Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνδιασμός Διαφορετικών κλίσεων σε φωτοβολταικά συστήματα


Excadrix

Recommended Posts

Καλησπέρα

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Ενδιαφέρομαι να εγκαταστήσω φωτοβολταικά πάνελς στην οροφή του σπιτιού μου. Η ερωτηση μου ειναι η εξης. Μπορω να συνδιασω πανελς με διαφορετικη κλιση ; Συγκεκριμενα εχω κεκλιμενη στεγη την οποια θελω να τοποθετησω πανελς υπο γωνια αλλα σκεφτομαι να βαλω και οριζοντια πανελς ως σκιαστρα σε καποιες περγολες που εχω. Μου ειπαν σε ενα καταστημα οτι οταν συνδιαζεις πανελς με διαφορετικη γωνια σου ριχνει την συνολικη αποδοση του συστηματος διοτι υπαρχει καποιο προβλημα με τις συνδεσμολογιες και τους inverters πανω στον κεντρικο πινακα.. Ακριβως να μου εξηγησουν δεν ηξεραν απλα αυτο που ελεγαν ειναι οτι δεν συνιστουν να συνδιαζεις πανελς με διαφορετικη γωνια.Εγω σκεφτομουν να εχω εναν inventer για τα πανελς που ειναι υπο γωνια και εναν δευτερο για τα πανελς που ειναι οριζοντια (ξερω οτι τα οριζοντια θα εχουν μειωμενη αποδοση αλλα απο το τιποτα ...) και να υπολογισω την αποδοση του συστηματως σαν δυο διαφορετικα συστηματα... (ενα με πανελς υπο γωνια και ενα με τα οριζοντια) ωστε να βγαλω την συνολικη... Συμφωνα ομως με τους "ειδικους" αυτο δεν ισχυει και η αποδοση του συστηματος συνολικα θα ειναι μικροτερη επειδη θα υπαρχουν extra απωλειες (ποιες θα ειναι αυτες δεν μου ειπαν γι αυτο και σας ρωταω)

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

πρέπει να συμβουλευτείς μηχανολόγο ή ηλεκτρολόγο μηχανικό. Γενικά ότι σου είπαν ισχύει, αλλά μπορείς να πας σε solaredge inverter και να σου λύσει τα χέρια.

 

Τέλος τα οριζόντια πάνελ δεν θα αυτοκαθαρίζονται από την βροχή με ότι αυτό συνεπάγεται.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις μόνο 2 διαφορετικές γωνίες, τότε μπορείς και με έναν inverter. Σήμερα οι τριφασικοί σηκώνονυ μέχρι και 3 διαφορετικές γωνίες, υπό συνθήκες πάντα. Επικοινώνησε με κάποια εταιρεία και θα σου πουν με ακρίβεια, αφού ελέγξουν και τον χώρο σου.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις σας.. Σχετικα με τους οριζοντιους θα εχουν μια ελαχιστη κλιση για την αποροη της βροχης.Οποτε ουσιαστικα για το προβλημα μου πρεπει να κοιταξω για τριφασικο inventer και μπορω να συνδιασω 2-3 γωνιες . Τα συστηματα πρεπει να ειναι μονογραμικα σωστα? Παραλληλη ή εν σειρα συνδεση? και επισης αμα ξερετε το κοστος για τριφασικο inventer σε σχεση με κανονικο εχει μεγάλη διαφορα? να δω και αν αξιζει δηλαδη να εγκαταστησω τα οριζοντια...

Link to comment
Share on other sites

Excadrix επιμένω πρέπει να συμβουλευτείς μηχανολόγο ή ηλεκτρολόγο (οι συμβουλές όταν υπάρχει πρόθεση επένδυσης είναι δωρεάν και επιθυμητές :P)

 

Τριαφασικό inverter δεν βάζεις επειδή έτσι απλά το θες. Βάζεις αν έχεις πάνω από 5kw εγκατεστημένη.

Link to comment
Share on other sites

Εισαι σιγουρος για τις περγολες? γιατι εχω δει φωτοβολταικες περγολες να τις διαφημιζουν εταιριες. εχω την εντυπωση οτι επιτρεπεται και βγαζεις μικρης κλιμακα αδεια... θα το ψαξω λιγο παραπανω τωρα που το ανεφερες...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.