Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άνεργοι ασφαλισμένοι ΤΣΜΕΔΕ


Recommended Posts

Νομίζω υπάρχει και ΝΟΜΙΜΗ διαδικασία για να μην πληρώνεις ΕΡΤ (μέσω λογαριασμού ΔΕΗ). Βλέπε και σχετική ιστοσελίδα στο facebook->ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΡΤ.

Link to comment
Share on other sites

ας ακολουθησει το πλούσιο ταμείο μας , το παράδειγμα του φτωχού ΟΑΕΕ και ας ασφαλίζει και αυτό για 2 χρόνια δωρεάν τους άνεργους μηχανικούς.

 

εγώ πιστεύω ότι δυστυχώς επειδή δεν έχουμε ούτε στοιχειώδη εκπροσώπηση ,από τους χιλιάδες που ψηφίσαμε για μέλη , επιτροπές , πρόεδρους κτλ ,οι μεμονωμένες φωνές μας ούτε καν ακούγονται.

 

 

Ελπίζω στις επόμενες εκλογές να μην ψηφίσουμε με τα ίδια κριτήρια.

Link to comment
Share on other sites

Γενικα υπαρχει τροπος να βγω απο το ΤΣΜΕΔΕ? Δεν με ενδιαφερει να μπορω να υπογραφω θελω μονο να φυγω απο ΤΣΜΕΔΕ. Ποια ειναι η διαδικασια αν υπαρχει?

Link to comment
Share on other sites

Γενικα υπαρχει τροπος να βγω απο το ΤΣΜΕΔΕ? Δεν με ενδιαφερει να μπορω να υπογραφω θελω μονο να φυγω απο ΤΣΜΕΔΕ. Ποια ειναι η διαδικασια αν υπαρχει?

 

Διαγραφή απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ

 

:!:

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι. Διάβασα όλο το θέμα και το θέμα που παρέθεσε ο zografos_k. Βρέθηκα και εγώ σε αυτή την κατάσταση πολλές φορές να μην έχω να πληρώσω το ΤΣΜΕΔΕ λόγω έλλειψης εργασίας και θεωρώ πως είναι απαράδεκτο να μην θεωρούμαστε ποτέ άνεργοι να μην μπορούμε να πάρουμε έστω κάποιο βοήθημα σαν άνεργοι και να μην μπορούμε να κάνουμε παύση της ασφάλισης χωρίς να μας απειλούν ότι δεν θα μπορέσουμε να ξαναεξασκήσουμε το επάγγελμά μας. Το νταβατζιλίκι του ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ δεν έχει όρια. Μήπως είναι καιρός να οργανωθούμε και να κάνουμε κάτι? Δεν ξέρω τι θα ήταν καλύτερο να κάνουμε αλλά σαν αρχή να στείλουμε κάποια επιστολή διαμαρτυρίας και αιτημάτων με συγκέντρωση υπογραφών στο ΤΕΕ και στο ΤΣΜΕΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

με συγκέντρωση υπογραφών στο ΤΕΕ και στο ΤΣΜΕΔΕ.

 

Στο ΤΕΕ. Αποκλειστική ευθύνη για το χάλι έχει μάλλον το ΤΕΕ τελικά. Το ΤΣΜΕΔΕ δεν έχει αντιρρήση να διαγράψει κάποιον που αποδειχτεί ότι δεν ασκεί το επάγγελμα (και να τον επανεγγράψει όταν ξαναρχίσει), όσο όμως υπάρχει σε ισχύ άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και το ΤΕΕ δεν έχει πρόβλεψη κατάθεσης αυτής προσωρινά, δε μπορεί να γίνει κάτι. "Δυσκαμψία" του ΤΕΕ κατάλαβα πλέον εγώ ότι είναι αυτό το ζήτημα.

Πιστεύω ότι αναγκαστικά θα λυθεί σύντομα όμως πλέον, καθώς θεσπίζεται αυτό το τέλος για την ανεργία των ελ. επαγγελματιών. Δεν είναι δυνατό να αναγκαστούμε σε πληρωμή του χωρίς να αλλάξει το καθεστώς και να μπορούμε να θεωρηθούμε προσωρινά άνεργοι.

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να το κάνει το ας πούμε κράτος από μόνο του, πράγμα που εγω προσωπικά δεν το πιστεύω. Εφόσον το ΤΕΕ που υποτίθεται οτι μας εκπροσωπεί και δεν έχει σκεφτεί πως υπάρχει πρόβλημα με όλο αυτό το θέμα, έχοντας μείνει πίσω κάποιες δεκαετίες πριν που οι μηχανικοί όντως είχανε δουλειές με φούντες δεν νομίζω να κάνει κάτι διαφορετικό τώρα. Γι' αυτό και αναρωτιέμαι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς σαν ώστε να τους σκουντήξουμε λίγο.

Link to comment
Share on other sites

Ξαναλέω ότι αν επιβληθεί το τέλος "υπέρ ανεργίας", δεν έχουν επιλογή παρά να μας δώσουν τη δυνατότητα να βγαίνουμε και τυπικά στην ανεργία. Δεν ξέρω με ποιόν τρόπο, αλλά θα γίνει. Ειδάλλως δε θα πληρώσουμε. Υπάρχει και δικαστική όδος για να επιβληθεί αυτό το αυτονόητο εξάλλου.

Το άλλο ζήτημα είναι με την υποχρέωση ένταξης ανά 3ετία σε μεγαλύτερη "ασφαλιστική κλάση" που προβλέπει το "μεσοπρόθεσμο". Και έχω απορία πάνω σε αυτό. Υφίσταται τελικά τέτοιο πράγμα σε ελ. επαγγελματίες ασφαλισμένους στο ΤΣΜΕΔΕ; Το έχω ακούσει από συνάδελφο που επέμενε μάλιστα, αλλά δεν έχω καταφέρει πουθενά να βρω επίσημη αναφορά και με αριθμούς πάνω σε κάτι τέτοιο. Η μόνη διαφοροποίηση που έχω βρει είναι σε "κάτω 5ετίας" και "άνω 5ετίας". Έχουμε τελικά "κλάσεις" όπως π.χ. ο ΟΑΕΕ και αν ναι, ποιές είναι επιτέλους αυτές, τι ασφαλιστικές εισφορές δημιουργούν και από ποιές νομικές διατάξεις προκύπτουν;

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και στον ΟΑΕΕ δεν είναι υποχρεωτική η υπαγωγή σε κατηγορία μεγαλύτερη κάποιας συγκεκριμένης, νομίζω της 4ης .

Και μιλώντας με ένα φίλο του ΟΑΕΕ χτες, μου είπε πως πληρώνει περισσότερα από εμάς και παίρνει μικρότερη σύνταξη.

Link to comment
Share on other sites

Άκυρο. Το βρήκα.

Προεδρικό Διάταγμα 124

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 54 - 12.04.1993

Και υποπτεύομαι ότι θα μας εντάξουν με το στανιό και άμεσα στην ασφαλιστική κατηγορία που θα έπρεπε να είμαστε. Δηλαδή ένας με 6+ χρόνια ασφάλισης π.χ. κατευθείαν στην 3η κατηγορία +45% εισφορές κλάδου κύριας ασφάλισης (περίπου τα μισά του συνόλου εισφορών) από 1/1/2011... Ένα 600άρι-700άρι χοντρά-χοντρά επιπλέον κατ'έτος δηλαδή για τους άνω 5ετίας. Αλίμονό μας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.