Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Παιδιά να σας ρωτήσω σαν νέος ηλεκτρολόγος.. στην κάτοψη που κάνουμε της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης πως βρίσκεται σε ποια γραμμή ανήκει κάθε μπρίζα ή κάθε λαμπτήρας;

Αναφέρομαι σε περίπτωση που δεν υπάρχει ρευματοδότηση (επανασύνδεση).

 

Βραχυκυκλώνεις μία γραμμή με τον ουδέτερο στον πίνακα και πας σε κάθε πρίζα/ντουι και ελεγχεις αν εχεις βραχυκύκλωμα με το δοκιμαστικό. Αν είναι μεγάλη η εγκατάσταση καταλαβαίνεις πως έχει τρέξιμο. Καλό θα είναι έστω με μπαλαντέζα να πάρεις ρεύμα από κάπου.

Link to comment
Share on other sites

Καλό θα είναι έστω με μπαλαντέζα να πάρεις ρεύμα από κάπου.

Έτσι, απλά πράγματα σωστότατος ;)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους, σε ποιες περιπτώσεις συμπληρώνουμε Πρωτόκολλο κατά ΕΛΟΤ? Σε οικοδομές που έχουν χτιστεί μετά το 2005? Σε παλιά διαμερίσματα όπου έχουν γίνει αλλαγές στις εσωτερικές καλωδιώσεις πλην της παροχής τι Πρωτόκολλο κάνουμε? 

Link to comment
Share on other sites

Για όσες έργασίες έγιναν πριν την ισχύ του HD384 πας κατα ΚΕΗΕ, αλλιώς κατά HD384. Τώρα θα μου πεις που να το ξέρεις αυτό. Θεωρητικά από τη προηγούμενη ΥΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση αρχικής ηλεκτροδότησης την δεύτερη φορά στην ΔΕΗ τη προσκομίζω μόνο το πρότυπο κατά ΕΛΟΤ ΄η όλο το σχέδιο ξανά? Στην δεύτερη περίπτωση πρέπει να κόψω νέα ΑΠΥ για την οποία δεν θα πληρωθώ φυσικά το φπα ή να βάλω τον αριθμό της προηγούμενης μιάς και που επρόκειτο για το ιδιο σχέδιο??

 



Για όσες έργασίες έγιναν πριν την ισχύ του HD384 πας κατα ΚΕΗΕ, αλλιώς κατά HD384. Τώρα θα μου πεις που να το ξέρεις αυτό. Θεωρητικά από τη προηγούμενη ΥΔΕ.


Ίσως καλύτερα με την ημερομηνία έκδοσης αδείας της οικοδομής ;)
Ευχαριστώ πολύ Σταύρο!!

 

Συγχώνεψα τις διαδοχικές δημοσιεύσεις (πρέπει να τις αποφεύγουμε).

miltos

Edited by miltos
Συγχώνεψη διαδοχικών δημοσιεύσεων
Link to comment
Share on other sites

Mια φορά κάνεις τα σχέδια .Αυτό που θα  κάνεις έιναι δυο πρωτόκολλα  ,ένα κατά HD και ένα κατά ΚΕΗΕ.Για εργασίες που έγιναν τώρα πας κατά HD ενώ για το μέρος της εγκατάστασης που έμεινε όπως ήταν πας κατά ΚΕΗΕ.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας,

 

Είμαι νέα μηχανικός και μου ζητήθηκε πρόσφατα να ελέγξω και να υπογράψω για μια ηλεκτρολογική εγκατάσταση για μια καφετέρια στην οποία κάνουν αλλαγές στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση από μονοφασική σε τριφασική παροχή. Το κτίριο χρησιμοποιούνταν από άλλο μισθωτή και τις εργασίες κάνει ο νέος μισθωτής. Τα προβλήματα είναι τα εξής:

Το ρεύμα στο κτίριο είχε κοπεί λόγω χρέους. Οι ιδιοκτήτες από αμέλεια και από άγνοια δεν προέβησαν εγκαίρως στην επανασύνδεση του δικτύου πριν τη μίσθωση με αποτέλεσμα να έχουν γίνει αλλαγές στην εγκατάσταση χωρίς να έχει γίνει η προηγούμενη αποτύπωση της εγκατάστασης. Θεωρώ ότι πλέον δεν μπορείς να αιτηθείς για επανασύνδεση μονοφασική παροχής και στη συνέχεια αίτηση εαύξηση ισχύος ενώ ο πίνακας που έχεις είναι για τριφασική παροχή ή κάνω λάθος?

Εγώ πρότεινα εργοταξιακή τριφασική παροχή αλλά από ότι είδα θέλει άδεια. Σε τετοια περίπτωση αρκεί μια άδεια μικρής κλίμακας ή πρέπει να βγει οικοδομική άδεια?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Πας με την ΑΠ (αναφέρεται σε παλιό λογαριασμό ) κ κάνεις  νέα  σύνδεση με νέο ιδιοκτήτη απαραίτητη προϋπόθεση είναι το μισθωτήριο συμβόλαιο κ η  υδε με την  επαύξηση ισχύος, αλλά αυτά είναι τα εύκολα , τα δύσκολα είναι η σύνταξη της υδε  με όλες αυτές τις αλλαγές που έχουν γίνει  emo44.gifemo30.gif

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα χρειαστει δύο ΥΔΕ? Μία για επανασύνδεση και μια για επαύξηση ισχύος?

 

Φυσικά αυτό είναι το θέμα... Αφου ήταν μονοφασική η παροχή μορώ εγώ να αποτυπώσω την υπάρχουσα  ημιτελή κατασκευή με σημείωση ότι επίκειται επαύξηση σε τριφασικό και άρα κατάθεση νέας ΥΔΕ?

Link to comment
Share on other sites

όχι 2,  μόνο μια υδε που θα δηλώνεις τον νέο ιδιοκτήτη κ ταυτόχρονα της επαυξήσω ισχύος.

Εναλλακτικά πας σε επανασύνδεση της είδη υπάρχουσας με τον νέο ιδιοκτήτη αλλά τη θα δηλώσεις? αφού είσαι στη φάση της ανακατασκευής κ μάλιστα σε  3φ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.