Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εφαρμοστικός Νόμος :"Πωλείται επιπλωμένο" & "Μπάτε σκύλοι αλέστε..."


GRTOPO

Recommended Posts

Αν κ γενικα συμφωνω με τα λεγομενα σου, στη περιπτωση αυτη κοιτας το δεντρο κ χανεις το δασος.

 

Ναι, προφανώς το αντιλαμβάνομαι.Όμως εδώ τρολάρω.Και με το παρόν πόστ μου ξετρολάρω.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 526
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θέλω να κάνω μία αναφορά σε κάτι συνταρακτικό που λίγοι έδειξαν να αντιλαμβάνονταν την εποχή που συνέβη. Ήταν το 2001, την περίοδο των "παχιών αγελάδων" και άλλων "ζωντανών", όταν η Κίνα έγινε μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Από την ημερομηνία αυτή και μετά ο χάρτης του παγκόσμιου εμπορίου, της ανταγωνιστικότητας, των εργατικών δικαιωμάτων... του συνόλου τέλος πάντων της πραγματικής και ονομαστικής οικονομίας άλλαξε, ανεπιστρεπτεί.

 

Σε αυτό συμφωνω απόλυτα. Η παγκοσμιοποίηση, μέρος της οποίας ήταν και η ένταξη της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργ. Εμπορίου, ήταν η αρχή του κακού όπως αποδείχθηκε.

 

Προφανώς λοιπόν δεν θέλετε καμία αλλαγή, η ιδανική κατάσταση της χώρας είναι όπως ήταν πριν από 10 χρόνια.

 

Βρε zavi, είπα εγώ ποτέ ότι τα πράγματα πρέπει να μείνουν ως έχουν ? Προφανώς όχι. Το θέμα είναι προς τα που θα κινηθούμε και πως. Διότι ναι μεν υπάρχει η Σουηδία, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχει και η Γουατεμάλα και άλλες χώρες (υπο πτώχευση) που εφάρμοσαν ακριβώς τις ίδιες συνταγές που καλούμαστε να εφαρμόσουμε και εμείς και το αποτέλεσμα ήταν φτώχεια και λοιμός για τους πολλούς και άγρια εκμετάλλευση προς όφελος των λίγων.

 

Εγώ προσωπικά ως ελεύθερος επαγγελματίας, δεν έχω ωράριο.Ούτε καθορισμένες ημέρες εργασίας.Ακόμη και στις διακοπές μου δουλεύω, για πενιχρά ανταλλάγματα.Και δούλευα και πριν το δίπλωμά μου.Κ ήμουν κ εγώ το μαλακιστήρι που έλεγε ότι όταν θα αποφοιτήσω, τότε θα αυξηθούν οι αποδοχές μου, θα στρώσει το ωράριό μου, θα κατοχυρωθούν οι διακοπές μου.Αμ δυστυχώς δεν ήταν έτσι τα πράγματα.....

 

Βγείτε στον πραγματικό κόσμο να φάτε το μαστίγωμά σας, να στρώσετε.Και να καταλάβετε ότι κανείς δεν χαρίζεται σε κανένα.Κ ζώ για τη στιγμή που οι τζίροι μου θα ανέβουν τόσο, ώστε να μπορώ να απασχολήσω κ εγώ προσωπικό, να μου έρθει ένα τυπάκι σαν τον ted και τον george να μου λένε για πλουτοκρατίες και εργατική νομοθεσία να γελάω μέχρι να πάθω ρήξη στομάχου.Και στη συνέχεια να τους ευχαριστήσω πολύ για τον κόπο τους να γνωριστούμε και να τους δείξω την έξοδο.

 

Είναι φοβερό ότι περιγράφεις μια κατάσταση που βιώνεις η οποία δεν σου αρέσει αλλά την ίδια στιγμή επιζητάς αυτή ακριβώς η κατάσταση να εφαρμοστεί καθολικά παντού. Ζεις μάλιστα για τη στιγμή που θα απαλλαγείς απο αυτή τη κατάσταση, θα έχεις δηλαδή την οικονομική ισχύ να το κάνεις, για να τη φορτώσεις στους υπολοίπους. Δηλαδή απότερος στόχος σου και σενα ειναι να ζήσεις πιο άνετα. Ενδεχομένως σε βάρος κάποιων άλλων που θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται ΣΚΛΗΡΑ στο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Πριν αρχίσει να γυαλίζει το μάτι σου, εγώ αντιλαμβάνομαι ότι έτσι δυστυχώς επιβιώνεις στο σημερινό περιβάλλον όπως έχει διαμορφωθεί και θα διαμορφωθεί με τις νέες επιβληθείσες πολιτικές. Jέρω ότι θα μου πεις πως κάποιοι δουλεύουν για κάποιους άλλους, ναι οκ, και αυτό το δέχομαι ως ένα βαθμό. Αυτό που δεν βλέπεις είναι ότι και στο μοντέλο που περιγράφεις εσύ υπάρχει πάλι ο κίνδυνος, όχι οι μισοί, αλλά οι πολλοί αυτή τη φορά, να δουλεύουν για μια χούφτα οικογενειών. Διότι όπως σου είπα, εκτός απο τη Σουηδία, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος.

Μακάρι να γίνουμε Σουηδία, εσύ βλέπεις πως με αυτά τα μέτρα και την νέα πολιτική οδεύουμε προς τα εκεί ή προς κάπου αλλού ? Διότι το μοντέλο αυτό που πάει να εφαρμοστεί στην Ελλάδα μέσω του μεσοπρόθεσμου, εκτός από λεηλασία, φτώχεια, ύφεση και ανεργία (ότι ακριβώς έγινε και σε άλλες χώρες) μάλλον μας οδηγεί προς Γουατεμάλα πλευρά όπου ο εθνικός πλούτος έχει παραδοθεί στους ιδιώτες.

Άλλωστε οι εταίροι μας δεν είναι και τόσο "εταίροι". Τα δάνεια που μας έδωσαν ήταν business. Δεν μας χάρισαν λεφτά φορολογουμένων. Τα δάνεια δεν είναι πράξη "καλοσύνης". Βάλανε τόκους και χρεολύσια. Κέρδος είχαν. Δεν είχαμε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ένωση στην Ευρώπη αλλά ΜΌΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ προς όφελος των Γερμαναράδων.

 

Αν συμφωνείτε ότι το μοντέλο ανάπτυξης της Ελλάδας μέχρι σήμερα ήταν ένα υβρίδιο μοναδικό στον κόσμο, ένα απαίσιο μείγμα κρατισμού, πελατειακού κράτους, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, που αναπτυσσόταν παρασιτικά με δανεικά στις πλάτες των νεωτέρων και των παιδιών μας βάλτε πλάτη να αλλάξει. Αλλαγή του καταστροφικού υβριδίου εντός της πραγματικότητας μιας παγκοσμιοποιημένης αγοράς, στην οποία για την ώρα έχουμε αποφασίσει δημοκρατικά ότι θέλουμε να συμμετέχουμε, σε καμία περιίπτωση δε σημαίνει να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το κράτος και τα συμπαραμαρτούντα. Αν δεν δούμε κατάματα την πραγματικότητα δεν θα μπορέσουμε ποτέ να πετύχουμε το ζητούμενο που είναι για μένα, η διαμόρφωση μιας πραγματικότητας που θα είναι αποτελεσματική και ανθρώπινη.

 

 

Δεν διαφωνώ. Έχω όμως βάσιμες αμφιβολίες αν θα είναι αποτελεσματική και ανθρώπινη, όπως επίσης και κατά πόσο οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες δεν θα συνεχίσουν να υπάρχουν (στην εξουσία αυτή τη φορά). Διότι στη παγκοσμιοποιημένη αγορά, οι πολυεθνικές εταιρείες μεγαλούργησαν ακριβώς επειδή κατέλαβαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την πολιτική εξουσία στα κράτη που χρεοκώπησαν. Το κράτος δηλαδή, ήταν απαραίτητος σύμμαχός τους. Μια άριστη πελατειακή σχέση. Μπορεί λοιπόν στη Σουηδία ή κάπου αλλού να μην έγινε έτσι, αλλά έγινε αλλού. Και απ ότι βλέπω η πολιτική της Γερμανιας δεν διαφέρει και πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να γίνουμε Σουηδία, εσύ βλέπεις πως με αυτά τα μέτρα και την νέα πολιτική οδεύουμε προς τα εκεί ή προς κάπου αλλού ?

 

Φίλε, άσε πάλι τις υποκρισίες στην άκρη, κανείς δεν γουστάρει να γίνουμε σουηδία, διότι οι μπανανίες είναι αγαπημένες χώρες, είναι οι χώρες του πάρτυ.

 

Κοίτα στο θέμα φοροεπιδρομές πόσοι μορφωμένοι άνθρωποι λένε ότι δεν γουστάρουν να πληρώσουν το ΤΣΜΕΔΕ τους, βγάλε τα ποσοστά σου, κοίτα πόσοι από τους συμπολίτες σου δεν γούσταραν να συνεισφέρουν στο ταμείο του κράτους τόσα χρόνια, και μετά κάτσε και αναλογήσου αν όντως ο νεοέλληνας θέλει να γίνει σουηδός και το εννοεί.

 

Δεν υπάρχει, μα δεν υπάρχει, μα δεν υπάρχει, ΜΑ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ έλληνας που να μην έχει πει ''ο άλλος δεν πλήρωσε και δεν του έκαναν τίποτα, μαλαακας είμαι εγώ να πληρώσω?'' Αυτό τι σου λέει φίλε, φταίνε οι πολιτικοί, φταίει η πολιτεία, φταίει η παιδεία, φταίει ο καπιταλισμός για αυτή την υπέρτατη γουρουνιά και αναισθησία?Μα, εδώ δεν το έκαναν ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ, γιατί να το κάνουν τώρα? Γουστάρουν ουρανοκατέβατη σουηδία, έτσι δεν είναι?Ο Σουηδός φίλε ΠΛΕΡΩΝΕΙ για να τα έχει.Ξέρεις τί θα πει Π-Λ-Ε-Ρ-Ω-Ν-Ε-Ι? Μέχρι 70% φτάνει ο φόρος, καλά το διάβαδες, ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ.Και πάει και τα ακουμπάει από μόνος του, χωρίς μαστίγιο.

 

Άντε γαμ!!@@@!τε όλοι ρε, που θα μου πουλήσετε και ηθική και οράματα σουηδίας .Μ@@@πανάδες.

 

Δεν απευθύνομαι σε ΚΑΝΕΝΑΝ προσωπικά, απευθύνομαι στον οποιοδήποτε συμπολίτη μου σκέφτεται όπως περιγράφω.

Link to comment
Share on other sites

Το αποτελεσματικά και ανθρώπινα εξαρτάται κυρίως από αυτά που περιγράφονται εδώ και όχι από τους τρόπους που επιλέγεις να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα όταν είσαι με την πλάτη στον τοίχο.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα στο θέμα φοροεπιδρομές πόσοι μορφωμένοι άνθρωποι λένε ότι δεν γουστάρουν να πληρώσουν το ΤΣΜΕΔΕ τους, βγάλε τα ποσοστά σου, κοίτα πόσοι από τους συμπολίτες σου δεν γούσταραν να συνεισφέρουν στο ταμείο του κράτους τόσα χρόνια, και μετά κάτσε και αναλογήσου αν όντως ο νεοέλληνας θέλει να γίνει σουηδός και το εννοεί.

 

Δεν υπάρχει, μα δεν υπάρχει, μα δεν υπάρχει, ΜΑ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ έλληνας που να μην έχει πει ''ο άλλος δεν πλήρωσε και δεν του έκαναν τίποτα, μαλαακας είμαι εγώ να πληρώσω?'' Αυτό τι σου λέει φίλε, φταίνε οι πολιτικοί, φταίει η πολιτεία, φταίει η παιδεία, φταίει ο καπιταλισμός για αυτή την υπέρτατη γουρουνιά και αναισθησία?

 

Δεν έχω να διαφωνήσω σε αυτό. Δυστυχώς έτσι είναι. Νομίζεις ότι δεν το ξέρω ή ότι το παραβλέπω ? . Η διαφωνία μας είναι προς τον τρόπο επιδιόρθωσης. Αυτη η κουλτούρα δεν αλλάζει χτυπώντας μόνο χαμηλά. Δεν αλλάζει αν απλά πρέπει να δουλέψεις σκληρότερα. Γιατί η κουλτούρα αυτή δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους, αφορά όλους λιγότερο ή περισσότερο. Όταν σου έλεγα πως οι απολύσεις για παράδειγμα στο δημόσιο θα διευρύνουν την διαφθορά στο έλεγα ακριβώς με αυτό το σκεπτικό που λες εσύ. Οχι για να υποστηρίξω τους δημ. υπαλλήλους όπως κακώς έχετε νοήσει. Η προσέγγισή μας διαφέρει. Εσύ θεωρείς πως κάποιοι που δεν συμφωνούμε με το μνημόνιο υπερασπιζόμαστε το υπάρχον καθεστώς και το χεις πει πολλές φορές (και πριν λίγο λέγοντας "αρα να μην αλλάξει τίποτα". Οχι. Ξέρω πολύ καλά πως η διάβρωση είναι γενική όπως λες εσύ, γιαυτό λέω να δείτε όλη την εικόνα και όχι επιλεκτικά. Γιαυτό λεω πως αν είναι να μειώσουμε 50% όλους τους μισθούς ή να απολύσουμε κόσμο να δημεύσουμε ταυτόχρονα και την περιουσία όλων των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών. Γιαυτό λέω ΑΝΟΙΧΤΕ ΟΛΟΥΣ τουσ τραπεζικούς λογαριασμού, δημοσίων, ιδιωτικών, μικρομεσαίων, μεγαλομεσαίων και δείτε τι υπάρχει μέσα. Μην σε παρασύρει η οργή σου. Αν πρέπει να απολυθούν 100.000 σε Οργανισμούς μαϊμού να απολυθούν αλλά αν επίσης πρέπει να δημευθεί η περιουσία του Αλαφούζου, του Μπόμπολα ή του Κυριακού από προμήθειες, χάρισμα χρεών, σκάνδαλα κλπ να γίνει και αυτό. Διότι αν γίνει μόνο το ένα, κάποιοι απλά θα χρησιμοποιηθούν ως εξιλαστήριο θύμα (και θα πουν ακόμα πιο ισχυρά -απο την άλλη πλευρά αυτή τη φορά- "δεν πληρώνω τίποτα") και οι υπόλοιποι θα πουν "έγινε κάθαρση" (ευτυχώς γλυτώσαμε). Αλλιώς τι νόημα έχει ?

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει georges, έχεις τραβήξει την κόκκινη γραμμή σου στο άνοιγμα των λογαριασμών. Αυτό είναι κατανοητό, άσε που συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ.

 

Από κει κ πέρα εσύ τί λες να κάνουμε?Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας ο καθένας?

 

Εγώ ξέρεις τί λέω φίλε?Έχω κάποια λεφτά στην άκρη.Μου φτάνουν να συντηρηθώ 10 μήνες ακόμη.Πριν από ένα μήνα σου έλεγα 11, είδες πόσο ακριβής είμαι?

 

Όταν φτάσω να αντέχω 2 ακόμη, ύστερα από την απόπειρά μου να κουνήσω ουρανό και γη για να τα καταφέρω εδώ στο γιουνανιστάν, τότε θα φύγω για άλλες μαμάδες πατρίδες.Εκ των πραγμάτων δηλαδή, διότι κανείς δεν θα με διορίσει στο δημόσιο για να έχω μισθό να στάζει.

 

Αυτή είναι η αντιμετώπισή μου.Ούτε θα φωνάξω στο δρόμο, ούτε θα γκρινιάξω, ούτε τίποτα.Απλά θα την κάνω ένα ωραίο πρωινό του Μαϊου 2012.

 

Διότι, το να τα βάλω ενάντια στην ελληνική κουλτούρα του βολέματος, είναι τεράστια ουτοπία για μένα.Άσε που δεν έχω διάθεση να το κάνω, γιατί σιχάθηκα τον συμπολίτη μου.

 

Μέχρι το Μάιο 2012, κάνω την προσπάθειά μου.

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω πως η οργή η δική σου και χιλιάδων άλλων που είτε βρίσκονται στο Σύνταγμα είτε όχι, έχει να κάνει με ένα αίσθημα ΑΔΙΚΙΑΣ και ΣΙΧΑΜΑΤΟΣ τόσο προς τη πολιτική εξουσία, όσο και προς την όλη κατάσταση (που περιλαμβάνει από επίορκους υπαλλήλους μέχρι επιχειρηματίες, απο το πελατειακό κράτος μέχρι τον καπιταλισμό, από τον "αδιάφορο" υπάλληλο μέχρι τον φοροφυγά επιχειρηματία κοκ). Κάποιοι εστιάζουν περισσότερο στο ένα, κάποιοι στο άλλο, κάποιοι στο παραδίπλα.

Πιστεύω όμως απόλυτα πως η ΑΔΙΚΙΑ γεννά μόνο νέα ΑΔΙΚΙΑ. Όσο άδικο κι αν είναι να πληρώσεις έκτακτη εισφορά απλά επειδή είσαι ελ. επαγγελματίας (ασχέτως αν έχεις ή δεν έχεις δουλειά, ασχέτως αν φοροδιαφεύγεις ή όχι, ασχέτως αν είσαι υπάλληλος με μπλοκάκι κλπ) άλλο τόσο άδικο είναι να απολυθεί κόσμος που απλά δεν έχει βύσμα. Και άλλο τόσο άδικο είναι σε περίοδο κρίσης, τα κέρδη του Ομίλου Marfin να διπλασιάζονται αλλά η σύνταξη να μειώνεται και οι άνεργοι να φτάνουν τις 800.000.

 

Επιμένω λοιπόν πως ΜΟΝΟ η ΔΙΚΑΙΗ κάθαρση θα αποτελέσει εφετηρία για μια νέα αρχή. Εγώ πιστεύω πως πολιτικοί, τεχνοκράτες και οικονομική εξουσία ΔΕΝ είναι διατεθημένοι για ολική κάθαρση, αλλά μόνο για μερική. Δηλ. για μια κάθαραση από την οποία οι ίδιοι εξαιρούνται ασχέτως αν πρωταγωνίστησαν σε όλα τα σκάνδαλα φανερά ή όχι. Αυτή είναι η ουσία της δικής μου αντίθεσης.

 

Γιαυτό και επιμένω τόσο πολύ στο ΑΝΟΙΓΜΑ των λογαριασμών. Διότι εκεί θα ΦΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΡΥΨΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΦΑΓΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. Από τους αγρότες, και τον δημ. υπαλληλο, μέχρι τον πιο ευηπόληπτο επιχειρηματία και τραπεζίτη. ΤΙ πιο δίκαιο ? Θέλουμε γενική κάθαρση ? επανεκκίνηση ? ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΛΟΙΠΟΝ. Οχι μειώνουμε τις συντάξεις και απολύουμε κόσμο, αλλά δίνουμε στον Λάτση την εκμετάλλευση της δημ. περιουσίας ή πουλάμε στον Μυτιλιναίο έναντι πινακίου φακής τους ΑΗΣ της ΔΕΗ.

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να γίνουμε Σουηδία..

 

Καλά εγώ σαν αυτήν την Σουηδία ούτε στους εφιάλτες μου δεν θα ήθελα..

http://blemilo.blogspot.com/2011/07/blog-post.html

Κράτος που διαφεντευει τα πάντα. Δεν είναι τυχαίο που για Σουηδία κανουν κωλοτούμπες λαοί όπως οι τεμπέληδες Άραβες κλπ. Και στην τουαλέττα να πας θα βρεις κράτος..

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω πως η οργή η δική σου και χιλιάδων άλλων που είτε βρίσκονται στο Σύνταγμα είτε όχι, έχει να κάνει με ένα αίσθημα ΑΔΙΚΙΑΣ και ΣΙΧΑΜΑΤΟΣ τόσο προς τη πολιτική εξουσία, όσο και προς την όλη κατάσταση (που περιλαμβάνει από επίορκους υπαλλήλους μέχρι επιχειρηματίες, απο το πελατειακό κράτος μέχρι τον καπιταλισμό, από τον "αδιάφορο" υπάλληλο μέχρι τον φοροφυγά επιχειρηματία κοκ). Κάποιοι εστιάζουν περισσότερο στο ένα, κάποιοι στο άλλο, κάποιοι στο παραδίπλα.

 

Κάνεις λάθος φίλε, εγώ είμαι άλλη κατηγορία από μόνος μου.

 

Εγώ εστιάζω στην ψήφο του συμπολίτη μου, αυτή είναι η διαφορά.Διότι-και αυτό το λέω με ΑΠΟΛΥΤΗ σιγουριά- ήταν απολύτως συνειδητή ότι δεν εξυπηρετεί το κράτος παρά μόνο την πάρτη του καθενός.

 

Σου είπα, εγώ στο σύνταγμα θα κατέβω μόνο ως εθελοντής στα ΜΑΤ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.