Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Όχι, πρέπει να βρεις τον ηλεκτρολόγο και να διόρθωση την ημερομηνία και να υπογράψει δίπλα στην διόρθωση αλλά καλού κακού ρώτα και στο σωματείο του ηλεκτρολόγου

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

γνωρίζει κανείς αν θα υπάρξει κάποια ενημέρωση-σεμινάριο από το Τ.Ε.Ε. όσον αφορά την συμπλήρωση της νέας Υ.Δ.Ε.?

 

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Με τη νέα ΥΔΕ, είμαστε υποχρεωμένοι σε κάποιες περιπτώσεις να επισκεφτούμε και για 2ρη φορά το χώρο που θα ηλεκτροδοτήσουμε. Π.χ εάν πρόκειται για νέα ηλεκτροδότηση ή επανέλεγχο για επανατοποθέτηση μετρητή, πρέπει να υφίσταται τάση από το δίκτυο για να μπορέσουμε να κάνουμε τις μετρήσεις 3.3 Διάταξη διαφορικού ρεύματος (RCD) και 3.4 Βρόγχος σφάλματος . Μεγάλη προσοχή βεβαία θέλει στην μέτρηση 3.2 Αντίσταση μόνωσης (MΩ) αφού θα στείλουμε στους αγωγούς 500volt, όπως και στη 3.5 Αντίσταση γείωσης, τη γείωση θα πρέπει να την διακόψουμε από την εγκατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα...Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση

Χωρισαμε το παλιο το σπιτι και πηγαμε στη ΔΕΗ για διαχωρισμο πριν τις 15/8

ο ηλεκτρολογος ομως δεν κατεθεσε ακομη τα πιστοποιητικα (εχει ομως καταθεσει μονο τις αιτησεις οτι καποια στιγμη θα προσκομμισει τα πιστοποιητικα με την παλια ΥΔΕ)!

Υπαρχει προβλημα με το νεο νομο?

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει προβλημα με το νεο νομο?

 

Δεν άλλαξε ο νόμος, η ΥΔΕ άλλαξε,έγινε ποιο αναλυτική από την προηγούμενη προστέθηκαν και οι μετρήσεις και συνυπογράφει και ο παραλαμβάνων

Εάν η ΥΔΕ του ηλεκτρολόγου έχει θεωρηθεί από το σωμάτιο του πριν από τις 16/8 μπορεί να τη κατάθεση χωρίς πρόβλημα

Link to comment
Share on other sites

Τέλος πάντων, εάν δεν θεωρούνται ατομικά τα όργανα τότε το κάθε σωματείο ηλεκτρολόγων(73) ανά την Ελλάδα θα μπορούσε να προμηθευτή καμία 10αρια με δικά του έξοδα από το κοινό ταμείο και ο κάθε ηλεκτρολόγος που θα το χρειαζόταν θα το δανειζόταν από την γραμμάτια, άλλωστε οι δουλείες δεν είναι πολλές αυτό το καιρό και δεν είμαστε για έξοδα.

Βέβαια οι εταιρίες που τα πουλάνε θα ήταν οι μεγάλοι χαμένοι αυτής της ιστορίας, αλλιώς να πουλάς 400 και αλλιώς 10:lol:

Καλησπερα παιδια.Νεος στο φορουμ εγω,μπορει μεγαλυτερος στην ηλικια.

Καταρχην διακρινω μια ατακτη συμπεριφορα συναδελφων με την εννοια οτι προσπαθουν να φανουν εξυπνοι αντι να δοθουν απαντησεις στα πολυ σοβαρα θεματα που προκυπτουν με την νεα ΥΔΕ.Μερικοι εχετε θεσει πολυ στοχασμενες ερωτησεις αλλα απαντηση δεν εδωσε κανεις.Ισως τελικα η εμπειρια των πρωτων μηνων να λυσει και ολων μας τις αποριες και ανασφαλειες.

Το μεγαλο θεμα ειναι οτι μπαινουμε σε μια νεα εποχη που πρεπει να υποστηριξουμε και να "κλειδωσουμε" επιτελους καποια επαγγελματικα μας δικαιωματα.Μας δινεται μια τεραστια ευκαιρια να γυρισουμε τα πραγματα προς εμας και να μεινουν απο εξω οι τυχοδιωκτες.Τοσα χρονια με ποναει τοσο πολυ που βλεπω οποιονδηποτε να βρισκει μια απλη σφραγιδα και να υπογραφει μια ΥΔΕ και να εκτελει ενα εργο εκτος δυναμικοτητας του.Αποφοιτος ΑΕΙ-ΤΕΙ να χανει εργα απο αποφοιτο ΤΕΛ-ΤΕΕ κτλ. ΟΛΟΙ εχουν δικαιωμα στην εργασια αλλα ο καθενας στο χωραφι του.Τι λεει η αδεια σου Κε ? μεχρι αυτο μπορεις και να εκτελεσεις. Νομιζω απο εμας εξαρταται να εξασφαλισουμε τα ελαχιστα εργα που εχουν απομεινει που αντιστοιχουν και στα πτυχια μας.

Για αυτο και λεω οτι πρεπει να φανουμε σοβαροι και να θεσπισουμε απο μονοι μας μεσω των ενωσεων ελεγχους παραβιασης της νεας ΥΔΕ.Μην περιμενετε απο αυτο το κρατος τιποτα.

Απαντω ΝΙΚΟΣΤΡΙ μεσω εσου για να δηλωσω οτι ειμαι υπερμαχος του ατομικου οργανου με σειριακο αριθμο.Θα ειναι η δικη σου προσωπικη πιστοποιηση και το οπλο προς τυχοδιωκτες.Τα κοινα εργαλεια θα ξαναφερουν μια κατασταση χυμαδιο οπου ο καθενας θα τα παιρνει απο την ενωση και θα υπογραφει πιο ασυναισθητα.Ξερω ειναι ακριβο αλλα αξιζει.

Προσωπικα εχω συνεχεια δουλεια,δεν εχω προς το παρον προβλημα.Αλλα σε 5 χρονια?σε 10?

Συναδελφοι ηρθε η ωρα να σοβαρευτουμε και να δουλεψουμε με ευρωπαικα προτυπα.

Η σοβαροτητα του κλαδου θα πεταξει και εξω τους τυχαιους και ανευθυνους.

Ξανατονιζω τελος οτι το απολυτο συμπληρωμα της ΥΔΕ ειναι ο αυτοελεγχος μας στις εγκαταστασεις μας και αλλων μεσω τριμελων ομαδων ηλεκτρολογων ΠΑΝΤΑ ΚΥΛΙΟΜΕΝΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ για αποφυγη μιζας.Ακουγεται πολυ αριστερο αν και δεν ειμαι.Πρεπει να βαλουμε ομως μυαλο.

Link to comment
Share on other sites

Απαντω ΝΙΚΟΣΤΡΙ μεσω εσου για να δηλωσω οτι ειμαι υπερμαχος του ατομικου οργανου με σειριακο αριθμο.Θα ειναι η δικη σου προσωπικη πιστοποιηση και το οπλο προς τυχοδιωκτες.Τα κοινα εργαλεια θα ξαναφερουν μια κατασταση χυμαδιο οπου ο καθενας θα τα παιρνει απο την ενωση και θα υπογραφει πιο ασυναισθητα.Ξερω ειναι ακριβο αλλα αξιζει.

.

τιποτα προσωπικο αλλα να κανω μερικες παρατηρησεις.

 

σε ποση ωρα απο την στιγμη της υποβολης "του προσωπικου σειριακου " εκτιμας οτι ο υπευθηνος στην παραλαβη των εντυπων στη δεη θα το κανει

" clopy -paste" στο συναφι ?

η μηπως δεν εχουμε δει τον αριθμο αδειας -μητρωο "συναδελφων "σε αιτησεις που αυτος ( κατοχος αδειας ) λεει οτι το εργο δεν το εκτελει αυτος ,

και εμεις κανουμε τους αστρολογους για το ποιος λεει ψεματα.

 

και τι γινεται σε περιπτωσεις οπου εχει μηχανικος το εργο ( μεση ταση πχ.

αλλα εκτελει συνεργειο υπεργολαβου αγνωστου καταγωγης με κατατεθειμενο ετησιο συμφωνιτικο επιβλεψης ) και το υπογραφει ?

 

μηπως θα ειταν καλυτερα να οριζεται μια επιτροπη απο τον καθε συλογο

να επιβλεπει τον καθε ενα μας , ασχετος δυναμικοτητας και να εγκρινει με συνηπευθηνοτητα.

 

γιατι ο εκαστοτε συλογος " επιβλεπει " αν δεν κανω λαθος τους ηλεκτροτεχνιτες μεσης εκπαιδευσης και ενδεχωμενα μεσω ΤΕΕ "ελεγχονται" και οι ΤΕΙ.

στους ΑΕΙ τι γινεται.

 

να αναφερω ενα παραδειγμα .

εγω πχ ειμαι πινακας -ηλεκτροτεχνιτης εχω την αδεια χ? αλλα οχι την δυναμικοτητα για μεση ταση.

εχω παραλαβει λοιπον απο τον πατερα μου μια επιχειρηση

κατασκευης -συναρμογης ηλεκτρικων πινακων - και οποπτε βολευει προκυπτει,κανω και καμια κυψελη μεσης τασης ,κανα πεδιο διανομης 2000 Α κτλπ.

κανονικα δεν εχω το δικαιωμα σωστα !

ελα που αν εχω φιλο μηχανικο , μου κανει ενα συμφωνητικο ετησιο και παιρνει και την αμοιβη του κανονικα ,και¨"επιβλεπει " την ορθη κατασκευη συναρμογη των πινακων .( ξερει δεν ξερει και ας μην εχει ξαναδει SF6 ποτε στη ζωη του)

αν κανει μπουμ ποιος εχει το προβλημα " νομικα " και ποιος φταιει εφοσον εγω εχω κανει λαθος στη συναρμογη-μονταζ. (ακομα και λαμαρινας να ειμαι

κανω μονταζ με αυτον τον τροπο ).

 

για κατι τετοια τρυπακια η συνηπευθηνοτητα ειναι θεραπεια .

καλος ο κανονισμος αν και σε καποια σημεια εχει και αυτος τα κενα του,

( τηκτο η μικροαυτοματη πχ ) ,αλλα αν αυτος που κατασκευαζει δεν ελεγχεται ,με τον καιρο ..........ατονει η υπευθηνοτητα η αναγκαζεται λογω

ανταγωνισμου .

 

σιγουρα ειναι στην σωστη κατευθηνση και πρεπει να το στηριξουμε αλλα μετα απο τοσα χρονια

θα μπορουσαν να κανουν κατι καλυτερο-και για την κατασκευη αλλα και για

το νομικο πλαισιο .

( το ξερω η ορθογραφια μου.... αλλα μεγαλωσα και ειναι δυσκολο)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

γεια σου CDR.Συμφωνω μαζι σου οτι ειμαστε κλαδος 'κασερι με τρυπες' και οδευουμε προς 'ροκφορ που βρωμαει'.Η ιδεα σου ειναι πολυ καλη για ελεγχο απο ολες τις βαθμηδες του κλαδου.Αλλα προσεξε,μην περιμενεις κανενα κρατος να τα οργανωσει αυτα.Εμεις μονοι μας πρεπει να αυτοργανωθουμε και να παραδιδουμε ειτε στον πελατη ειτε στην ΔΕΗ τα εργα μας ελεγμενα πρωτα απο το σωμα που προανεφερες.

Εγω ξερω οτι ειναι πολυς ο δρομος να φτασουμε εκει.Αυτοι που θα φερουν τεραστια αντιρρηση θα ειναι και αυτοι που δουλευουν εις βαρος των αλλων.Μην σου φανει και παραξενο αν ειναι και καποιο μελος σωματειου η ενωσης που κοπτονται για τα δικαιωματα μας αλλα στην ουσια ειναι κομματοσκυλα και κινουνται βαση των συμφεροντων τους.

Στην Αυστραλια οπου γεννηθηκα τα UNIONS (σωματεια) κατακεραυνωνουν και κυνηγουν ασταματητα τους τυχοδιωκτες και οποιον παει να εκθεσει τον κλαδο και ας ειναι και απο μεσα.

Ο θειος μου ειναι 'μοτερακιας' στην SHELL και δεν απειληθηκε ποτε απο κανεναν τυχαιο η θεση του παρα μονο απο ισοβαθμο η μεγαλυτερο σε δυναμικοτητα στελεχος.Αυτο λεγεται ΥΓΕΙΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.....

Αυτα τα KW της αδειας πρεπει καποια στιγμη επιτελους να αποκτησουν και την αξια τους.

Οσο για τις υπεργολαβιες ειναι νομιμο να εισαι π.χ μηχανικος και να δωσεις εργολαβικα εξω μια κατασκευη οποιουδηποτε τυπου φτανει νομιζω να αναλαμβανεις εξολοκληρου την ευθυνη αυτου που παραδιδεις ΓΡΑΠΤΑ στα σωματεια και ενωσεις οπως ειπες και ας το εκανε αλλος.Την βαζεις την υπογραφη μετα η το ξανασκεφτεσαι?

Link to comment
Share on other sites

Καλη η θεωρία ρε παιδια αλλα δεν μας παιρνει να ονειρευομαστε. (Αυτο με το ροκφορ ηταν πολυ καλο). Ειναι γεγονος οτι τωρα και πιθανα στο μελλον θα μας κρατανε αιχμαλωτους σε ενα αβεβαιο νομικο περιβαλλον οπου κανενας και ολοι θα ειναι υπευθυνοι για κατι το οποιο δεν περιγραφεται με σαφηνεια και το οποιο κανεις δεν θελει να ελενξει μεχρι να γινει ατυχημα

.

Την τελευται βδομαδα αρχισε η αδεια μου. Πηγα και γω λοιπον να πλυνω το αυτοκίνητο μετα απο μερικους μηνες. Με το που μπαινω στο Γκαραζ μου λεει ο τυπος πως θα με εχει το νωριτερο σε 6 ωρες ετοιμο γιατι εχει πολλα αμαξια να πλυνει. Αφου μαζεψα τα εργαλεια απο διαφορα μερη του αυτοκινητου πετωντας τα στο πορτμπαγκαζ τους βλεπω μαζεμενους γυρο απο τους πινακες και συνεδητοποιω πως εχει σταματησει και η μουσικη που ακουγονταν.

Τι εγινε ρε παιδια, εχετε προβλημα, θελετε βοηθεια? τους ρωταω.

Σηκωνω το ρελε και ξαναπεφτει. Μπορεις να κανεις κατι? Μου λενε.

Παω και τι να δω. Δεν σηκονοταν ο ΔΔΕ ουτε με κατεβασμενους ολους τους μικροαυτοματους. Ανοιγω τις προσοψεις και βλεπω απο πισω το μαλλι της γριας. Τα καλωδια ηταν γορδιος δεσμος. Απο τους μικροαυτοματους φευγαν πανω και κατω διαφορα καλωδια σε χρωματα διατομες και κατευθυνσεις.

Απο τον γενικο των 40 φευγαν 1,5σαρια κλπ... πριν περασουν απο αλλο μικροαυτοματο. Κατεβαζες το γενικο και μερικα κυκλωματα ειχαν ακομα τάση!!

Αφου βλεπει ο τυπος την εκφραση που ειχε παρει το προσωπο μου λεει:" Κανε κατι να δουλεψω! Μπορεις να το παρακαμψεις? Κανε κατι δεν με νοιαζει!"

Αφου του τα εσουρα λιγο αναφεροντας οτι θα παρει φωτια οτι θα θρηνησει θυματα, οτι οι πριζες διπλα στο πιεστικο που πλενουν ισοδυναμουν με ηλεκτρικες καρεκλες κλπ αρχισα να ξυλωνω οτι δεν ηταν ασφαλισμενο σε επιμερους κυκλωμα και να ως εκ θαυματος σηκώθηκε ο ΔΔΕ....

Εφυγα με την υποσχεση μεσα στον επομενο μηνα να εχει ανακατασκευασει την διανομη του.

Ερωτηση:

Εγω τωρα το Χαρο που του εφτοιξε τα ηλεκτρολογικα σε ποιον να τον δωσω? (Μου ανεφερε μεταξυ άλλων πως τον αποκαλυψε πως τα υλικα του τα ειχε πουλησει σε πολλαπλασια τιμη απ οτι τα βρηκε ο ιδιος εκ των υστερων στο εμποριο.) Το θεμα μου ειναι οτι αν παω στην Δεη θα κοψουν στον ανθρωπο βιοπαλαιστη και την παροχη διοτι βρηκε εναν ηλεκτρολόγο δολοφονο? Ποιος ειναι ο αρμοδιος για πειθαρχικα ζητηματα? Τι μπορω να καταγγειλω και που? Ασχολειται κανεις στην πραξη τελικα???:confused:

 

Υ.Γ. Δεν ειναι η πρωτη φορα που μου συνεβη, ειναι απλα η πιο προσφατη περιπτωση...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.