χρειάζεται εργασία για την κατασκευή της και 2) θα είναι μόνιμα ανοιχτή είται καίει το τζάκι είται όχι....;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

σε ενεργειακό τζάκι (το οποίο δεν είδα), καπνίζει φοβερα από την πορτα όταν ανοίγει, πιάνει πίσσα στίς θυρίδες της εστίας και ο τζακάς πρότεινε να βγάλει κάποιες θυρίδες. Υπάρχει κάποιο ειδικό χημικό καθαριστικό για την πίσσα στην εστία πού φράσει τίς θυρίδες?

τι προτείνετε?

Link to comment
Share on other sites

ο προμηθευτής του τζακιού σου είναι υποχρεωμένος να σου παρέχει τεχνική υποστήριξη. Τι λέει αυτός κοιτα και όχι ο κάθε τζακάς... Ακου κεί να βγάλει θυρίδες!!!

Το πρώτο που πρέπει να ρωτήσεις τον χρήστη είναι τι είδους ξύλα χρησιμοποιεί!! Σιγουρέψου οτι δεν το έχει κανει κλιβανο καυσης σκουπιδιών....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.