Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναγνώριση πτυχίου από κολλέγιο


george_RES

Recommended Posts

Δεν ειμαι υπερ της αναγνωρισης των αποφοιτων κολλεγιων

ανευ ορων ιδιαιτερα οταν υπαρχουν κρατικες σχολες ΤΕΙ/ΑΕΙ

με περιοροσμενα εως ανυπαρκτα ΕΔ και αναγνωριση. Ας τους

δοθουν τα ΕΔ στο βαθμο που τους αξιζουν αλλα να γινει το

ιδιο και σε ολα τα ΑΕΙ/ΤΕΙ. Αλοιμονο ομως αν εχουν ΕΔ οι αποφοιτοι

κολλεγιων με τα ανυπαρκτα εργαστηρια να αναλαμβανουν μελετες

για γεφυρες και δρομους,εδω δεν ξαναβγαινω απο το σπιτι μου!!!

 

Αλλα παλι απο την μια χαιρομαι,πεστο χαιρεκακια για την αναγνωριση

των κολλεγιων απεναντι στους νονους του ΤΕΕ και τα περιχαρακωμενα

ΕΔ που δοθηκαν σε ολιγους με ΒΔ και παρεμειναν πανισχυρα εδω

στο βασιλειο του λαμογισταμ. Ο καιρος γαρ εγγυς...

Link to comment
Share on other sites

Κανείς δεν ήθελε κάτι τέτοιο αλλά το βλέπαμε να έρχεται από το 1989 και δεν κάναμε τίποτα.

Άφηναν οι κυβερνώντες και η "πνευματική ελίτ" στους επόμενους, και οι επόμενοι στους επόμενους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Και τελικά καήκαμε. Καλά να πάθουμε. Και καλά κάνει και διαμαρτύρεται η myri, καλά κάνω και διαμαρτύρομαι εγώ, καλά κάνεις και διαμαρτύρεσε και εσύ.

Το θέμα είναι ότι δεν ρίξαμε σαν λαός τη μούτζα στους 2 μεγάλους όταν έπρεπε, και τώρα οι φάπες πέφτουν από όλες τις μεριές και πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα αντίδρασης. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον μαζί με τον κόκκινο σβέρκο να αποκτήσουμε και μία καλύτερη νοοτροπία ως λαός και ως κράτος...

Link to comment
Share on other sites

Απλα σε ενα τοσο "προστατευτικο" κρατος με τοσες δικλειδες ασφαλιας

σε κλειστα επαγγελματα ειναι τραγικο οτι τα κολλεγια απεκτησαν

αναγνωριση ενω τοσες και τοσες κρατικες σχολες ειναι χωρις τα

τυπικα ΕΔ...

 

Το ξαναλεω, θα πρεπει να ειναι πολυ προσεκτικη η πολιτεια

στο τι ΕΔ θα δοθουν στους αποφοιτους κολλεγιων γτ την κατσαμε.

Οσο και αν δε χωνευω (φθονω?) τους ΕΜΠιτες θεωρω οτι ειναι

κλασεις ανωτεροι απο αυτους των κολλεγιων και τρεμω στο

τι θα γινει σε ενα σεισμο αν αρχισουνε οι φιλοι των κολλεγιων

να σχεδιαζουν και να χτιζουν, ιδιαιτερα μεγαλα εργα.

Link to comment
Share on other sites

Μη θεοποιείς και μην δαιμονοποιείς κανένα ίδρυμα και τους απόφοιτους του. Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί.

 

Όσο για τα ΕΔ. τα κολέγια έχουν κατοχυρωθεί πλήρως. Οι απόφοιτοι τους θα θεωρούνται απόφοιτοι πανεπιστημίου. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

 

Το θέμα είναι η πολιτεία και η καθηγηταράδες μας τι έκαναν όταν διάβαζαν τη συνθήκη της Μπολόνια; Την οδηγία της Ε.Ε. το 89; Μιλάνε για αλλαγές και τομές όχι στο "παρα πέντε", αλλά 21 χρόνια μετά...

Link to comment
Share on other sites

Μη θεοποιείς και μην δαιμονοποιείς κανένα ίδρυμα και τους απόφοιτους του. Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί.

...

συμπεριλαμβάνονται και τα κολλεγιοπανεπιστήμια ή μόνον τα ιδρύματα της ημεδαπής?

 

Όσο για τα ΕΔ. τα κολέγια έχουν κατοχυρωθεί πλήρως. Οι απόφοιτοι τους θα θεωρούνται απόφοιτοι πανεπιστημίου. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Κάτσε πρώτα να βγούν οι πρώτοι απόφοιτοι και μετά πανυγηρίζουμε/θρηνούμε.

ΙΜΗΟ θα περάσει καιρός πριν δούμε οικοδομική άδεια από απόφοιτο κολλεγίου.

Κάτι θα σκεφτούν για να τους περιορίσουν ή να μην αναγκάζονται να δίνουν

ΕΔ σε όλους από τα κολλέγια.

 

Το θέμα είναι η πολιτεία και η καθηγηταράδες μας τι έκαναν όταν διάβαζαν τη συνθήκη της Μπολόνια; Την οδηγία της Ε.Ε. το 89; Μιλάνε για αλλαγές και τομές όχι στο "παρα πέντε", αλλά 21 χρόνια μετά...

Τι θα μπορούσαν να κάνουν?

Η ΕΕ έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Link to comment
Share on other sites

Ναι εννοώ όλους. Η έπαρση και το τσουβάλιασμα δεν με εκφράζουν.

Πάντως απορώ πως ενώ το να εθελοτυφλούμε μας έχει φτάσει εδώ που είμαστε, πιστεύεις πως το να συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε θα βοηθήσει. Τα κολέγια ήρθαν για να μείνουν. Και μόνο η σπουδή του να ψηφιστεί όπως ψηφίστηκε το ΠΔ χωρίς διαβούλευση χωρίς τίποτα φτάνει νομίζω να καταλάβουμε αν μας παίρνει σαν κράτος να κάνουμε μαγκιές στην Ε.Ε. ή όχι.

 

Και τονίζω από το 89 χτύπησε το 1ο καμπανάκι και το 99 η καμπάνα της Μπολόνια. Δε φταίει η κακιά Ε.Ε. ούτε οι κολεγιάρχες. Το Ελλαδισταν και το ξερό μας το κεφάλι φταίει. Ακόμα θυμάμαι τις "αντιδράσεις" για την Μπολόνια. Τώρα τουμπεκί ψιλοκομμένο...

Link to comment
Share on other sites

stayros

 

Θα συμφωνήσω με το συνάδελφο AMHxaNos.

 

Ακόμα ούτε ένας απόφοιτος δεν έχει αναγνωστεί και δεν έχει εγγραφή στο ΤΕΕ .

Όπως έχω πει παλαιότερα και τα Ε.Δ να πάρουν αυτά θα είναι περιορισμένα διότι από τα επιμελητήρια ως ΝΠΔΔ για να δώσουν την άδεια να ανοίξει κάποιος π.χ γραφείο απαιτούνε την Ακαδημαϊκή του αναγνώριση με χαρτί από ΔΟΑΤΑΠ κάτι το οποίο δεν μπορούν τα κολλέγια .Το ίδιο γίνετε και από τις Περιφέρειες .

 

Το ίδιο επιπλέον γίνετε και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και σε όλα τα δημόσια έργα .

 

Επιπλέον όπως είπα το Π.Δ δίνει την δυνατότητα να αποφασίζουν οι επιτροπές του ΣΑΕΠ ως προς την κρίση τους και όχι ο απόφοιτος ως προς τα γούστα του .

 

Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι εάν επιλέξουν αυτήν την τακτική οι επιτροπές με αναφορές που θα γίνονται στον Ευρωπαίο Αρμόδιο που ορίζει το Π.Δ και που τους δίνει την δυνατότητα και το δικαίωμα να το κάνουν και μέχρι να παρθεί η τελική απόφαση θα περάσουν χρόνια .

 

Ποιός λοιπόν θα ταλαιπωρηθεί από όλη αυτήν την Ιστορία ?

Μα φυσικά ο απόφοιτος .

 

Στο τέλος ενδέχεται να επικρατήσει εκ νέου η αρμόδια αρχή της χώρας μας η οποία θα επιβάλλει σε εξέταση επάρκειας γνώσεων του αποφοίτου και προφανώς μέσα από σύνολο μαθημάτων που έχει δικαίωμα να το κάνει και να το ορίσει η επιτροπή και αυτό διότι ζητάνε να αποδείξει ο απόφοιτος ότι οι σπουδές του δεν ήταν κάλπικες .

Τα αποτελέσματα φυσικά δεν θα είναι τα αναμενόμενα ως προς τον απόφοιτο ο οποίος δεν καλύπτεται από το Π.Δ για τις απαιτήσεις του κριτή διότι αυτές είναι απροσδιόριστες χωρίς όρια και περιορισμούς ως προς την κρίση του.

 

Καλά είναι λοιπόν να κρατάμε μικρό καλάθι .

 

Αφήστε να δούμε λοιπόν τον πρώτο απόφοιτο Μηχανικό και μετά βγάζουμε τα συμπεράσματα μας ο οποίος εκ τον προτέρων πρέπει να καταφύγει και στην Αγγλία αν από εκεί είναι το κολλέγιο του για να κάνει και ένα χρόνο μεταπτυχιακό που χρειάζεται στην συνεκτίμηση του Βάση του Νόμου του Π.Δ για αναγνώριση με πολυτεχνείο αλλά και να μαζέψει σφραγίδες στο πτυχίο του που πήρε από παράρτημα στην Ελλάδα .Σφραγίδες του Υπουργείου Παιδείας της Αγγλίας αλλά και του Υπουργείου Εξωτερικών της Αγγλίας που καρφιτσώνει στον τίτλο την σφραγίδα της Χάγης .

 

Μετά από όλα αυτά και μετά από την πρώτη αναγνώριση μπορούμε να συζητάμε εκ νέου.

Link to comment
Share on other sites

ΚΟΛΛΕΓΙΑ: Η πρώτη απόφοιτη παρέλαβε το αναγνωρισμένο πτυχίο της απ το υπ. Παιδείας

 

 

http://esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=11606:kollegia-i-proti-apofoiti-parelabe-tin-anagnorisi-tou-ptixiou-tis&Itemid=842

 

 

«Αναγνωρίζουμε ότι η κ. Μ. Σ. , έχοντας αποκτήσει τα επαγγελματικά προσόντα του Οικονομολόγου στη Γαλλία, έχει τη δυνατότητα να ασκήσει στην Ελλάδα το ίδιο επάγγελμα υπό τις αυτές προϋποθέσεις που το ασκούν και οι Έλληνες πολίτες. Μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιεί τον Ακαδημαϊκό τίτλο που απέκτησε στο κράτος μέλος προέλευσης

Αυτό αναφέρει απόφαση Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων(ΣΑΕΠ) την οποία παρέλαβε η απόφοιτη Κολεγίου

της οποίας τo τετραετές πτυχίο (Maitrise) το απένειμε το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 σε φοιτήτρια του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF.

Οι σπουδές για την απόκτηση του τετραετούς Eθνικού Γαλλικού Πτυχίου (Maîtrise) έγιναν στην Αθήνα, στο Γαλλικό Κολλέγιο IdEF.

Κατόπιν τούτου, ο Πρόεδρος του IdEF κύριος Ε. Αμαργιανάκης

Εκφράζει την ικανοποίηση του για την απόφαση του ΣΑΕΠ, η οποία, έστω και με καθυστέρηση δεκαετίας, επικύρωσε τη νομιμότητα της σύμπραξης του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 με το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF, το οποίο χαρακτηρίζει ως «παράρτημα του Πανεπιστημίου Paris 13 στην Ελλάδα»

Τονίζει ότι οι φοιτητές του Paris 13-IdEF μπορούν να κάνουν όλες τις σπουδές τους στην Ελλάδα ή ένα μέρος στην Ελλάδα και ένα μέρος στο Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 στο Παρίσι, η μετάβαση στο οποίο γίνεται αυτόματα και με δωρεάν φοίτηση.

Καλεί τους πτυχιούχους Paris13-IdEF παρελθόντων ετών, που δεν υπέβαλαν αίτηση, να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο ΣΑΕΠ για την επαγγελματική αναγνώριση των τίτλων τους.

Ενημερώνει τους πτυχιούχους ότι, αν χρειαστούν νομική βοήθεια μπορούν να αποτείνονται στην ειδική ομάδα Νομικών του IdEF.

Επιπροσθέτως ο Πρόεδρος του IdEF καλεί τον Πρόεδρο του ΔΟΑΤΑΠ, κύριο Αθανάσιο Αθανασίου,

Να εκδώσει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΑΤΑΠ σύμφωνα με την οποία και κατ’ αναλογία με το ΣΑΕΠ, δεν θα εξετάζεται πλέον ο τόπος τέλεσης των σπουδών πτυχιούχων ομοταγών πανεπιστημίων της Ε.Ε., δεδομένου ότι, τα franchised διπλώματα έχουν την ιθαγένεια του κράτους - μέλους που τα απονέμει και δεν συνιστούν Ελληνικούς τίτλους σπουδών.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.