Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μέγιστο ύψος για δώμα 10kWp


konstantily

Recommended Posts

@ btelis

 

Το συγκεκριμένο διαφημίζει ότι κάνει και για πάνελ. Αν θέλεις γράψε εδώ ή στείλε κάποιες πληροφορίες για το σύστημα του Πανεμ. Της Βοστώνης.

 

στην άλλη μου εγκατάσταση σε δώμα πολυκατοικίας με κλιμακοστάσιο, ρωτήσαμε την πολεοδομία και για σιδηρο-κατασκευή ύψους 2.2 (μέχρι το ύψος του κλιμακοστασίου) θα πάμε κανονικά σε έκδοση άδειας.

 

Αγαπητέ mtsagk,

 

βρήκες την λύση στο ερώτημα σου και σε μας δημιούργησες 30 ερωτήματα. Μπορεί να έχω χάσει κάποιο επεισόδιο, αλλά κάνε πιο κατανοητό αυτό που αναφέρεις.

 

Θα τοποθετήσεις τα ΦΒ πάνελ στην υποτείνουσα μίας ορθογώνικης τριγωνικής μεταλλικής κατασκευής με ύψος κάθετης πλευράς 2,2m…??? (Πχ Hmin=0m & Hmax=2,2m)

Ή

Θα τοποθετήσεις τα ΦΒ πάνελ στην πάνω βάση μια ορθογωνικής τραπεζοειδούς μεταλλικής κατασκευής με μεγάλη κάθετη πλευράς 2,2m (και πόσο είναι το ύψος της μικρής κάθετης πλευράς) …???(Πχ Hmin=1,8m & Hmax=2,2m)

 

ΑΝ το σχήμα στήριξης των ΦΒ πάνελ είναι ορθογώνιο τραπέζιο και έχει μικρή υψομετρική διαφορά μεταξύ των κάθετων πλευρών του (Πχ Hmin=1,8m & Hmax=2,2m) – δεν θεωρείται στεγασμένος χώρος…?? Και αν ΝΑΙ δεν χρειάζεσαι υπολειπόμενο συντελεστή δόμησης…??

 

Όταν λες "κανονική άδεια", εννοείς μικρής κλίμακας ή οικοδομική άδεια…??

 

Μήπως σου είπαν για πέργολα… :wink: ....???

Link to comment
Share on other sites

ο πελάτης θέλει να κάνει μια κατασκευή που θα έχει σκεπή με ύψος 2.2 m. Ξεκινήσαμε από κατασκευή βάσης για φ/β και φτάσαμε σε σημείο να θέλει να επεκτείνει το σπίτι του κατά τρία δωμάτια και πάνω από αυτά να βάλει το φ/β.

 

Βέβαια έχει μέτρα να καλύψει ακόμα στο σπίτι του. Αλλά μάλλον η φ/β εγκατάσταση θα αργήσει πολύ.

 

edit

 

Γενικά έχω καταλήξει στα εξής:

 

1)σε ενιαία τριγωνική κατασκευή μέχρι το κλιμακοστάσιο δεν θέλεις καμία άδεια.

2)το ίδιο και σε τραπέζιο

 

Άδεια χρειάζεσαι μόνο αν η κατασκευή είναι σαν πέργκολα με σκεπή. Και φυσικά προσμετράται στα m κάλυψης.

 

Να με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.

Link to comment
Share on other sites

@mtsagk

 

Φίλε mtsagk,

 

Έκανες μια τεράστια κωλοτούμπα και τελικά έγινε κατανοητό αυτό που ήθελες να ρωτήσεις…..!!!!

 

@Γνώστες Αντικειμένου

 

ΑΠΟΡΙΑ προς τους πολιτικούς, αρχιτέκτονες & γνώστες αντικειμένου, είναι αληθής, ελλιπής ή εσφαλμένη η παρακάτω άποψή μου για τις κατασκευές στήριξης ΦΒ πάνελ ….???

 

Κεκλιμένο στέγαστρο (ή κάποια μεταλλική κατασκευή) που φέρει ΦΒ πάνελ, με ύψη :

 

• H(min)>Η (χρήσης βοηθητικού χώρου) και H(max) εντός ιδεατού στερεού τότε λογικά - πρέπει να υπάρχει υπολειπόμενος συντελεστής δόμησης και κατ’ επέκταση χρειάζεται οικοδομική άδεια (Φίλε mtsagk, το σχήμα όλου αυτού είναι ορθογώνιο τραπέζιο).

• H(min)<Η (χρήσης βοηθητικού χώρου) και H(max) εντός ιδεατού στερεού τότε λογικά - δεν δημιουργείται στεγασμένος χώρος και κατ’ επέκταση ΔΕΝ χρειάζεται οικοδομική άδεια.

 

Στην περίπτωση που δεν χρειάζεται άδεια για την κατασκευή, υπάρχει περίπτωση υποχρέωσης εκπόνησης στατικής μελέτης….?????

 

Και κάτι έξτρα που με καίει. Aς μου πει κάποιος ευλογημένος μπορούμε να τοποθετήσουμε ΦΒ πάνελ στο δάπεδο μπαλκονιού – βεράντας (http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=28415) και στο δάπεδο ορόφου σε υποχώρηση…???

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

αγαπητοι συνάδερφοι καλησπέρα, θελω να ρωτησω το εξης που αφορα φβ εως 10kw σε δωμα.

σε αυθαιρετη διοροφη κατοικια σε εκτος σχεδιου περιοχη, που ομως εχει υπαχθει στις διαταξεις του ν1337/83 (ν τριτση), ποιο ειναι το μεγιστο επιτρεπομενο υψος που μπορει να εχει το κτηριο; ισχυει το 7,5 μ απο το εδαφος, η επειδη ειναι τακτοποιημενο αυθαιρετο δεν ισχυει και μπορουμε να βαλουμε πανελα σε υψος 2 μ πανω απο το δωμα;

σχετικα με το αν το κτηριο υφισταται νομιμα, θεωρω οτι με βαση την τελευταια αποφαση αυπεκα 52911 φεκ 14β 2012 και το σχετικο εγγραφο με ημερομηνια 23/01/2012 της δοκκ/υπεκα και κτηρια που δεν ειχαν ολοκληρωσει και τις τρεις φασεις τριτση υφιστανται νομιμα

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Αγαπητοί συνάδελφοι. Έχετε πληροφορίες σχετικά με το πόσο ειναι το επιτρεπόμενο υψος που μπορούμε να φτάσουμε σε δώμα για εγκατάσταση εώς 10kw; Δεν ξέρει κανένας που μπορεί να απαντήσει υπεύθυνα. Άλλος λέει για 1,20 άλλος για 2,30 άλλος για 2,50. Ρωτάω γιατί σε ένα μικρό δώμα για να μπορέσεις να χωρεσεις το μεγιστο κανείς μια ενιαία κατασκευη και προσπαθείς να φτάσεις το μεγιστο υψος απο πίσω για να πιάσεις όσο το δυνατό μεγαλύτερη κλίση γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις δύσκολα φτάνεις τις 20• . Οποιαδήποτε μαρτυρία, εμπειρία, γνώση ειναι καλοδεχούμενη μιας και στη περιοχη μου δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Link to comment
Share on other sites

2,50 μετρά είναι το μέγιστο ύψος και καλό θα είναι να τηρείται,( παίξε με την κλίση), διότι πλέον σε μια καταγγελία και σε πιθανό έλεγχο από την πολεοδομία είναι εκτεθειμένος ο μηχανικός.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους,

 

στην συγκεκριμένη περιοχή της Ελλάδας, το μέγιστο ύψος που μπορεί να σηκωθεί μια ΦΒ εγκατάσταση σε δώμα είναι 2,5m.

Σας το λέω, διότι έκανα ακριβώς το ίδιο στο δικό ΦΒ. Το σήκωσα στα 2,45m και δεν είχα κανένα πρόβλημα με την ΔΕΗ ή με την πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.