Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Αναπαλαίωση κατοικίας


Recommended Posts

Ο σωστός όρος είναι αποκατάσταση, γιατί αναρωτήθηκαν κάποιοι συνάδελφοι. Να ξανακάνεις κάτι παλιό (αναπαλαίωση), δεν γίνεται. Όπως και το να ξανακάνεις κάτι καινούριο (ανακαίνιση). Ο όρος ανακαίνιση είναι ορθός για εσωτερικούς χώρους. Ενώ για εξωτερικούς είναι καλύτερος ο όρος ανάπλαση, για την ανάπλαση μιας όψης για παράδειγμα.

Και μετά τα φιλολογικά να περάσουμε στο θέμα

 

Αγαπητή bedrock, καλά κάνεις και φοβάσαι και ακόμη καλύτερα συμβουλεύεσαι μηχανικό και μάλιστα όχι μόνο έναν.

Ξέχνα τι σου λένε ότι έχουν κάνει τέτοια με το τσουβάλι. Και πρώτη φορά να ασχολείται ένας μηχανικός με ένα αντικείμενο, θα βρει τρόπο να το φέρει σε πέρας σωστά αν το θέλει. Επίσης, αν το θέλει θα βρει τρόπο να σε κοροϊδέψει. Οπότε, πάρε συστάσεις για τη δουλειά του. Ρώτα φίλους και γνωστούς και διάλεξε κάποιον που να σε πείθει με την ευσυνειδησία του.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

έλεγχοι στην πέτρα και στους αρμούς γίνονται με ειδικά ρανταρ, με ειδικά ενδοσκοπια, κλπ. Να μην λένε οτι θέλουνε.

Link to comment
Share on other sites

παιδιά πολυ το κουράσαμε

οι άνθρωποι πήγαν σε μηχανικό

ο μηχανικός αποφάσισε μετά από οπτικό έλεγχο πως δεν χρειάζεται ενόργανος έλεγχος

εμείς εδώ τι κάνουμε τηλεδιάγνωση;;;

Μyri.. μετά το μήνυμα 23 του Ροδόπουλου απλά βγήκαμε λίγο εκτός θέματος αναφέροντας το τι αντιμετωπίζουμε στο κλάδο μας καθημερινά. Δεν κάνουμε τηλεδιάγνωση, προς θεού, απλά κινούμαστε στο ίδιο μοτίβο του "ενανθράκωση με διάβρωση" και γενικά στο κλίμα των "επισκευών και ενισχύσεων" υπερασπίζοντας την επιστήμη μας και την (όση υπάρχει) "επιστημονικότητα" (αν υπάρχει τετοια λέξη) του forum. Δεν είμαστε μπακάληδες να πούμε ότι : Εφόσον ο μηχανικός σας είπε έτσι, τότε κάντε ακριβώς ότι θέλει, εφόσον δεν είναι έτσι τα πράγματα και το γνωρίζουμε ΟΛΟΙ! ανεξάρτητα αν το παίζουμε με ήπιους τόνους λόγω των κανονισμών που διέπουν το thread. Θα μπορούσα να αναφέρω 10 πράγματα για αστείο με αυτά που λέει ο ιδιώτης, αλλά αν έχεις προσέξει, του αναφέρω να εμπιστευτεί το μηχανικό του αφού ενώ θέλει να καταλάβει, κάνει κύκλους και αντί να βρει τη λύση το αφήνει να φύγει μακρυά . Οπότε σχόλια "ο μηχανικός αποφάσισε μετά από οπτικό έλεγχο πως δεν χρειάζεται ενόργανος έλεγχος" σε κτίριο 90 χρόνων που θα γίνει επέκταση καθ'ύψος, είναι αποφασίζουμε και διατάζουμε!

Τουλάχιστον δεν μένω μέσα και ούτε θα χαλάσω χρήμα δικό μου για να το φτιάξω.

Καλοπροαίρετα

Link to comment
Share on other sites

Δεν κάνουμε τηλεδιάγνωση, προς θεού, απλά κινούμαστε στο ίδιο μοτίβο του "ενανθράκωση με διάβρωση" και γενικά στο κλίμα των "επισκευών και ενισχύσεων" υπερασπίζοντας την επιστήμη μας και την (όση υπάρχει) "επιστημονικότητα" (αν υπάρχει τετοια λέξη) του forum.

Κάνεις λάθος η "ενθράκωση" και οι "ενισχύσεις" είναι σε επιστημονική ενότητα ... εδώ ειστε στην ενότητα ιδιωτών.

Link to comment
Share on other sites

εδώ ειστε στην ενότητα ιδιωτών

...και εγώ τι είμαι, μηχανικός ή ιδιώτης; Στους ιδιώτες πρέπει να μιλάμε αλλιώς;

 

...και είπα ότι κρατήσαμε το μοτίβο του όχι τις ορολογίες του "ενανθράκωση και διάβρωση", το οποίο ουσιαστικά και εν τέλη μας έχει δείξει το εξής: Θες να φτιάξεις κάτι; Ψάξ'το αν γίνεται και πως και όχι με έτοιμες οικοδομικές ρετσέτες που πλασάρει ο κάθε επαγγελματίας ή ιδιώτης.

Link to comment
Share on other sites

bedrock συγχαρητήρια κατ' αρχήν που ψάχνετε το θέμα, σίγουρα καταλάβατε οτι ενόργανοι έλεγχοι γίνονται και δίνουν λεπτομερή αποτελέσματα για την κατάσταση.

Επιδεί όμως επικρατεί η νοοτροία της τσιγκουνιάς στην μελέτη μιας κατασκευής, να αναφέρω μια παραβολή που πιστέυω μπορεί να βοηθήσει να αποφασίσετε :

έστω οτι έχετε χτυπήσει το γόνατό σας και πάτε στον γιατρό, κάνει έναν οπτικό έλεχγο και σας λέει οτι σε μερικές μέρες θα περάσει, επιδεί πονάτε πολύ πάτε σε δεύτερο γιατρό που σας λέει οτι δεν φαίνεται κάτι σοβαρό άλλο μπορείτε να κάνετε μια ακτινογραφία για πιο λεπτομερή εξέταση, φυσικά θα στοιχίσει κάτι παραπάνω. Η απόφαση δική σας.

Με εκτίμηση

Link to comment
Share on other sites

να μην το ζορίζουμε άλλο. Απο εξέταση λιθοδομής μετά απο ενέσεις τα κόκκινα, κίτρινα απο περιοχές που δεν έφτασε το ένεμα διοτι δεν υπήρχε σχεδιασμός ενέματος. Ο εργολάβος έκανε τον κινέζο και είπε το φοβερό εγω όπου μου είπατε να κάνω έκανα.

post-25492-131887268432_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Κε Ροδόπουλε, δεν μας αναφέρατε σε τι κλίμακα είναι η φώτο που βλέπουμε (για να μπορέσουμε να καταλάβουμε πόσα είναι αυτά τα εναπομείναντα κενά στο σύνολο του όγκου της τοιχοποιίας).

 

Ο σωστός όρος είναι αποκατάσταση, γιατί αναρωτήθηκαν κάποιοι συνάδελφοι.

 

Ο πιο σωστός όρος -για να είμαστε απόλυτα ακριβείς- είναι αυτός που συμβαδίζει με τις προτάσεις της μελέτης (π.χ. στερέωση, επισκευή, αποκατάσταση, ενίσχυση κλπ κλπ). Έχει αναφερθεί ξανά και εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Απο 0.8 μέχρι και 6 εκατοστά. Το συγκεκριμένο λογισμικό δίνει κλίμακα σημείου (επιλέγεις με το ποντίκι τα σημεία και στα υπολογίζει). Βέβαια βγάζει με την τομή και τους όγκους αλλα δεν μπορώ να το βάλω σε εικόνα το υπολογίζει μόνο του.

Link to comment
Share on other sites

σαν ιδιωτης δεν μπορω παρα να ακουσω τις συμμβουλες των μηχανικων που ερχομαι σε επαφη και να πρωβω στις καταλληλες διαδικασιες ετσι ωστε να κανω το καλυτερο για την οικογενεια μου.Σε καμια περιπτωση δεν τσιγκουνευομαι ουτε και διαπραγματευομαι την ασφαλεια μας. Ειναι λογικο να με εχουν μπερδεψει ολοι ομως οταν οι 2 πχ σου λενε οτι δεν χρειαζεται ελεγχος (και μαλιστα χρησιμοποιουν τον ορο ''για να στα παρουν το λενε..''η πετρα δεν χρειαζεται ακτινογραφια..),και οι 2 σου λενε οτι χρειαζεται ελεγχος εγω πια ως ασχετη με ολα αυτα πως μπορω να παρω την σωστη αποφαση?? αυτο ηταν εξαρχης το ερωτημα μου.Ουσιαστικα να ακουσω εδω μεσα περισοτερες γνωμες για το αν χρειαζονται μηχανιματα η οχι και τελοσπαντων πιο μηχανιμα ειναι αυτο?πως το λενε?ειναι κατι συγκεκριμένο? πως να ξερω τι ακριβως ζηταω εφοσον δεν ειμαι του κλαδου και ο ενας μου λεει ετσι ο αλλος αλλιως

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.