Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δόμηση μετά από κατάτμηση σε οικισμό προ του 23


Recommended Posts

εγώ σε περίπτωση ανάλογη με οικισμό προ του 1923 μη οριοθετημένου , εξέτασα στην πολεοδομία να δώ άδειες στην εγγύς περιοχή που έχουν βγει σαν εντός οικισμού , και ρώτησα και τον δντή , όπου υπήρχε σκαρίφημα με τις εγκρίσεις από επιτροπή σαν εντός οικισμού εκεί που είχε ζητηθεί για έκδοση άδειας. Και στο τοπογραφικό μου ανάφερα σχετικό έγγραφο όπου αναφέρει ότι η έγκριση του ακινήτου σαν εντός οικισμού γίνεται από επιτροπή μετά την αίτηση για έκδοση άειας (κάπως έτσι γιατί δεν έχω τώρα μπροστά μου το έγγραφο)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 6 months later...

καλησπέρα σε όλους τους μηχανικούς........ πάντως τα πολεοδομικά είναι μεγάλο μπελάς...... αλλά τι να κάνουμε θα βγάλουμε άκρη...

να σας περιγράψω το πρόβλημα μου να μου πείτε τη γνώμη σας (ισως δε το τοποθετώ στο σωστό θέμα)

 

έχω να βγάλω άδεια σε ένα οικόπεδο που είναι άρτιο και οικοδομήσιμο σε οικισμό προ του 23.είναι γωνιακό οικόπεδο το οποίο έχει πρόσωπο σε δρόμο πλάτους 11,00μ και η άλλη του πλευρά είναι ένας δρόμος 3,50μ που οδηγεί σε τυφλό οικόπεδο.απαιτείται ο δρόμος να γίνει 4,00μ ? και αν ναι που το γράφει αυτό να το βρω κ εγω γραμμένο ...έχει κολλήσει αυτό το θέμα στην πολεοδομία και το ψάχνω κ εγω κ αυτοί...στην πολεοδομία κόλλησε επειδή με τον καλλικράτη η συγκεκριμένη κοινότητα είναι η πρώτη που έχει ο συγκεκριμένος δήμος κ αυτοί τώρα μαθαίνουν τις λεπτομέρειες.

 

Υ.Γ. το οικόπεδο προήλθε από τεμαχισμό που έγινε το 1937 με βάση το συμβόλαιο του ιδιοκτήτου.απλά ήθελα να ρωτήσω πως πρέπει να κινηθώ να με κατατοπίσει κάποιος.

Link to comment
Share on other sites

Είναι οριοθετημένος μαζί με τους οικισμούς <2000 κατ. δηλ οι όροι δόμησης είναι με το ΠΔ 181/85 ή όχι?Αν ναι, τότε πρέπει να γίνει 4 μ.

Link to comment
Share on other sites

Μανώλη τώρα μπορώ να σου απαντήσω μετά από εξονυχιστικό έλεγχο που έκανα και στην πολεοδομία αλλά και στην περιφέρεια...τους ανακάτεψα όλους αλλά μάλλον βρέθηκε λύση.

 

Λοιπόν ο οικισμός που αναφέρομαι είναι οικισμός προ του 1923 μη οριοθετημένος....οπότε ο δρόμος δεν υπάρχει απαίτηση να γίνει 4,00μ ....ενώ μου είπαν πως αν ο οικισμός είχε οριοθετηθεί και είχε καταταγεί θα έπρεπε μετά υποχρεωτικά ο δρόμος να γίνει 4,00μ με συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης λωρίδας....

Link to comment
Share on other sites

Σωστά σου είπανε , αλλά είναι ξεκαθαρισμένο αυτό, δε χρειαζότανε δηλ και πολυ ψάξιμο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Σε μη οριοθετημένο οικισμό προ του 23, η πολεοδομία μου έδειξε ενα χάρτη (συνημμένο σε απόφαση δημοτικού συμβουλίου το 1982) ο οποίος έχει πάνω μια κοκκινη γραμμή η οποία αποτελεί και το όριο του οικισμού κατα δήλωσή τους. Αυτός ο χάρτης εγκρίθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κατόπιν υποδείξεων της δασικής υπηρεσίας. Μπορεί κάποιος να απαντήσει αν αυτό το έγγραφο έχει κάποια νομική ισχύ ως προς την οριοθέτηση του οικισμού; Το αναφέρω αυτό διότι και γω θεωρούσα οτι η διαδικασία για εντός/εκτός οικισμού γινόταν κατόπιν αυτοψίας όπως περίπου αναφέρεται στο ποστ 11. Αν αποδείξω οτι δεν έχει εφαρμοστεί ο χάρτης αυτός πιστεύεται οτι καταρρίπτεται η δήθεν οριοθέτηση που έγινε το 1982?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Οι μη οριοθετημένοι οικισμοί προ του 1923, με ποιο ΦΕΚ δομούνταν πριν από το 1981;

Χρονικό σημείο αναφοράς στη μελέτη μου είναι το έτος 1969.

Link to comment
Share on other sites

Ο τίτλος του παραπάνω ΒΔ/15-6-68. (ΦΕΚ-111/Δ/68) αναφέρει:

"Περί καθορισμού των όρων και περιορισμών δομήσεως των οικοπέδων, των κείμενων εντός των ορίων των νομίμως υφιστάμενων προ του έτους 1923 οικισμών, των στερούμενων εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου".

Μήπως πριν το 1981 υπήρχαν οριοθετημένοι οικισμοί και αναφέρει το ΦΕΚ "... εντός των ορίων ";

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.