Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συζήτηση περί επ. δικαιωμάτων με αφορμή την γνωμ. ΝΣΚ


Recommended Posts

τι 40 ή 60 ρε γιώργο?

πλάκα μας κάνεις? (προσωπικά το 1984 είμαι γεννηθείς)

αλλά τώρα το κατάλαβα, είναι άλλη μια προσπάθεια των τ.ε. να μας συνταξιοδοτήσουν πριν την ώρα μας για να έχουν το πεδίο ελεύθερο:P

αλήτες τειτζήδες:P

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 296
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Chrisven, για το θέμα της ηλικίας δεν αναφέρθηκα σε σένα. Θέλω να πω ότι όταν όλοι γίνονται καποιας ηλικίας κοιτώντας πίσω τους κάνουν την αυτοκριτική τους και ανάλογα με την ωριμότητα, τη δουλειά κ την προσπάθεια που έχουν κάνει αιτιολογουν, βελτιωνονται ή κατηγορούν δικαιολογώντας εαυτούς. Σε αυτή τη χώρα πάντα φταίει ο "άλλος". Ακόμα και στον κλάδο μας υπό το πρισμα των σπουδών και των ιδιαιτεροτητων, έχουμε πολλες φορές τις ίδιες συμπεριφορές. Κρίμα. Λες και η μόρφωση δε μας αγγίζει καθόλου καμία φορά...

Link to comment
Share on other sites

ρε συ πλάκα έκανα

 

στο θέμα μας τώρα. η κουβέντα αυτή άναψε, λογικό ήταν και αν ξαναγίνει πάλι θα ξανανάψει. δεν τρέχει τίποτα. κλάιν μάιν θέμα είναι εδώ που τα λέμε

 

αφού όλοι συνεργαζόμαστε καθημερινά π.ε-τ.ε. χωρίς προβλήματα

τώρα είπαμε και καμιά κουβέντα παραπάνω

καλό είναι να φεύγει και το στρες των ημερών

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς και κατάλαβα. Προφανώς πρέπει να φεύγει το στρες! Απλά προσπάθησα να "ταιριαξουμε" την κουβέντα με την πραγματικοτητα. Μερικές φορές διασθανομαι ξύλινο πολιτικό λόγο. Υπάρχει λόγος; Ας προσπαθούμε να είμαστε ρεαλιστές. Μεταξύ ΜΑΣ.

Link to comment
Share on other sites

georkats

 

Κανένας δεν έχει εύκολες λύσεις .[...]

 

Πρώτον,τα μεταπτυχιακά όπως έχει προειπωθεί δεν δίνουν δικαίωματα οπότε δεν στέκει αυτό που λες...

 

Δεύτερον δεν μπορείς να μιλας για τα ΤΕΙ κ γενικά για την κατάσταση στην ελλάδα γιατι απλά σπούδασες αλλού..

Κ για ποιους τενεκέδες με λάδι λες..μιλας στον πιο ακατάλληλο μου φαίνεται...

Προσωπικά τελείωσα στα 4 χρόνια και ειμαί στο 2ο ετος του μεταπτυχιακού μου στο ΑΠΘ...και πολλοί από το ΤΕΙ είναι πολύ ικανοί μηχανικοί..εν αντιθέσει με κάποιους απο το Πολυτεχνείο ή το εξωτερικό..

Η μαγκιά είναι να παλέψεις μέσα στο βούρκο,όχι να είσαι απέξω και να το παίζεις ειδήμων..

 

Τέλος, λίγο μετριοφροσύνη δεν βλάπτει..

Link to comment
Share on other sites

Υ.Γ. Τέλος, Μεγαλοϋπερμηχανικέ της Βουλγαρίας, ΝΑΙ τα δικαιώματα ΔΕΝ δινονται στο πιάτο... αλήθεια αυτό είπες στον εαυτό σου όταν επέλεξες το "πιάτο" βουλγαρίας; Σου ζητώ συγνώμη, αλλά δε μίλησα τόσες μέρες που σε "ακούω"

 

Το να επιλέξεις το που θα πας να σπουδάσεις δεν θεωρείται πιάτο αφού πάλι και εκεί για να μπεις δίνεις εξετάσεις.

Η ουσία είναι ότι από την Ελλάδα έρχεσαι και παίρνεις αυτά τα δικαιώματα .

Οι θυσίες λοιπόν είναι να χάνεις το Μάστερ σου που στο Δημόσιο μετράει αλλά και να δίνεις εξετάσεις για την αναγνώριση σου σε κάποιο Πολυτεχνείο.

 

Το να σπουδάζεις όμως στην Ελλάδα σε κάποιο ΤΕΙ και να αποφεύγεις τον τρόπο των κατατακτήριων εξετάσεων όπου είναι ο μόνος τρόπος σήμερα για να πάρει κάποιος του ΤΕΙ αυτά τα δικαιώματα που ζητάει τώρα ,δεν ξέρω πως μπορεί να μεταφραστεί .

Όσοι λοιπόν τελειώσανε στο εξωτερικό δεν έχουν κανένα πρόβλημα να υποβληθούν σε εξετάσεις των Πολυτεχνείων ούτε και να τις αποφεύγουν όπως κάνουν συστηματικά τα ΤΕΙ με δικαστικούς αγώνες .

Για άλλους έξοδα δεν ήτανε το Μάστερ τους που το θυσιάζουν στην Ελλάδα?

Μόνο τα δικά σας θεωρούνται σε αυτόν τον κόσμο έξοδα ?

Τελικά έχουν δίκιο όσοι λένε ότι έχετε μάθει να αποποιείστε τις ευθύνες σας και να τις ρίχνεται στους άλλους .Θες δικαιώματα ?

Μπες και εσύ στο Πολυτεχνείο να εξεταστείς με εμάς αφού δεν έχεις την πολυτέλεια έστω να θυσιάσεις ένα Μάστερ .Και δεν την έχεις διότι το ΤΕΙ ούτε αυτή την πολυτέλεια δεν έχει από μόνο του να σου δώσει αλλά πάντοτε στηρίζεται σε ΑΕΙ .

Link to comment
Share on other sites

... να εξεταστείς με εμάς ....

 

σιγά, μη μας τα λες απότομα, δευτεριάτικα και θα μας κάτσει ο καφές

ακόμα ζεις σε μια γυάλα σαν χρυσόψαρο...

 

Ας μας βάλουν να δίνουμε 4-6 μαθήματα (δίκαια) "σαν κι εσάς" (χαχαχαχα) που λες

κι όχι να μας βάζουν στο 2ο έτος λες και πετούσαμε αετό 4 χρόνια

Link to comment
Share on other sites

Αν διαβάσει κανείς πάντως τα τελευταία μηνύματα, νομίζει ότι μιλάνε 18χρονα, που κάποια πέρασαν τις πανελλαδικές και κάποια άλλα όχι..

Λυπάμαι αλλά η συζήτηση είναι περί επαγγελματικών δικαιωμάτων και όχι περί ακαδημαϊκής επιτυχίας και μόρφωσης.

Τα απαραίτητα επαγγελματικά δικαιώματα για ένα ΤΕΙ ή ΑΕΙ θα έπρεπε να καθορίζονται από τη δημιουργία των σχολών, να αναπροσαρμόζονται μαζί με τα προγράμματα σπουδών ανάλογα με τη τεχνολογία, τις απαιτήσεις της αγοράς και τον τρόπο λειτουργίας του επαγγέλματος.

ΤΙΠΟΤΕ από αυτά δεν έχει γίνει για κανέναν... Οι ΠΕ μηχανικοί βασίζονται στις τράπεζες και τον δανεισμό των δημοσίων υπαλλήλων γιατί οι επαγγελματίες που είναι ικανοί να φτιάξουν σπίτια είναι λίγοι, αλλά οι ΔΥ & άλλοι που παίρνουν δάνειο να αγοράσουν είναι πολλοί άρα ζούν και οι κατασκευαστές.

Οι ΤΕ ήταν είναι και θα είναι μάλλον στον αέρα γιατί δεν χρειάζονται αφού τα κτιριακά έργα στην ελλάδα είναι αστείου μεγέθους.

ΟΜΩΣ... όπως έχω ξαναπεί, ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ οι απόφοιτοι ΤΕΙ για την αποτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος... Αν πρέπει να κλείσουν τα ΤΕΙ, καλώς... Αν πρέπει να μην είναι ΑΕΙ αλλά να βγάζουν πιστοποιημένους τεχνίτες, εργοδηγούς ή επαγγέλματα που αυτη τη στιγμή είναι απλώς εμπειροτέχνες της πιάτσας (π.χ. υδραυλικοί) μπορεί να είναι ότι καλύτερο για τη ποιότητα των υπηρεσιών.

Πάντως το σίγουρο είναι ότι ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ!!!

Πρέπει να κινηθει το κράτος και σε άλλες κατευθύνσεις εκτός από το να αλλάζει το νόμο περί εισαγωγής στα ΑΕΙ,ΤΕΙ... Δεν πηγαίνεις σχολείο 12 χρόνια για να δώσεις πανελλαδικές, για να μορφωθείς πηγαίνεις...

Δεν σπουδάζεις για να γίνεις πλούσιος, όπως είδατε τώρα πια, κανείς δεν μπορεί να πεί στα παιδιά του τι θα γίνει. Για το δικό σου κέρδος, για να είσαι κάτι καλύτερο από το πλήθος και να σκέφτεσαι και να προχωράς με κάποια καλύτερα προσόντα από το πλήθος... και αυτό δεν σταματά, είναι τρόπος ζωής για όλη τη ζωή, όχι μόνο μέχρι το πτυχίο.

 

Αν δεν το έχετε καταλάβει αυτό μερικοί τζάμπα τα λεφτά των γονιών σας..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

"JTB" είσαι πρώτος! Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνω!

 

αλλα΄για ποιό κράτος μιλάς? δεν νομίζω πως αυτοί όι άνθρωποι ζουν εδώ! εδώ η αγορά έχει στεγνώσει , πολλοί είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και θέλουν να πάρουν και άλλα μέτρα!!! αχχααχαχ

 

και τέλος στο θέμα μας είναι δυνατόν ότι σχολή και να είναι αυτή από οποιαδήποτε βαθμίδα εκπαίδευσης που να μην έχει όποια και να είναι αυτά επαγγελματικά δικαιώματα επι 27 χρόνια???? ναι είναι δυνατόν ΕΔΩ!

Link to comment
Share on other sites

Από αυτά που διαβάζω συμπεραίνω τα παρακάτω:

1. Ο νομοθέτης του 1930 είχε προβλέψει ότι "κάποια στιγμή στο μέλλον, θα υπάρξει ένα μηχάνημα που θα κοιτάει στον ουρανό και θα σου λέει που είσαι...

2. Οι αρχιτέκτονες εδώ και τώρα πρέπει να επιστρέψουν στη μετροταινία...

3. Όλες οι λαμογιές έχουν γίνει από τεχνολόγους, αλλά είναι τόσο μεγάλο λόμπι που ούτε το ΤΕΕ μπορεί να τους διαχειριστεί, γι'αυτό και η Ελλάδα έχει θεσμική κρίση και είναι στο μνημόνιο...

4. Άν ένας τεχνολόγος χρησιμοποιεί GPS χειρός, αυτοδίκαια χρησιμοποιούν όλοι...

5. Άν ένας ΑΤΜ χρησιμοποιεί ορθοφωτοχάρτες για εξάρτηση, τότε η εξάρτηση είναι +-1 εκ. Άν το ίδιο το κάνει τεχνολόγος, πρέπει να περάσει από πειθαρχικό...

6. Οι ΠΜ έχουν γνώσεις, εκτός από την συγκεκριμένη επιστήμη, σε ιατρική, νομική και μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια το Γκλέτσο...

Φιλικά!

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.