Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικιστική ανάπτυξη Β Κατοικίας με Πολεοδόμηση


Recommended Posts

Συνάδελφοι έχω χρόνια ένα αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου μη άρτιο και μή οικοδομήσιμο και επί δεκαετίες ακούω τώρα θα μπεί και τώρα θα μπεί στο σχέδιο.Πρόσφατα είδα ένα σχέδιο τού Απριλίου 2010 πρός την αρμόδια νομαρχιακη αυτοδιοίκηση με θέμα (( Πρόταση Β1 Δομικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης) όπου την περιοχή μου την δείχνει οικιστική ανάπτυξη Β Κατοικίας με Πολεοδόμηση.

1. Τί σημαίνει αυτό;

2. έχει καμιά ελπίδα να μπεί σε οικισμό;

3. αν ναι συνήθως πόσο κρατά και τι περιορισμοι υπάρχουν;

Παρατήρηση. ειναι παραθαλάσσιο

Link to comment
Share on other sites

Άρα μιλάμε για εκπόνηση μελέτης ΓΠΣ-ΣΧΟΟΑΠ. Και είσαι ακόμα στο στάδιο Β1. Ακολουθεί διαβούλευση, διορθώσεις στην Β1, σύνταξη νέας πρότασης Β2, νέα διαβούλευση, διορθώσεις της Β2, εγκρίσεις από υπηρεσίες, υπογραφή από περιφερειάρχη, ΦΕΚ και τότε μετά από μερικά χρονάκια θα υπάρχει θεσμοθετημένο ΓΠΣ-ΣΧΟΟΑΠ, το οποίο θα καθορίζει ότι αν υπάρχει η βούληση και η δυνατότητα του δήμου να προχωρήσει σε επεκτάσεις πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά στις εκτάσεις που ορίζει το ΓΠΣ-ΣΧΟΟΑΠ.

Μην περιμένεις τίποτα πριν την παρέλευση 10ετίας και αν, με βάση την οικονομική κατάσταση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ακόμα μία δεκαετία δηλαδη. Ωραία

Πάντως αν όλα πάνε καλά το ((οικιστική ανάπτυξη Β Κατοικίας με Πολεοδόμηση)) τι σημαίνει ότι θα μπεί σε οικισμό;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό σημαίνει ότι, η Πολεοδομική Μελέτη (ΠΜ) που θα εκπονηθεί (κάποτε) για τον οικισμό αυτό, θα ακολουθήσει τις προδιαγραφές της Παραθεριστικής Κατοικίας.

Link to comment
Share on other sites

δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η διαδικασία από εδω που είμαστε να διαρκέσει λιγότερο π.χ μία πενταετία;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έχω ένα αγροτεμάχιο το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην έντος σχεδίου περιοχή στη (Β2) φάση που προτείνει ο Δήμος. Μπορεί να μου πει κάποιος χρονικά πόσος χρόνος από τώρα θα χρειαστεί μέχρι την πράξη εφαρμογής. Σε ποια υπηρεσία μπόρω να αποτανθώ για να βλέπω την εξέλιξη της μελέτης τροποποίησης εκτός του δήμου?

Link to comment
Share on other sites

Είσαι στη φάση εκπόνησης του ΓΠΣ και έχεις ακόμη μπροστά σου α) τη διαδικασία της ολοκλήρωσης και έγκρισης του ΓΠΣ, β) την ανάθεση και εκπόνηση της πολεοδομικής μελέτης στην περιοχή που σε ενδιαφέρει (με το ΓΠΣ εγκρίνονται οι γενικές κατευθύνσεις για την πολεοδόμηση των εκτάσεων ενός ΟΤΑ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εκπονούνται αμέσως ΠΜ για όλες τις εκτάσεις αυτές), η διαδικασία της οποίας είναι χρονοβόρα και δεν μπορεί να προσδιοριστεί με καθορισμένους χρόνους (αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία) και γ) την ανάθεση και εκπόνηση της Πράξης Εφαρμογής της συγκεκριμένης περιοχής.

 

Έχω μάθει να απαντάω στις ερωτήσεις αυτού του είδους : "σε τρία τέρμινα", όπου τέρμινο είναι ο χρόνος που έδινε η "γύφτισα" της παλιάς καλής εποχής όταν διάβαζε την τύχη στην παλάμη σου.

Link to comment
Share on other sites

Το τέρμινο της "γύφτισας" ήταν απροσδιόριστος χρόνος και αυτό ακριβώς εννοώ όταν χρησιμοποιώ αυτή την έκφραση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.