Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέμα από μη μηχανικό: Παράνομη αποθήκη;


bandits

Recommended Posts

Ο προηγουμενος ιδιοκτητης του διαμερισματος μου εχτισε μια αποθηκη για την ατομικη θερμανση.Στην αποθηκη υπαρχει καυστηρας και δεξαμενη πετρελαιου πιθανοτατα δεν την δηλωσε.

Επισης,η πολυκατοικια διαθετει αποθηκες στο ισογειο,εξωτερικα χτισμενες και στην ταρατσα.Στον τιτλο ιδιοκτισιας του διαμερισματος δεν βρισκω αναφορα στην αποθηκη που μου ανηκει.

Τωρα με τη δηλωση κτιματολογιου την πρωτη αποθηκη να την δηλωσω ή καλυτερα να την διαλύσω;Τι πρεπει να κανω για την δευτερη αποθηκη,ταρατσα;

 

 

Ξεχασα να αναφερω οτι η αποθηκη ειναι χτισμενη στο μπαλκονι εχει υψος 1,5μ

μηκος 2μ βαθος 1,5μ και κεραμίδια.

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Απ΄ότι καταλαβαίνω το πιθανότερο είναι να πρόκειται για αυθαίρετες αποθήκες. Τσέκαρε όμως αν υπάρχουν στην άδεια και απλώς "ξέχασε" να τις αναφέρει ο συμβολαιογράφος.

 

Γενικά σε περίπτωση αυθαιρεσίας, ή νομιμοποιούμε την αυθαιρεσία ξεκινώντας σχετική διαδικασία στην πολεοδομία (που σημαίνει πρόστιμο και αβέβαιο αποτέλεσμα, δεν είναι σίγουρο δηλαδή οτι δικαιούσαι να το νομιμοποιήσεις-ένας μηχανικός θα σου πει βλέποντας τα σχέδια της άδειας) ή κατεδαφίζουμε το αυθαίρετο ή...κάνουμε την "πάπια" μέχρι να γίνει κάποια καταγγελία.

 

Τώρα τι γίνεται με τα αυθαίρετα στο κτηματολόγιο, δεν το ξέρω. Το πιθανότερο είναι να μην τα δηλώνεις αλλά θα πρέπει να μας πει και κάποιος που ξέρει το θέμα γιατί δεν έχω ανάλογη εμπειρία.

Link to comment
Share on other sites

Ο προηγουμενος ιδιοκτητης του διαμερισματος μου εχτισε μια αποθηκη για την ατομικη θερμανση.Στην αποθηκη υπαρχει καυστηρας και δεξαμενη πετρελαιου πιθανοτατα δεν την δηλωσε.......ειναι χτισμενη στο μπαλκονι

 

Aπότι καταλαβα εχεις λεβητα και δεξαμενή πετρελαιου στο μπαλκόνι σου.

1.είναι άκρως επικίνδυνη και καλό είναι να την διαλυσεις όπως λες....

2.ειναι αυθαιρετη. -δεν νομιμοποιειται σε καμμια περιπτωση ιδιως με τι διαστάσεις που αναφερεις -

3.με τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας (χιλιοστά θερμανσης) πως το εχεις λυσει το θεμα?

 

Στον τιτλο ιδιοκτισιας του διαμερισματος δεν βρισκω αναφορα στην αποθηκη που μου ανηκει

Kοιτα κατ'αρχάς αν ειναι στις κοινόχρηστες.... Aν δεν είναι κοινόχρηστη πιθανόν και αυτή η αποθήκη να ειναι αυθαίρετη...

βεβαια οπως πολύ σωστά λέει και η ανκα "Τσέκαρε όμως αν υπάρχουν στην άδεια και απλώς "ξέχασε" να τις αναφέρει ο συμβολαιογράφος. "

 

Aπό την στιγμή που δεν εχει χιλιοστά επί του οικοπέδου δεν ειναι εμπραγματο δικαιωμα οπότε δεν την δηλώνεις

Link to comment
Share on other sites

Aπό την στιγμή που δεν εχει χιλιοστά επί του οικοπέδου δεν ειναι εμπραγματο δικαιωμα οπότε δεν την δηλώνεις

Σωστό!!!!!

 

Άμα απομακρύνει το λέβητα και τη δεξαμενή από το μπαλκόνι που θα τα βάλει;;;;

Link to comment
Share on other sites

εδω ξεκιναει αλλη συζήτηση....

Το θεμα ειναι πως ειναι πολυ επικινδυνο να τα έχει διπλα στο κεφαλι του...

:|

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως όσο περίεργο και αν σας ακούγεται επιτρέπεται εγκατάσταση λέβητα πετρελαίου στο μπαλκόνι εάν αυτός δεν ξεπερνά τις 30.000Kcal. Γείτονάς μου έχει εγκαταστήσει έναν τέτοιο στο μπαλκόνι του και όλες οι καταγγελίες έπεσαν στο κενό λόγω της ως άνω διευκόλυνσης που παρέχει ο νόμος. Κάποια στιγμή θα ψάξω να βρω πού μπορείτε να βρείτε τη συγκεκριμένη διάταξη. Όσο για τις αποθήκες συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.

Link to comment
Share on other sites

Μα, είναι αντίθετο με το άρθρο 2 του ΓΟΚ

 

38. Εξώστης είναι η οριζόντια προεξοχή της πλάκας του δαπέδου ορόφου ή δώματος, η οποία προβάλλει, με ή χωρίς τη χρήση δοκών, πέρα από τις επιφάνειες των όψεων του κτιρίου και χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση και την προσωρινή παραμονή ανθρώπων

 

Δηλαδή απαγορεύει οποιαδήποτε μόνιμη κατασκευή σε εξώστη.

 

Επίσης, αντέχει ο εξώστης το φορτίο του καυστήρα μαζί με την δεξαμενή?

Link to comment
Share on other sites

erling εάν έχεις λίγη υπομονή θα βρώ την εν λόγω διάταξη. Όσο για το φορτίο φαίνεται πως αντέχει (ο εξώστης που ανέφερα ακόμα στέκεται). Επαναλαμβάνω ότι είχαν γίνει γραπτές καταγγελίες στην πολεοδομία και στον εισαγγελέα της περιοχής μου αλλά η πολεοδομία με παρέπεμψε στην εν λόγω διάταξη, οπότε και απέρριψε τις καταγγελίες. Δυστυχώς έχουν περάσει από τότε 3 χρόνια και δεν είμαι σε θέση να βρω άμεσα όλη την αλληλογραφία.

Link to comment
Share on other sites

Κώδικας βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας > Μέρος-ΙΙΙ > Κεφάλαιο-ΣΤ > Αρθρον-370

 

(Αρθ-27 Αποφ-3046/304/30.1/3-2-89)

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

.. Λεβητοστάσια: . Εάν σε ένα κτίριο ή χώρο υπάρχει εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης με συνολική θερμική ισχύ 45 KW και άνω και το θερμαντικό μέσο θερμαίνεται απευθείας (άμεσα), τότε το συγκρότημα παραγωγής του θερμαντικού μέσου πρέπει να τοποθετείται σε ιδιαίτερο χώρο, καλούμενο λεβητοστάσιο. Στο λεβητοστάσιο τοποθετούνται ένας ή περισσότεροι λέβητες παραγωγής θερμού............

 

 

 

Αν δηλ ο λεβητας ειναι μεχρι 38700kcal/h τον βαζεις οπου θες

Δεν μπορεις να βαλεις την δεξαμενη οπου θες ομως.

 

 

 

Π.Δ. 922/1977 (Φ.Ε.Κ. Α' 315/12-10-1977΄:

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΑ

 

1.- Το λεβητοστάσιο (λέβητας, καυστήρας, κυκλοφορητής, κλειστό δοχείο διαστολής κ.λ.π. εξαρτήματα) τοποθετείται σε ανεξάρτητο χώρο της οικοδομής με είσοδο-έξοδο προς ελεύθερο χώρο.

2.- Η δεξαμενή πετρελαίου τοποθετείται επίσης σε ανεξάρτητο χώρο της οικοδομής, πλησίον του λεβητοστασίου, με είσοδο-έξοδο προς ελεύθερο χώρο.

3.- Επιβάλλεται ο επαρκής φυσικός εξαερισμός των χώρων λεβητοστασίου και δεξαμενής πετρελαίου με άνοιγμα προς τον ελεύθερο χώρο του κτιρίου και όχι προς κοινόχρηστους χώρους διαδρόμων,κλιμακοστασίου ή φρεατίου ανελκυστήρα, έτσι ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς ή δυσλειτουργίας του καυστήρα ο σχηματιζόμενος καπνός να απάγεται εκτός του κτιρίου.

4.- Το δάπεδο των χώρων λεβητοστασίου και δεξαμενής πετρελαίου διαμορφώνεται με κλίσεις ως ένα είδος λεκάνης, έτσι ώστε σε περίπτωση διαρροής καυσίμου αυτό να συλλέγεται και να οδηγείται μέσω σιφωνιού εκτός του χώρου, σε κατάλληλη αποχέτευση.

5.- Σε περίπτωση που το λεβητοστάσιο και η δεξαμενή πετρελαίου βρίσκονται στον ίδιο χώρο πρέπει να κατασκευασθεί πυράντοχο χώρισμα.

6.- Τοποθετείται διακόπτης (βάνα), που διακόπτει τη ροή πετρελαίου από τη δεξαμενή προς τον καυστήρα, σε ασφαλές και προσεγγίσιμο μέρος και κυρίως πλησίον της δεξαμενής καυσίμου. Όταν συστεγάζονται λεβητοστάσιο και δεξαμενή, ο διακόπτης τοποθετείται με το σύστημα φουρκέτας εκτός του χώρου και σε σημείο που δεν θα κατακλύζεται από καπνούς.

7.- Το σύστημα λέβητα-καυστήρα τοποθετείται σε επιφάνεια από σκυρόδεμα, ύψους 20 εκατοστών, πάνω από το δάπεδο του χώρου του λεβητοστασίου, έτσι ώστε σε περίπτωση διαρροής νερού,αυτό να αποχετευθεί χωρίς κίνδυνο δημιουργίας βραχυκυκλώματος.

8.- Η διάταξη του χώρου, των μηχανημάτων και των ουσιωδών εξαρτημάτων του λεβητοστασίου πρέπει να σχεδιασθούν απλά σε κάτοψη και να δοθεί από ένα αντίγραφο σε όλους τους ενοίκους έτσι ώστε αφενός να ξέρουν πώς να διακόψουν την παροχή καυσίμου αφετέρου να είναι γενικώς ενήμεροι για να δύνανται να βοηθούν το έργο των πυροσβεστών όταν απαιτείται.

9.- Πρέπει να γίνεται έλεγχος καλής λειτουργίας, καθαρισμός και ρύθμιση των συστημάτων του λεβητοστασίου από ειδικευμένο ( αδειούχο ) τεχνίτη τουλάχιστον μία φορά το έτος.

10.- Πρέπει να γίνεται έλεγχος των σημείων ενώσεων της καπνοδόχου και γενικά του αγωγού για την διαπίστωση τυχόν ρωγμών καθώς και τακτικός καθαρισμός της από την αιθάλη, με συχνότητα που καθορίζεται από το είδος του χρησιμοποιούμενου καύσιμου.

11.- Δεν πρέπει να τοποθετούνται μέσα στο θάλαμο καύσεως άλλες καύσιμες ύλες ούτε να χρησιμοποιείται ο χώρος για αποθήκευση.

12.- Ο χώρος του λεβητοστασίου να διατηρείται καθαρός και σε τάξη.

13.- Σε περίπτωση βλάβης, και πριν από την επιδιόρθωσή της, να αποφεύγεται η επαναλειτουργία του καυστήρα.

14.- Σε περίπτωση που χυθεί στο έδαφος καύσιμο, ( εύφλεκτο υγρό ), να καλύπτεται με χώμα και άμμο και ποτέ με πριονίδια, εφημερίδες στουπιά ή ανάλογα υλικά.

15.-Να τοποθετείται ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα διακοπής πετρελαίου μαζί με την χειροκίνητη βάνα.

16. Να τοποθετείται σύστημα αυτόματης κατάσβεσης ( ξηρής σκόνης ).

 

 

 

Αποκλειεται σε εξωστη να υπαρχει δεξαμενη νομιμα. Απαγορευεται αποθηκευση καυσιμων σε οροφο οταν απο κατω οι αλλοι οροφοι κατοικουνται. Καταγγελια στη Π.Υ και θα δεις τι θα γινει.

 

Η κατασκευη λεβητοστασιου στο δωμα επιτρεπεται υπο προυποθεσεις.

 

Για περισσοτερα οσον αφορα λεβητοστασια οποιος δεν βαριεται εδω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.