Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σεισμός μεγέθους 8,9 ρίχτερ χτύπησε την Ιαπωνία


ilias

Recommended Posts

Απλά θαυμάστε τον τρόπο που γράφει ένα δελτίο τύπου μια Ιαπωνική εταιρία...

 

Μία ωραία ανάλυση εδώ.

 

Παρατηρείστε στο βιντεο πόσο ψύχραιμα και νηφάλια ο δημοσιογράφος ρωτά τον συνομιλητή του και πρόεδρο της NEΙ για το τι ακριβώς έγινε στο πυρηνικό εργόστασιο.Καμια απολυτως σχέση με την νοοτροπία των Ελληνων συναδέλφων του. Οι παρουσιαστές των ελληνικων δελτίων εχουν την τάση να τρομοκρατούνται και να ρωτούν επίμονα τους Ελληνες επιστήμονες που βγαίνουν στα παράθυρα για το αν θα γινει νεο Τσερνομπιλ και αν το ανύπαρκτο ραδιενεργό νέφος θα φτάσει μεχρι την Ελλάδα!! Κατι απίστευτα πραγματα...Το ειπαν οι ανθρωποι ξεκαθαρα : To ατυχημα ειναι επιπέδου 4 ενω το τσερνομπιλ 7! Επιπλεον το χειρότερο σενάριο ειναι να γίνει χημικη εκρηξη λογω παρουσίας του υδρογονου και υψηλης πιεσης αλλα για κανενα λόγο πυρηνική!Γιατι τετοια επιμόνη να γίνει το χειρότερο σεναριο ? Επιπλεον οποτε προσπάθησαν καποιοι επιστήμονες να εξηγήσουν την δομή και την λειτουργία του αντιδραστήρα συνοπτικα παντα οι παρουσιαστές διεκοπταν και έλεγαν ακομη και για απλα πράγματα οτι ''μην αναφέρουμε τεχνολογικούς ορους'' λες και δεν υπαρχει ενα μεγάλο ποσοστό τηλεθεατών που θα καταλάβει εστώ και μερικώς τι συμβαίνει σε αυτά τα εργοστάσια τωρα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 203
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το ότι οι Ιάπωνες είναι έναν αιώνα μπροστά από εμάς ήταν γνωστό...

Το τι κατασκευές έχουν,επίσης, αφού και εμείς τους δικούς τους Αντισεισμικούς Κανονισμούς έχουμε αντιγράψει....για το αποτέλεσμα της αντιγραφής θα δείξει το μέλλον! Αυτό που μου κάνει τρομερή εντύπωση όμως είναι η απίστευτη ψυχραιμία & αντιμετώπιση της βιβλικής καταστροφής που έχουν υποστεί ρε παιδιά!!!

Πιστεύω πως εάν ήταν σε άλλη χώρα του κόσμου ο σεισμός θα είχαμε πολλαπλάσιο αριθμό θυμάτων!!!

Link to comment
Share on other sites

Επειδή μιλάμε για ψυχραιμία, να πως γράφει "SOS" ένας Ιάπωνας σε κατάσταση... "πανικού"

 

http://totallycoolpix.com/wp-content/uploads/2011/12032011_japan_earthquake_aftermath/japan_051.jpg:

 

 

Γενικότερες εικόνες "πανικού":

http://www.kulturosupa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3439&catid=109&Itemid=260

Link to comment
Share on other sites

Θα έλεγα ότι στο σεισμό του Κόμπε με τους χιλιάδες νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές, δόθηκε η ευκαιρία για ενδελεχή έρευνα και συμπεράσματα.

 

Τώρα με το τσουνάμι είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγάλουμε συμπεράσματα για την απόκριση των κτιρίων στο σεισμό. Οταν παραθαλάσσιες πόλεις σκεπάστηκαν από λάσπη και κτίρια παρασύρθηκαν ή κατέρρευσαν, είναι παρακινδυνευμένο να μιλάμε με σιγουριά για την αντισεισμική συμπεριφορά των κτισμάτων.

Link to comment
Share on other sites

 

ολες οι εικονες εχουν σπιτια που εχουν παρασιρθει ανεπαφα και ξυλα απο διαλυμενα σπιτια. μηπως σε αυτην την περιπτωση ειναι προτιμοτερο το μπετο που τουλαχιστον δεν θα παρασυρθει τοσο μακρια? σε τετοιες περιοχες ψαχνουν για επιζοντες?

δειτε και αυτο:

http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/recenteqsww/Maps/region/Asia_eqs.php

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να θαυμάζω λαούς όπως οι Γιαπωνέζοι. Αυτή η πειθαρχία και το αίσθημα ευθύνης που πολλοί θαυμάζουν είναι αποτέλεσμα χιλιάδων χρόνων υποδούλωσης σε εκατοντάδες φεουδάρχες (επί γης θεούς) που σου έκοβαν το κεφάλι για ασήμαντο ( για εμάς ) λόγο και δεν έδιναν λόγο σε κανέναν. Μέχρι το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου ο αυτοκράτορας θεωρείτο θεός και όταν μάλιστα πέθανε ο πατέρας του σημερινού αυτοκράτορα έκαναν δεν θυμάμαι πόσοι χαρακίρι για να τον συνοδευόσουν. Ακόμα και σήμερα υπάρχει αυτός ο έντονος διαχωρισμός της Ιαπωνικής κοινωνίας σε κάστες.

Τρως χαστούκια από το αφεντικό και στέκεσαι σούζα μέχρι να ξεσπάσει τελείως. Διάφορες εταιρείες έχουν και ψυχολόγους για να μπορούν να βοηθήσουν τους εργαζομένους να μπορούν να εκτονώνονται με διάφορους τρόπους.

Να βράσω τέτοιους χαρακτήρες. Καλύτερα να τρέχω αλλόφρων στους δρόμους ύστερα από σεισμό παρά να έχω ζήσει, εγώ και οι πρόγονοι μου τέτοιες καταστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Αποδεδειγμένα όμως ο πανικός μπορεί να προκαλέσει περισσότερα θύματα απ' ότι ο σεισμός. Φιλοσοφικά πάντως κάνω την εξής παρατήρηση: η πειθαρχία που βοηθά στην μείωση των θυμάτων του σεισμού είναι αυτή που πιθανώς να κόστισε την ζωή εκατοντάδων κατά την επέλαση των νερών.

 

Παρόμοια πειθαρχία επιδεικνύουν πάντως και άλλοι λαοί πλην των ανατολικών λόγω μιας έντονης προσκόλλησης στο γράμμα του νόμου.

Link to comment
Share on other sites

Οι νεκροί, οι καρκίνοι και τα αναπνευστικά που παρατηρούνται στην Κοζάνη - Πτολεμαΐδα - Αμύνταιο, είναι κατά τάξεις μεγέθους περισσότερα εν συγκρίσει με τις απώλειες μιας πυρηνικής μονάδας, ειδικά αν τα ανάγουμε σε ΜWh παραχθείσας ενέργειας. Δεν λέμε κουβέντα όμως διότι δεν μπορούμε να φανταστούμε την Ελλάδα χωρίς λιγνιτικές μονάδες.

 

Καταρχήν συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα .Επειδή τυγχάνει να μένω στις περιοχές που ανέφερες θα σου πω πως η διαφορά κρουσμάτων καρκίνων στην περιοχή μας είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα με οποιαδήποτε άλλη πόλη όπου κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα με αποτέλεσμα την μόλυνση του περιβάλλοντος.

Όσα λοιπόν και να είναι σήμερα τα κρούσματα καρκίνου στην δική μας περιοχή , αυτό που έχω εγώ να πω είναι πως μια ζωή θα κατοικείτε σε σύγκριση με την περιοχή της Ιαπωνίας που ανάφερες όπου σήμερα θεωρείτε στην απόσταση που οριοθέτησαν των 20ΚΜ σε νεκρή ζώνη .

 

Άρα λοιπόν υπάρχει μεγάλη διαφορά των δύο πραγμάτων που συγκρίνουμε .

 

Θεωρώ μεγάλο λάθος σε μια τόσο σεισμογενής χώρα να υπάρχουν στην επικράτεια της 17 πυρηνικά εργοστάσια των 50+ αντιδραστήρων όπως άκουσα από τα ΜΜΕ .

Με άλλα λόγια είναι σαν να τοποθετούμε μια βόμβα μέσα στο σπίτι μας όπου στην βάση της υπάρχουν δύο τσακμακόπετρες και με τους μεγάλους σεισμούς που έχουμε να υπάρχει συνεχείς τριβή αυτόν των πετρών κάτω από την βόμβα.

Ποιο θα είναι λοιπόν το αποτέλεσμα ?

Το αποτέλεσμα θα είναι πως αργά η γρήγορα η βόμβα θα σκάσει με απρόβλεπτες συνέπειες .

Θεωρώ μεγάλη απερισκεψία να υπάρχουν τόσα εργοστάσια σε μια περιοχή η οποία συνεχώς μετατοπίζεται τρείς την ώρα προς τα ανατολικά πράγμα που δείχνει ότι δεν έχει σταθερές βάσεις .Κάτι το οποίο δεν έχει σταθερές βάσεις σημαίνει ότι αργά η γρήγορα θα εκδηλώνονται κάθε λίγο και λιγάκι τέτοιου είδους προβλήματα .

 

Σήμερα την γλύτωσαν , αύριο μπορεί να την γλυτώσουν αλλά όταν γίνει κάποια στιγμή το κακό τότε θα είναι αργά .

Δεν μπορεί λοιπόν να παίζουμε με αυτά τα πράγματα όπως άκουσα από έναν Έλληνα Επιστήμονα όπου έλεγε το πρωί και ορθός τα έλεγε ότι με τα πυρηνικά δεν παίζουμε με τις πιθανότητες .Άρα λοιπόν κάτι ξέρουν και τα λένε και επιπλέον μην περιμένουμε εύκολα να μάθουμε όλη την αλήθεια και το μέγεθος της καταστροφής από τους Ιάπωνες.

 

Διαφορετικά θα υπάρχουν αντιδράσεις και κυρώσεις από την διεθνή κοινότητα κάτι που είδη βλέπουμε να γίνετε στο προσκήνιο από τους Αμερικανούς όπου επιρρίπτουν ευθύνες για κακοδιαχείριση της κατάστασης στην Ιαπωνία σύμφωνα πάντοτε με τα ΜΜΕ στο θέμα των πυρηνικών .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.