Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Βήματα οικοδομής


Recommended Posts

Αρχικά ήθελα να σας πώ καλησπέρα, και συγχαρητήρια για το φόρουμ.

βρηκα αρκετά πραγματάκια, αλλά προσπαθώ να βάλω και άλλα στη σειρά.

έχουμε ξεκινήσει την κατασκευή του σπιτιού μας (μετά από αρκετή ταλαιπωρία, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα:twisted:).

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση των θεμελίων, έχουμε ήδη καταλήξει σε χτίστη και προχωράμε.

Τα ερώτηματά μου είναι τα εξής.

1. Σε ποιά φάση της κατασκευής θα πρέπει να αποφασίσουμε τα κουφώματα που θα χρησιμοποιήσουμε και τι να προσέξουμε κατά την επιλογή (δεν θα μπουν ρολλά αλλά πατζούρια) και κυρίως για την γκαραζόπορτα αν χρειάζεται ειδική πρόβλεψη κατά το ρίξιμο της πλάκας.... (αν ξέρει κάποιος φυσικά),

2. διαφορές αλουμινίου και pvc και ποιό είναι καλύτερο και γιατί, και

3. δεύτερο ερώτημα είναι ενδοδαπέδια ή κλασσική θέρμανση???

 

 

Αυτό που ξέχασα να πώ, είναι ότι η οικοδομή βρίσκεται σε παραδοσιακό οικισμό...κάτι που προϋποθέτει την χρήση ξύλου. επειδή όμως τα ανοίγματα στο σπίτι είναι ΠΟΛΛΑ... είναι ασύμφορο, οπότε ψάχνουμε κάποιο υλικό το οποίο θα μας δώσει όσο πιο φυσική εντύπωση ξύλου γίνεται!!!!

 

ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας και την βοήθεια!!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έχεις συμβουλευτεί με το τεχνικό γραφείο που έχει κάνει την μελέτη για την οικοδομική άδεια του σπιτιού σου για αυτό?

 

Αν μπορεί να αναλάβει έστω και σαν τεχνικός σου σύμβουλος.

Ακόμα καλύτερα να ζητήσεις να σου κάνουν μελέτη εφαρμογής με τεχνικές προδιαγραφές όλων των εργασιών?

 

Μπορεί να πληρώσεις κάτι για αυτό αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το κερδίσεις στο σύνολο της κατασκευής σου και χρηματικά και ποιοτικά.

Link to comment
Share on other sites

έχουμε μιλήσει με τον μηχανικό αλλά και με τον μηχανολόγο που θα αναλάβει τη θέρμανση στο σπιτι γενικότερα.

βασικά, η αρχική μας σκέψη ήταν η ενδοδαπέδια. απλά ήθελα να ξέρω μερικές λεπτομέρειες ακόμα (όχι ότι δεν του έχουμε εμπιστοσύνη, αλλά μια δευτερη γνώμη) σχετικά με το αν συμφέρει καλύτερα σε σχέση με την απλή. αυτό που μας "ανησυχεί" είναι το γεγονός ότι για να ανεβάσεις θερμοκρασία στο σπίτι (περ.150τμ) σε περίπτωση απότομης αλλαγής και πτώσης της θερμοκρασίας, χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος από ότι στη συμβατική θέρμανση οπου ανάβεις και σε 10' ειναι το σπιτι οκ...

 

ευχαριστώ για τη βοήθεια.....

Link to comment
Share on other sites

υπάρχουν πολλά υπέρ και μερικά κατά όπως για τις περισσότερες επιλογές.

 

Δες εδώ σχετικό θέμα Ενδοδαπέδια θέρμανση

Link to comment
Share on other sites

Μαιστα. Και άλλο θέμα.

 

 

Κάνεις μεγάλη μ..λακία. Τον μηχανικό σου υπομάλης και γρήγορα στο εργοτάξιο, το σπίτι, όπου θέτε τέλος πάντων για κουβεντούλα.

Αυτά τα θέματα δεν αντιμετωπίζονται έτσι απο το internet απόψεις θα ακουστούν πολλές και περισσότερο θα μπλέξεις παρά θα κατασταλάξεις κάπου. Γι αυτό βρες ένα άνθρωπο που εμπιστεύσαι και. ΑΚΟΥ ΤΟΝ.

Link to comment
Share on other sites

Αυτές είναι αποφάσεις που πρέπει να παίρνονται πριν ξεκινήσουμε την μελέτη. Αυτό είναι και το νόημα μιας μελέτης και όχι το να την καταθέσουμε στην πολεοδομία.

Η επιλογή υλικών και τρόπου δόμησης είναι απόφαση πολλών παραγόντων, μερικούς αναφέρατε, όπως όροι δόμησης περιοχής, συνθήκες περιβάλλοντος, χρήση κτιρίου, οικονομική άνεση.

Οι φάσεις κατασκευής είναι : σκυροδέματα, τοιχοποιίες, εγκαταστάσεις, επιχρίσματα, δάπεδα, κουφώματα, χρωματισμοί. Οποσδήποτε πρέπει να έχετε κατασταλάξει στην επόμενη φάση απο αυτήν που κατασκευάζεται τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο προηγουμένως: 100 διαφορετικούς (ειδικούς και μη) ρωτήσεις 100 διαφορετικές γνώμες θα πάρεις.

Χάριν της κουβέντας λοιπόν, θα σου πω τη γνώμη μου για τα θέματα που έθεσες κατόπιν βέβαια αντίστοιχης εμπειρίας.

Κουφώματα PVC μπορούν να σου δώσουν ότι κοντινότερο σε απομίμηση ξύλου και πιστεύω ότι είναι και καλύτερα θερμομονωτικά σε σχέση με μια μέση λύση αλουμινίου (οικονόμικά μέση λύση εννοώ - όσο παραπάνω πληρώσεις για κουφώματα αλουμινίου τόσο καλύτερες θερμογέφυρες και άρα θερμομόνωση θα έχεις).

Οσον αφορά τη θέρμανση, εγώ πλέον προτείνω μόνο ενδοδαπέδια. Το ελάχιστα μεγαλύτερο κόστος εγκατάστασης θα αποσβέσεις πολύ γρήγορα από την οικονομία στο πετρέλαιο και σε περίπτωση που στο μέλλον (μακάρι να μπορείς να το κάνεις από τώρα στην κατασκευή) θελήσεις να αντικαταστήσεις το πετρέλαιο με αντλία θερμότητας κλπ είναι η ενδεδειγμένη εγκατάσταση που πρέπει να έχεις.

Link to comment
Share on other sites

Το μονο για το οποιο μπορω να σε πληροφορησω, λογω ειδικοτητας, ειναι τα κουφωματα. Πριν αρχισουν τα επιχρησματα (σοβαδες) πρεπει να τοποθετηθουν οι ψευτοκασσες, πανω στις οποιες θα στηριχθουν τα κουφωματα. μολις τελειωσεις με τους σοβαδες, μαρμαρα-πλακακια, μπαινουν τα κουφωματα. επισης μην ξεχνας πως πρεπει να υπαρχει συνεργασια-συνενοηση ολων οσων δουλεψουν στην οικοδομη. Για παραδειγμα, ο πλακας πρεπει να ξερει ποιοι οδηγοι θα μπουν στα κουφωματα, για να κοψει τα πλακακια στο αναλογο σημειο. Το ξυλο μπορεις να το αποφυγεις βαζοντας κουφωματα αλουμινιου στα χρωματα οποιου ξυλου θες ( υπαρχουν βαφες αλουμινιου απομιμηση οξιας, καρυδιας, κερασιασ, δρυς κλπ, κλπ). Το ανοιγομενο κουφωμα εχει καλυτερη θερμομονωση απ το συρομενο. Καλο θα ηταν να αποφυγεις τα πλαστικα κουφωματα.Δεν υπαρχει συγκριση με τα αλουμινενια, εκτος αν θες φτηνη κατασκευη.Καπου στο φορουμ υπαρχει αναλογο θεμα με τις διαφορες pvc-αλουμινιο, μπορεις να δεις τι ακριβως προσφερει το καθενα. Με την γκαραζοπορτα δεν διευκρινιζεις αν θα ειναι ανοιγομενη, ρολο ή συρομενη...? αν ειναι ρολο δεν εχεις καποιο περιορισμο εκτος του υψους του γκαραζ(μην βγει πολυ χαμηλο). αν ειναι ανοιγομενη ή συρομενη θα χρειαστεις δεξια-αριστερα της εισοδου 2 κολωνες απο οπλισμενο σκυροδεμα ή κ μεταλλικες απο κοιλοδοκο για να στηριχθει σωστα η κατασκευη.

Link to comment
Share on other sites

Με τις ψευτοκασες τι γινεται???

Εγω προσωπικα δεν βαζω...

Και οι αλουμιναδες τις αποφευγουν...

 

Δεν τις βρισκω απαραιτητες..

Πλεον σε θεματα "αγκυρωσεων" υπαρχουν απειρες μηχανικες/χημικες λυσεις...

Η κλασσσικη λυση βιδα/ουπατ ειναι μια χαρα...

Link to comment
Share on other sites

Η ψευτόκασα έτσι κ' αλλιώς πρέπει να βγαίνει, είναι βοηθητικό στοιχείο για το επίχρισμα και για να φωλιάσει το κούφωμα, ώστε να μονωθεί καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.