Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός αμοιβών ιδιωτικών έργων online μέσω ΤΕΕ


Recommended Posts

Ναι, και παλι σωστος erling! Με προλαβες πριν προλαβω να το Postαρω ως απαντηση που μου ηρθε την ωρα που κοιμομουνα!

Ωραια...τωρα μενει μονο να παρω στο ΤΕΕ τηλεφωνο να δω πως θα μου βγαλουν νεο κωδικο πληρωμης για το υπολοιπο ποσο (ποσο που πληρωσα για την αδεια που απεσυρα - ποσο που βγαινει για την αδεια που θελω να καταθεσω τωρα)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 333
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...

Μια ερωτησουλα περι αμοιβων.. Υπαρχον κτηριο πρεπει να κατεδαφιστει κ να ανεγερθει καινουριο...Βγαζοντας αμοιβες για την αδεια κατεδαφισης βλεπω οτι παω με το 5000*λ..Ενω η πραγματικη αμοιβη βγαινει πολυ λιγοτερη..Το προγραμμα μου υπολογιζει ανεξάρτητα τις αμοιβες για κατεδαφιση χωρις να μπορεις να προσθεσεις αλλες μελετες..Αν υπολογιστουν κ οι αμοιβες των επιβλεψεων για το καινουριο κτισμα, το συνολο τους βγαινει πανω απο 5000*λ....Μπορω να αθροισω ολες τις επιβλεψεις μαζι?? (και η κατεδαφιση αμοιβη επιβλεψης ειναι) Ή πρεπει την αμοιβη για την κατεδαφιση να την βαλλω χωρια???Ευχαριστω..

Link to comment
Share on other sites

terry, δεν μπορεί να εκδοθεί ταυτόχρονα άδεια κατεδάφισης και ανέγερσης.

Ο λόγος είναι πως για την κατεδάφιση πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνώμη της ΕΠΑΕ.

 

tip: Το μόνο που κερδίζεις είναι η αμοιβή τοπογραφικού, που αν πληρωθεί κατά την κατεδάφιση, δεν θα πληρωθεί στην ανέγερση.

Link to comment
Share on other sites

tip: Το μόνο που κερδίζεις είναι η αμοιβή τοπογραφικού, που αν πληρωθεί κατά την κατεδάφιση, δεν θα πληρωθεί στην ανέγερση.

δεν νομίζω πως ισχύει

 

στο τοπογραφικό κατεδάφισης δείχνεις το κατεδαφιστέο

σε αυτό της ανέγερσης το νέο κτίριο

Link to comment
Share on other sites

"13) α. Η σύνταξη μελέτης διαμόρφωσης του ακάλυπτου χώρου είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τις προδιαγραφές σύνταξης μελετών ιδιωτικών έργων στις περιπτώσεις έκδοσης νέων οικ. αδειών.

 

β. Ως επιφάνεια διαμορφωμένου ακάλυπτου χώρου λαμβάνεται σε κάθε περίπτωση (εντός σχεδίου, ή οικισμού χωρίς εγκεκριμένο σχέδιο, ή εκτός σχεδίου) κατ' αρχήν η πραγματική συνολική επιφάνεια του ακάλυπτου χώρου. Είναι δυνατόν όμως να ληφθεί σαν επιφάνεια διαμόρφωσης ακάλυπτου χώρου έκταση ίση με την επιτρεπόμενη κάλυψη του οικοπέδου ή γηπέδου σε περίπτωση που ο ακάλυπτος χώρος είναι μεγαλύτερος της επιτρεπόμενης κάλυψης.

 

γ. Η τιμή της μονάδας της επιφανείας διαμόρφωσης ακάλυπτου χώρου είναι ίση με

 

0,05 X Σ.Π/Σ.Ε.

 

όπου Σ.Π. ο ολικός προϋπολογισμός του κτιρίου και Σ.Ε το άθροισμα όλων των επιφανειών από τις οποίες προέκυψε ο προϋπολογισμός Σ.Π. (παράρτημα της εγκυκλίου 8/90 παραγρ.25).

 

δ. Για τον υπολογισμό των εισφορών (ΚΗ’, ΤΣΜΕΔΕ, ΙΚΑ, κ.λπ.) λαμβάνεται το άθροισμα των προϋπολογισμών του κτιρίου (ή των κτιρίων) και της διαμόρφωσης του ακάλυπτου χώρου."

 

Δηλαδή

 

 

(0,05 X Σ.Π/Σ.Ε.) επι το εμβαδό του περ.χώρου...

Link to comment
Share on other sites

μα το τοπογραφικο δεν περιλαμβανει κτισματα στην ανεγερση νεου κτηριου, μονο αν υπαρχει καποιο, δεν νομιζω να πρεπει να πληρωθει το τοπογραφικο 2 φορες

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ κι εγώ ότι δεν πρέπει να πληρωθεί δυο φορές... μα να κάνω κι ένα γκάλοπ.. στις προδιαγραφές σύνταξης τοπογραφικού από ότι θυμάμαι αναφέρει ότι στο τοπογραφικό διάγραμμα φαίνεται το νέο κτίριο.. αποστάσεις από όρια κλπ κλπ κλπ.. μου έχει τύχει σε πολεοδομία να ζητάνε το τοπογραφικό χωρίς το κτίριο, χωρίς έστω να κρατάνε και το άλλο τοπογραφικό με το κτίριο.. το έχετε συναντήσει;

Link to comment
Share on other sites

μα το τοπογραφικο δεν περιλαμβανει κτισματα στην ανεγερση νεου κτηριου,

????

συγνώμη δε βάζετε το νέο κτίριο στο οικοπεδο;;;

πως θα ελεγχθεί πχ το Δ;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό λέω myri.. μου έχει τύχει να μου ζητήσουν άδειο το οικόπεδο...! μα ούτως ή άλλως η αμοιβή τοπογραφικού είναι για την αποτύπωση.. έτσι δεν είναι; εφόσον βγαίνει ταυτοχρόνως και άδεια κατεδάφισης δεν σημαίνει ότι η αποτύπωση και οι όποιες τοπογραφικές εργασίες έγιναν; πόσες φορές να αποτυπωσεις;; δεν ξέρω.. κανένας τοπογράφος ίσως να μας πει....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.