Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άνεργοι ασφαλισμένοι ΤΣΜΕΔΕ


Recommended Posts

περίεργα πράγματα πάλι , κάτι για βοήθημα λέει , πάνω από 3 μήνες αν είμαστε άνεργοι κτλ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ

πάλι οι μηχανικοί θα πληρώσουμε τα σπασμένα , εκτός από το 500 ευρώ εκτός λοιπόν φόρων , αύξηση αντικειμενικών κριτηρίων , κάτι άκουσα και για πλαφόν εισοδήματος ανάλογα με το επάγγελμα , οπότε θα φαινόμαστε πλούσιοι συνάδελφοι.

φυσικά ,μην ξεχάσουμε την αύξηση ασφαλιστικών εισφορών.........

έλεος.........................

εκμεταλλεύονται ότι είμαστε ανύπαρκτοι συνδικαλιστικά. είμαστε ο μόνος κλάδος που ακόμα και φόρος αέρα να επιβληθεί δεν θα κουνηθεί φύλλο.

τουλάχιστον ας παραιτηθούν οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι μας εκπροσωπούν. εφόσον δεν είναι ικανοί ούτε μια επιστολή να συντάξουν και να στείλουν σε εφημερίδες τι τα θελαν τα αξιωματα.αθανατη Ελλάδα , όλοι θέλουν αξιώματα , προεδριλίκια αλλά δεν έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον για τον κλάδο.

μέχρι και οαεδ θα πληρώνουμε αλλά κανονικό επίδομα όπως οι άλλοι κλάδοι δεν θα πάρουμε.............

Link to comment
Share on other sites

Όταν η φορολόγηση μας γίνεται με συντελεστές επειδή οι αμοιβές σεν είναι σταθερά κατανεμημένες αλλά μπορεί να πληρωθούμε μετά από 3 χρόνια μαζεμένα, τότε ναι, ήταν χοντρό να παίρνουμε επίδομα ανεργίας για την περίοδο που δεν δουλεύαμε (που δεν κόβαμε αποδείξεις; ).

Τώρα όμως πρέπει να καθιερωθεί...

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε εννοείται ότι δεν παίρνεις επίδομα επειδή δεν κόβεις απόδειξη για λίγο καιρό,

επίδομα παίρνεις αν διακόψεις το επάγγελμα σου , κλείσεις τα βιβλία σου και δεν ασκείς πλέον το επάγγελμα του μηχανικού.

είναι κάτι που λογω αντικειμενικών κριτηρίων , εισφορών κτλ θα κάνουν χιλιάδες που τώρα αν και δεν έχουν δουλεiα , τυπικά κρατουν βιβλία. εφόσον όμως αν έχεις έναρξη σαν μηχανικός θεώρησε αυτόματα πλούσιος , είναι ασύμφορο

Link to comment
Share on other sites

Καλά κρασιά...Ολο σχέδια, προσχέδια, λόγια και ουσία μηδέν.

Ο savas76 είπε το αυτονόητο, που και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει. Κλείνεις τα βιβλία, δεν εξασκείς το επάγγελμα, δεν κόβεις αποδείξεις. Δηλαδή είσαι άνεργος και με την βούλα, δεν παίζει μία πως το λένε. Που είναι το δύσκολο που κάποιοι φωστήρες δεν μπορούν να καταλάβουν? Από την άλλη καλείσαι να είσαι εργοδότης του εαυτού σου ή να σε "προσλάβει" ο πατέρας σου για να καταβάλεις 200+ευτώ το μήνα στο ταμείο...Εχουν μείνει στην νοοτροποία του 60-70 και νομίζουν ότι οι μηχανικοί είναι top of the range. Εδώ πολλοί δουλεύουν και δεν τα βγάζουν πέρα, τι να πω..

Στον ΟΑΕΔ, ακόμα και αν δεν πληρείς τις προυποθέσεις για ταμείο ανεργείας παίρνεις ένα 4μηνο βοήθημα κάπου στα 250ε για 1 χρόνο. Το πιο πλούσιο(?) ταμείο της χώρας δεν κάνει παραχωρήσεις και αυξάνει την περιουσία του στις πλάτες των ανέργων μελών του. Καληνύχτα.....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ίκαρε δυστυχώς στο επάγγελμα μας συμβαίνουν τα πιο περίεργα και απίθανα πράγματα .

τα αυτονόητα και τα κεκτημένα για όλους τους άλλους κλάδους για εμάς είναι άπιαστα όνειρα.

υπάρχει η νοοτροπία της δεκαετίας 60 είσαι μηχανικός , είσαι πάμπλουτος.

σημειωτέων , ότι πριν 5 μήνες στον δήμο Θεσσαλονίκης κυρώθηκαν 8 μήνες συμβάσεις , για καθαριότητα και έστειλαν αιτήσεις δεκάδες μηχανικοί , που παρακαλούσαν για μια θέση να καθαριζουν δρομους..

βλέπεις εκτός από 8 μήνες θα είχαν και επίδομα μετά.

Εκεί μας φτασαν ,μετα από 5 χρονια σπουδων , μεταπτυχιακα αρκετοι συναδελφοι να παρακαλάνε να προσληφτούν στην καθαριότητα……………….

Link to comment
Share on other sites

Απο το πρωι προσπαθω να βρω εναν αρμοδιο να δω πως θα δηλωσω επισημα στο κρατος που μονο κρατος δεν ειναι οτι εχω μεινει ανεργος απο 1/1/2011 για να εξαιρεθω απο την εκτακτη εισφορα. Στο ΤΣΜΕΔΕ φυσικα δεν γωριζουν οσοι αποφασισουν να σηκωσουν το τηλεφωνο. Ο ΟΑΕΔ επισης δεν ξερει. Εστειλα μηνυματα και στις πρωινες εκπομπες αλλα δεν ελαβα απαντηση ακομα.

 

Υπαρχει κανεις αλλος που να ειναι στην περιπτωση μου και να ξερει κατι παραπανω?

 

Ειμουν ελευθερος επαγγελματιας και απο 1/1/2011 ειμαι πλεον ανεργος και εχω κλεισει βιβλια. Στον ΟΑΕΔ δεν μου επετρεψαν να βγαλω καρτα καθως ανηκω στην ειδικη κατηγορια μηχανικοι γιατροι κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις πάει ποτέ στο ΤΣΜΕΔΕ?

Τα τηλέφωνα τα έχουν στο αθόρυβο...μην χαλάς το χρόνο σου.

Link to comment
Share on other sites

Άλλη παράγκα το ΤΣΜΕΔΕ ...

 

Εκεί να μπούν ορκωτοί να ελέγξουν !

 

Μετά να μπουν και οι εισαγγελείς για τα περαιτέρω...

 

Πλησιάζει και η ώρα που θα συγχωνευθούν τα πλεονάσματα του ΤΣΜΕΔΕ με τα ελλείματα του ΤΕΒΕ και θα γελάσει ο κάθε πικραμένος .

 

Σκ@τά θα γίνει η σύνταξη και αρκετοί δεν θα πάρουμε ποτέ .

 

Μόνο εισφορές πληρώνουμε . Όσο έχουμε και όσο μπορούμε ακόμη ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.