Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα σύνταξης εξαρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων


Recommended Posts

Απόψε έλαβα το παρακάτω μήνυμα, από τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Κο Στέφανο Ξεκαλάκη, το οποίο και παραθέτω αυτούσιο:

 

"Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της θητείας της παρούσας Διοίκησης του Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ., το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) ήρθε να δικαιώσει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τις θέσεις του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών σχετικά με το ποιες ειδικότητες και μέχρι ποιου βαθμού έχουν το δικαίωμα υπογραφής των τοπογραφικών διαγραμμάτων.

Συγκεκριμένα, το Ν.Σ.Κ. όχι μόνο γνωμοδότησε ομόφωνα ότι δικαίωμα σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων εξαρτημένων από το κρατικό δίκτυο συντεταγμένων έχουν μόνο οι απόφοιτοι των Α.Ε.Ι. Αγρονόμοι Τοπογράφοι Μηχανικοί & Πολιτικοί Μηχανικοί, αλλά πήγε κι ένα βήμα παραπέρα θεωρώντας ότι υπό τους περιορισμούς που θέτει το Β.Δ. 769/1972 έχουν το δικαίωμα σύνταξης μόνο οι πολιτικοί υπομηχανικοί ήτοι οι απόφοιτοι του πάλαι ποτέ Μικρού Πολυτεχνείου και ουδείς άλλος!!!!!!!!!!!!!!!!!

Θυμίζουμε ότι, μετά από χρόνιες έντονες πιέσεις των Διοικήσεων του Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. προς τη Διοίκηση της Κτηματολόγιο Α.Ε., εδώ και περίπου 1,5 χρόνο η Εταιρεία δεν δεχόταν τοπογραφικά διαγράμματα για χωρικές μεταβολές από μη έχοντες το δικαίωμα επαγγελματίες βασιζόμενη στα έγγραφα του Τ.Ε.Ε.

Μετά από καταγγελίες που έγιναν από επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς επαγγελματιών που αυθαίρετα μέχρι πρότινος συνέτασσαν τοπογραφικά διαγράμματα, ο Πρόεδρος κ. Απόστολος Αρβανίτης και η Διοίκηση της Κτηματολόγιο για να λήξει άπαξ και δια παντός το θέμα προχώρησε σε υποβολή αιτήματος προς την Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. κ. Τίνα Μπιρμπίλη για έκδοση γνωμοδότησης από το Ν.Σ.Κ., σχετικά με το ποιου πτυχίου Μηχανικοί μπορούν να συντάσσουν νόμιμα εξαρτημένα από το κρατικό δίκτυο συντεταγμένων τοπογραφικά διαγράμματα. Το αίτημα συνοδευόταν από τη γνωστή σε όλους μας θέση του Τ.Ε.Ε. και τις θέσεις άλλων φορέων που υποστήριζαν ότι τα ίδια δικαιώματα έχουν π.χ. οι πτυχιούχοι των Τ.Ε.Ι. Πολιτικών Δομικών Έργων ή Πολιτικών Έργων Υποδομής ή άλλες ειδικότητες επαγγελματιών, που μέχρι σήμερα, ελέω της ανομίας που υπήρχε, συνέτασσαν διαγράμματα εις βάρος των εχόντων το δικαίωμα επαγγελματιών και του κοινωνικού συνόλου.

Με την απόφαση αυτή του Ν.Σ.Κ. τα ψέματα τελείωσαν!! Ουδείς πλέον και για κανένα λόγο δεν μπορεί να αυθαιρετεί χωρίς οι πράξεις του να έχουν τις ανάλογες συνέπειες. Οι δημόσιοι λειτουργοί που θα συνεχίσουν να δέχονται διαγράμματα από μη έχοντες το δικαίωμα επαγγελματίες, όπως και όσοι επαγγελματίες συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τους πολίτες και να εργάζονται εις βάρος των εχόντων το δικαίωμα επαγγελματιών θα τεθούν σύντομα προ των ευθυνών τους.

Τα 11 μέλη του Δ.Σ. του Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ., οι συνάδελφοι που πλαισίωσαν το Δ.Σ. και τα μέλη των Δ.Σ. των Περιφερειακών – Τοπικών Τμημάτων & Συλλόγων, όπως και οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στα όργανα όλα τα προηγούμενα χρόνια μπορούν και πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Είναι βέβαιο ότι τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτώνται με μόχθο, αγώνες και θυσίες. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες για τον κλάδο. Ας κάνουμε την αρχή συμμετέχοντας στην εκλογική διαδικασία αυτή την Κυριακή 03 Απριλίου 2011. Κάθε ψήφος στις εκλογές αυξάνει την παρεμβατική ισχύ του Συλλόγου φέρνοντας πιο κοντά ένα καλύτερο αύριο για τον κλάδο.

Δ.Σ. Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. "

Προσωπικά θέλω να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ και να ΣΥΓΧΑΡΩ εκ μέρους όλων των τοπογράφων μηχανικών του Φόρουμ, για αυτή την ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ το Προεδρείο του Συλλόγου μας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη,μια ερώτηση. Στο ουδείς άλλος!!!! είναι και ο Τοπογράφοι των ΤΕΙ;

Όταν το παρατιθέμενο μήνυμα είναι πολύ μεγάλο ... για λόγους οικονομίας του φόρουμ, απλά ΔΕΝ κάνουμε παράθεση.

GRTOPO

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι κατάλαβα από το κείμενο που έλαβα....

ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι τοπογράφοι των Τ.Ε.Ι έχουν αποκλειστεί, ενώ στον αντίποδα έχουν το δικαίωμα οι λεγόμενοι "Πολιτικοί υπομηχανικοί" του πάλαι ποτέ "Μικρού Πολυτεχνείου"!!! :evil::-x

Αυτή η αυτόβουλη ενέργεια του Ν.Σ.Κ να αφήσει τους τοπογράφους ΤΕΙ απ' έξω ... ομολογώ ότι ΔΕΝ μου άρεσε, όσο κι αν έτσι περιορίζει τους έχοντες το δικαίωμα και είναι προς το συμφέρον μας, ... εντούτοις ΔΕΝ μου άρεσε!!!!

Link to comment
Share on other sites

επειδή το θέμα συζητείται κι αλλού, ας το μεταφέρουν οι υπεύθυνοι για να μην απαντάμε ταυτόχρονα σε 2.

Όσο για την σωστή κατεύθυνση ilias, λυπάμαι και μόνο για την απάντησή σου.

Δικαιώνετε τις απόψεις μας....

Link to comment
Share on other sites

Ο/Η fraafr έχει δίκιο. το παρών θέμα κλειδώνει οι συζητήσεις επ' αυτού συνεχίζονται εδώ.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.