Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ν2508/1997 και οικοδομησιμότητα


Recommended Posts

Κάτι συμπληρωματικό. Ερώτηση προς silvi. Γιατί έβαλες το θέμα αυτό σε αυτή την ενότητα "Ν2508/1997 και οικοδομησιμότητα" ??

 

Νομίζω πως ο νόμος αυτός δεν είναι για τις επεκτάσεις ρυμοτομικών σχεδίων υπαρχόντων οικισμών- συνοικισμών. Πιστεύω πως η δική σου περίπτωση αφορά σε ρ.Σ. με τον Ν. 1337/1983

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
On 24/2/2011 at 9:05 ΜΜ, nbr said:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

 

Εγκύκλιος 106/86, 59/87

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 

Προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα χορήγησης οικοδομικής αδείας πριν την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής, πρέπει να κατατεθεί στην Υπηρεσία φάκελος που να περιλαμβάνει:

 

1. Αίτηση του ιδιοκτήτη όπου θα αναφέρεται η θέση της ιδιοκτησίας (περιοχή, οδός, οικοδομικό τετράγωνο, κωδικός αριθμός).

 

2. Επικυρωμένο αντίγραφο συμβολαίου,(εις διπλούν) καθώς και του τοπογραφικού διαγράμματος που το συνοδεύει.

 

Στην περίπτωση που η μεταβίβαση έγινε μετά τις 10-3-1982 είναι απαραίτητο, για τον υπολογισμό της οφειλόμενης εισφοράς σε γη, να προσκομισθεί σειρά διαδοχικών συμβολαίων μέχρι την ημερομηνία αυτή σε συνδυασμό με τα πιο πάνω.

 

3. Πιστοποιητικό μεταγραφής & πρόσφατο Πιστοποιητικό μη εκποίησης (εις διπλούν) από το οικείο Υποθηκοφυλακείο.

 

4. Δήλωση Ιδιοκτησίας (εις διπλούν) θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του ιδιοκτήτη

 

5. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του ιδιοκτήτη που θα αναφέρονται τα εξής:

«Εκτός από την ιδιοκτησία του Οικοδομικού Τετραγώνου ..............., με κωδικό αριθμό...................., όπως αυτή αναφέρεται στο ισχύον Ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής ........................ του Δήμου .......................... την οποία κατέχω σύμφωνα με το αρ. ......................... συμβόλαιο του συμβολαιογράφου. ....................................................................... (αναφέρεται η περιοχή και το ονοματεπώνυμο του συμβολαιογράφου) δεν έχω, ούτε είχα στις 10-3-1982 άλλη ιδιοκτησία, στην περιοχή που εντάχθηκε στο σχέδιο με το ίδιο Διάταγμα Ρυμοτομίας» ή (συμπληρώνεται ανάλογα κατά περίπτωση) «έχω ή είχα στις 10-3-1982,) και τις πιο κάτω ιδιοκτησίες στην περιοχή που εντάχθηκαν στο σχέδιο με το ίδιο Διάταγμα Ρυμοτομίας» (για κάθε μία ιδιοκτησία αναφέρονται κωδικός αριθμός, οικοδομικό τετράγωνο, αριθμός συμβολαίου, το ονοματεπώνυμο του συμβολαιογράφου και προσκομίζονται τα δικαιολογητικά 2, 3, & 4)

ΠΡΟΣΟΧΗ

Εφ' όσον δεν προσκομίζεται Υ.Δ. του Ν.1599/86 και Δήλωση Ιδιοκτησίας από τον ιδιοκτήτη της 10-3-1982, για τον αριθμό των ιδιοκτησιών του, τότε είναι απαραίτητο για τον υπολογισμό των εισφορών να ζητηθεί από το Υποθηκοφυλακείο αντίγραφο από την μερίδα του καθώς και τα συμβόλαια που αναφέρονται σ' αυτήν και αφορούν την περιοχή.

 

Επίσης στην ίδια Υ.Δ. θα πρέπει να αναφέρεται η τρέχουσα αξία γης του οικοπέδου σε ευρώ/τ.μ. προκειμένου να υπολογίζεται η προκαταβολή της εισφοράς σε χρήμα εφόσον απαιτείται.

 

6. Κτηματογραφικό διάγραμμα (εις εξαπλούν) σε κλίμακα 1:200 ή 1:500 ανάλογα με το μέγεθος του οικοδομικού τετραγώνου συνταγμένο από αρμόδιο ιδιώτη τεχνικό, στο οποίο θα αποτυπώνεται η υπάρχουσα κατάσταση ολοκλήρου του Ο.Τ. (υλοποιημένα όρια ιδιοκτησιών, κτίσματα, περιφράξεις κ.λ.π.) συμπληρωμένο με τα μή υλοποιημένα όρια τυχόν υπαρχουσών ιδιοκτησιών με διαφοροποίηση σχεδίασης. Οι ιδιοκτησίες θα αριθμούνται σύμφωνα με την κωδικοποίηση.

 

Στο διάγραμμα αυτό:

α) Θα γίνεται καθορισμός των Ρ.Γ. & Ο.Γ. σύμφωνα με εγκεκριμένο διάγραμμα της αρμόδιας Πολεοδομικής Υπηρεσίας της περιοχής και θα αναγράφονται οι όροι δόμησης με ευθύνη του μηχανικού.

 

β) Για το οικόπεδο του αιτούντος θα αναφέρεται ο τίτλος κτήσης, θα γίνεται αναλυτικός υπολογισμός του εμβαδού της αρχικής ιδιοκτησίας του, του ρυμοτομούμενου τμήματος, του απομένοντος μετά την ρυμοτόμηση και θα υπολογίζονται οι οφειλόμενες εισφορές σε γη και χρήμα.

 

γ) Θα περιλαμβάνεται πίνακας όλων των ιδιοκτησιών του Ο.Τ. όπου θα έχουν υπολογισθεί για κάθε ιδιοκτησία το αρχικό εμβαδόν της, η ρυμοτόμηση της, η απομένουσα ιδιοκτησία μετά την ρυμοτόμηση και η οφειλόμενη εισφορά της σε γη.

 

δ) Θα περιλαμβάνεται απαραίτητα απόσπασμα στην κλίμακα του εγκεκριμένου σχεδίου, όπου θα σημειώνεται η θέση του οικοπέδου.

 

ε) Τέλος για το διάγραμμα αυτό θα πρέπει να έχει κατατεθεί η αμοιβή του συντάξαντος μηχανικού σύμφωνα με Πινάκιο Αμοιβών και να έχουν καταβληθεί οι νόμιμες κρατήσεις, εκτός από την περίπτωση που αυτό έχει γίνει κατά την σύνταξη του διαγράμματος εφαρμογής και βεβαιώνεται από την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία.

 

Χωρίς την υποβολή των πιο πάνω δεν είναι δυνατή η εξέταση της δυνατότητας οικοδόμησης του οικοπέδου πριν την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής της περιοχής.

 

(Έντυπο αίτησης και δήλωσης ιδιοκτησίας χορηγείται από την Υπηρεσία)

καλησπέρα σας,

αυτό ισχύει και για τα αραιοδομημενα τμήματα μιας ρυμοτομικης μελέτης; επίσης αν κάνεις όλη αυτή την διαδικασία υπάρχει πιθανότητα να σου πουν ενα ξερό όχι δεν γίνεται; 

Σας ευχαριστώ 

Edited by alexo
Link to comment
Share on other sites

Παρατηρώ πως το θέμα επαναλαμβάνεται αρκετά συχνά και μπαίνει σε διάφορες ενότητες θεμάτων.

Σίγουρα αν πας στην πολεοδομία σου, όπως προτείνει ο tetris θα σου λύσουν το θέμα. 

Εγώ ακόμη δεν κατάλαβα: Είσαι σε περιοχή στην οποία εκπονείται Π.Ε. που ΔΕΝ κυρώθηκε ακόμη?? 

Μ¨ΟΝΟ γ' αυτές τις περιπτώσεις μπορούν να εφαρμοστούν ή οχι οι εγκύκλιες που μνημονεύομαι παραπάνω. 

Πριν την έναρξη της εκπόνησης της μελέτης αυτής ήσουν σε εκτός σχεδίου περιοχή?? 

Πάρε παραμάσχαλα ότι στοιχείο έχεις και πας στην πολεοδομία ή μιλάς με κάποιον έμπειρο μελετητή τέτοιων θεμάτων ή με τον ίδιο τον μελετητή.

 

Να ξέρεις πως υπάρχουν ,σήμερα, αμέτρητες ιδιοκτησίες "δεσμευμένες" για τον ίδιο λόγο, που βρίσκονται δηλ. σε βαλτωμένες δηλ. μη κυρωμένες Π.Ε. 

Η περιοχή της Καλλικράτειας π.χ. από τις 8-9 μελέτες που έγιναν μόνο της Σωζόπολης κυρώθηκε. Οι υπόλοιπες? Εδώ και πάνω από 15 χρόνια περιμένουν!

Τι περιμένουν?? να περάσει .........το τραίνο!! 

Link to comment
Share on other sites

έχει γίνει έγκριση του ρυμοτομικου από το 2016, περιμένουν να εγκριθεί το κόστος για κάποιες γεωλογικες μελέτες οι οποίοι μάλλον θα πρέπει να γίνουν και μετά να μπουν στην διαδικασία για την πράξη εφαρμογής. πιάσε το αυγό και κουρευτο.

αν δεν κάνω λάθος σε κάποιο νόμο διάβασα ότι αν παρέλθουν 15  χρόνια μετά την έγκριση του ρυμοτομικου και δεν έχει γίνει άλλη ενέργεια παύει να ισχύει η όλη μελέτη. αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε. 

απλά μέσα στην απελπισία μου ψάχνω να βρω ενα τόσο δα παραθυράκι. δεν είναι λίγα τα λεφτά για τα ενοίκια πλέον και είναι προτιμότερο να τα δώσω σαν δόση για ένα σπίτι το οποίο θα μου μείνει.

Link to comment
Share on other sites

Απ' όσο γνωρίζω οι γεωλογικές μελέτες γίνονται πριν την έγκριση του Ρυμοτομικού Σχεδίου (δηλαδή πριν την έγκριση της ένταξης στο Σχέδιο Πόλεως ή την επέκταση ή την τροποποίησή του). Η Π.Ε. ακολουθεί αρκετά αργότερα.

Η διαδικασία για την ένταξη στο Σχέδιο Πόλεως ή την επέκταση του Σχεδίου Πόλεως ή την Τροποποίηση του Σχεδίου Πόλεως έχει συνοπτικά ως εξής:

  1. Ανατίθενται οι μελέτες
  2. Εκπονούνται οι μελέτες και αναρτώνται οι πρώτοι πίνακες του νέου Σχεδίου Πόλεως
  3. Υπάρχει περίοδος ενστάσεων
  4. Εξετάζονται οι ενστάσεις και διορθώνεται/συμπληρώνεται/τροποποιείται το Σχέδιο Πόλεως
  5. Ακολουθεί 2η περίοδος ανάρτησης
  6. Η μελέτη κυρώνεται και εκδίδεται Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ) ένταξης στο Σχέδιο Πόλεως
  7. Μετά τα παραπάνω τα ακίνητα θεωρούνται εντός Σχεδίου Πόλεως

Μετά από την παραπάνω διαδικασία γίνεται η Π.Ε. (Πράξη Εφαμρογής) όπου ακολουθείται η ίδια περίπου διαδικασία και στο τέλος μεταγράφεται στο Υποθηκοφυλακείο.  Κατά την διάρκεια εκπόνησης της Π.Ε. μπορούν να γίνουν αιτήσεις οικοδομησιμότητας κατά περίπτωση.

Edited by sdtopo
Link to comment
Share on other sites

αρα δεν έπρεπε να εγκριθεί το ρυμοτομικό αφού εκκρεμή γεωλογική μελέτη. έχουν δεσμεύσει τόσο κόσμο για ελλιπής μελέτες 

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, alexo said:

αρα δεν έπρεπε να εγκριθεί το ρυμοτομικό αφού εκκρεμή γεωλογική μελέτη. έχουν δεσμεύσει τόσο κόσμο για ελλιπής μελέτες 

Ποιό είναι το ΦΕΚ της έγκρισης ?  (Λέω μήπως η όλη διαδικασία είναι στο στάδιο εκπόνησης του Ρυμοτομικού και όχι της Π.Ε.)

Link to comment
Share on other sites

Προεδρικό Διάταγμα 13-04-2016: Έγκριση πολεοδομικής μελέτης τμήματος της πολεοδομικής ενότητας 57 Παραλία, της Δημοτικής Ενότητας Παραλίας, Δήμου Πατρέων (νομού Αχαΐας) και επικύρωση καθορισμού οριογραμμών τμημάτων ρεμάτων, (ΦΕΚ 80/ΑΑΠ/2016), 09-05-2016.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.