Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναγνώριση πτυχίου από κολλέγιο


george_RES

Recommended Posts

Δε νομίζω να αμφισβητεί κανείς πλέον πως τα κολέγια αναγνωρίζονται άμεσα και πλήρως. Τι σημασία έχει αν είναι μηχανικός ή όχι; Τι νομίζεις ότι είναι ο τίτλος του μηχανικού; Τίτλος ευγενείας; Ένα επάγγελμα είναι σαν όλα τα άλλα.

 

Επίσης το να εγγραφείς σε ένα επιμελητήριο μηχανικών στην Αγγλία δεν είναι και κάτι τρομερό. Το Barchelor θέλεις και μία αίτηση. Έχει ξεκινήσει ήδη διαδικασίες ένας φίλος μου και ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

Το ότι αναγνωρίζεται μία απόφοιτος από την Γαλλία δεν σημαίνει για μένα τίποτα .

Όσον αφορά για την απόφαση που ζητάνε από το ΔΟΑΤΑΠ τώρα τρέχει να την εκδώσει ο Πρόεδρος.

Link to comment
Share on other sites

Το κατάλαβα αυτό .

Η διαφορά είναι ότι πρώτα αναγνωρίστηκε από την Γαλλία παίρνοντας από εκεί τα Ε.Δ με την εγγραφή της στο εκεί επιμελητήριο και μεταφέροντας τα στην Ελλάδα αναγνωρίστηκε από το ΣΑΕΠ .

Αυτό επιπλέον δεν σημαίνει ότι αναγνωρίζονται όλοι οι απόφοιτοι .

Τις αιτήσεις αναγνώρισης τις δέχονται τα κριτήρια δεν ξέρω αν καλύπτουν .

Όπως είπα άλλο Οικονομολόγος και άλλο Μηχανικός . Άλλα κριτήρια έχει το ένα και άλλα το άλλο όπως και με τα Ε.Δ

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορω να καταλαβω τι καθομασται και μαλλονουμε για μηχανικους που θα βγουνε απο κολλεγια στην Ελλαδα ενω τοσα χρονια οι μισοι περιπου πολ.μηχανικοι που ειναι στην αγορα ειναι απο τα ιδια πανεπιστημια της Αγγλιας κ.α

 

Τελος απο την στιγμη που θελαμε να μπουμε στην Ε.Ε και να αντιγραφουμε οτι γινεται στις ΗΠΑ τι φωναζουμε τωρα.Θα τα κανουμε και εμεις οπως ειναι εξω για καμια 10αρια χρονια θα σπουδαζουν ολοι μηχανικοι, δικηγοροι κ.α επειδη θα ειναι ελευθερα ολα και μετα θα ερθει να ισορροπισει το πραγμα αυτη ειναι η δικια μου γνωμη

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο. Έμαθαν πως ήρθες εσύ μηχανικός στην Ελλάδα, και πλέον τα κριτήρια άλλαξαν. Οι υποψήφιοι θα έρχονται πρώτα από το σπίτι σου να τους χειροτονήσεις μηχανικούς και μετά θα στέλνουν αιτπησεις για αναγνώριση.

 

Το γράφει και στο ΠΔ. Εϊναι στο άρθρο 658, που παραπέμπει στο άρθρο 542, που συμπληρώνει το άρθρο 989 για το πιστοποιητικό Α38.

 

@mitsos_m83 δυστυχώς η παραπληροφόρηση πέφτει σύννεφο. Αυτό έχει 2 κακά. Πρώτον εφυσυχάζουμε "σιγά μωρέ μην αναγνωριστούν ποτέ. Κάτι θα κάνει το ΤΕΕ". Και δεύτερον, όποιος έρχεται εδώ να μάθει κάτι για το πως αναγνωρίσει το πτυχίο του, θα διαβάζει κάτι έντελώς άσχετο. Που δεν νομίζω να είναι αυτός ο σκοπός του forum.

Link to comment
Share on other sites

mitsos_m83

 

Η διαφορά είναι ότι αυτοί που σπουδάζουν στην Αγγλία εξετάζονται από το ΔΟΑΤΑΠ με μαθήματα .Το ίδιο λοιπόν θα γίνετε και με τους αποφοίτους κολλεγίων με την διαφορά ότι αντί για ΔΟΑΤΑΠ θα εξετάζονται από ΣΑΕΠ .

Αν προσέξεις από το Π.Δ και η δύο οργανισμοί έχουν τον ίδιο σχεδιασμό στην οργάνωση τους .Λειτουργούν κατά παρόμοιο τρόπο .

Το μόνο που αλλάζει είναι το όνομα .

Όσο για αυτούς που γράφονται στα επιμελητήρια έξω το γνωρίζαμε ότι αναγνωρίζονται τα Ε.Δ στην Ελλάδα .

Αλλά η αναγνώριση γίνετε μέσο της εγγραφής στο επιμελητήριο πρώτα από έξω και μετά από εμάς στην Ελλάδα .

 

stayros

 

Η διαφορά μας είναι ότι όλοι βλέποντας μια περίπτωση δεν το δένουμε και σχοινί κορδόνι .

Το επικίνδυνο είναι η ολική ισοπέδωση των πάντων και είναι συνήθως αυτή που οδηγεί σε παραπληροφόρηση του κόσμου .

Η Βουλή θέσπισε τους Νόμους για να υπάρχει τάξη , και με βάση αυτούς τους Νόμους οδηγούμαστε .

Για τα κολλέγια δεν ψήφισε μόνο το άρθρο 14 αλλά όλα τα άρθρα του Π.Δ και όλα παίζουν το δικό τους ρόλο .

Link to comment
Share on other sites

Ισοπέδωση θεωρείται η πιστοποίηση από ένα ιστορικό πανεπιστήμιο της Γαλλίας , ότι αναγνωρίζει στην Ελλάδα ένα εκπαιδευτήριο σαν πλήρως ελεγχόμενο από αυτό παράρτημα του ?

 

Δεν θεωρείται ισοπέδωση η απονομή επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους πανεπιστημίων του εξωτερικού που δηλώνουν ότι θα ασκήσουν το επάγγελμα μόνο στην χώρα καταγωγής τους , η σε πανεπιστήμια χωρών που δεν έχουν διακαιικό σύστημα , λόγω έντονης διαφθοράς ?

Link to comment
Share on other sites

Δεν θεωρείται ισοπέδωση η πιστοποίηση του παραρτήματος από το Μητρικό του Πανεπιστήμιο αλλά η αποφυγή της αποδείξεως της ποιότητας και της παροχής γνώσεων των αποφοίτων των παραρτημάτων από τους Μηχανισμούς ελέγχου γνώσεων της αρμόδιας αρχής του κράτους που θα ασκήσει ο απόφοιτος αυτό το επάγγελμα .

 

Οι απόφοιτοι του εξωτερικού εξετάζονται σε σύνολο μαθημάτων από το ΔΟΑΤΑΠ για τις τυχών αμφιβολίες που προκύπτουν απέναντι τους και απέναντι στις σπουδές τους και συμμετέχουν κανονικά στις εξετάσεις χωρίς να προσπαθούν να τις αποφεύγουν .

 

Τα κολλέγια σήμερα δεν ζητάνε μόνο την αναγνώριση τους αλλά και την de facto αναγνώριση χωρίς κανένα έλεγχο γνώσεων των αποφοίτων τους .

Κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό να γίνει και επιπλέον με αυτή τους την άρνηση τίθεται και θέμα της αξιοπιστίας τους .

 

Εάν υποθέσουμε λοιπόν ότι ένα πανεπιστήμιο είναι διεφθαρμένο παρόλο που γίνονται συχνά έλεγχοι από το κράτος του και επειδή η χώρα που εδρεύει από εμας και σύμφωνα με εμάς πάντοτε θεωρείτε διεφθαρμένη τότε σκεφτείτε τι θα είχε γίνει εάν είχε και παράρτημα που να λειτουργούσε στην χώρα μας .

 

Επειδή λοιπόν με την σεναριολογία εάν το τάδε είναι διεφθαρμένο ή εάν το άλλο είναι διεφθαρμένο δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη ούτε να είμαστε δίκαιοι για αυτό θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξετάσεις γνώσεων όλοι και όχι να προσπαθούν να τις αποφύγουν όπως κάνουν τα κολλέγια .

 

Κλείνοντας θα σου πω πως την διαφθορά δεν την εμποδίζει η ιστορία ενός ιδρύματος .

Εάν είναι διεφθαρμένο και με ιστορία να έχει πάλι θα είναι διεφθαρμένο και αυτό έπρεπε να το γνωρίζουμε καλά εμείς οι Έλληνες .

Από τους πολιτικούς μας να πάρεις που έχουν μεγάλη ιστορία είναι οι ποιο διεφθαρμένοι και πάντοτε καλύπτονται κάτω από την ιστορία τους όταν έχουν να αντιμετωπίσουν την δικαιοσύνη .

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.