Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενοικίαση ακινήτου με PV στη στέγη (10kW)


georgeele

Recommended Posts

-Αλήθεια, έχεις κανείς απάντηση για το τι γίνεται αν κάποιος βάλει Φ/β σε μονοκατοικία (της οποίας είναι προφανώς ιδιοκτήτης και προφανώς κατοικεί σε αυτή) και μετα από 5 χρόνια ας πούμε αποφασίσει να μείνει αλλού και να το τη νοικίασει αυτή τη μονοκατοικία??

Πήρα τη ΔΕΗ και δεν είχαν απάντηση!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Δεν τη νοιαζει τη δεη αυτο οποτε δεν σου απανταει κιολας.προφανως δεν θα αλλαξει ρολοι ο ενοικιαστης και με καποιο τροπο θα συμφωνησει με τον ιδιοκτητη να του πληρωνει το ρευμα.

Link to comment
Share on other sites

Το θέτεις έτσι. Οκ . Καλό ακούγεται και η αλήθεια είναι ότι δε βρίσκω και λόγο γιατί να πρέπει να εμπλέκεται η ΔΕΗ. Εκτός και αν όταν έρθει ένας τετοιος ενοικιαστής , αυτός ζητησει ο λογαριασμός να ερχεται στο όνομά του αν και ίσως να το τραβάω το θέμα από τα αυτιά! Αλλά ο πελάτης έχει απιστευτη φαντασία και μπορει να ρωτήσει ακόμα και για το τι γίνεται αν περασει κανας αητός και αφήσει καμια πέτρα όπως περνάει πάνω από τα πανελ..

Link to comment
Share on other sites

Αν την νοικιάσεις την μονοκατοικία αλλά ο μετρητής της ΔΕΗ παραμένει στο όνομά σου γιατί να υπάρχει πρόβλημα; Την μονοκατοικία νοικιάζεις όχι το Φ/Β σύστημα της στέγης.

 

Πάντως είναι πολύ περίεργο που δεν σε απάντησε η ΔΕΗ εφόσον υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη των ΑΠΕ από ιδιώτες.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν αλλάξει το όνομα στο ρολόι δεν υπάρχει πρόβλημα. Βέβαια τυπικά όταν ενοικιάζεις σπίτι πρέπει το ρολόι να πηγαίνει στο όνομα του ενοικιαστή.

 

Υπάρχει όμως το εξής θέμα. Αφού οι λογαριασμοί συμψηφίζονται, τότε το ΦΒ θα πληρώνει το ρεύμα του ενοικιαστή!

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα αυτό προέκυψε από τις απαντήσεις που δόθηκα σε δύο άλλα θέματα, στην ίδια ερώτηση.

 

georgeele, μην αναρτάς το ίδιο μήνυμα σε διαφορετικά σημεία. Δες και τους κανόνες συμμετοχής.

 

Επίσης, για καινούργιο ερώτημα ανοίγουμε νέο θέμα, δεν το αναρτούμε σε υπάρχον.

Link to comment
Share on other sites

οκ miltos. thanx που ανοιξες το θέμα για μένα!

 

----Συγχώνεψη----

 

@stayros : A μάλιστα, εδώ όντως υπάρχει θέμα. Μήπως γι αυτο το ενδεχόμενο, ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης θα πρέπει να κάνει το εξής? :

 

Προτού προβεί σε οποιαδήποτε διαδικασία με τη ΔΕΗ που να αφορά το Φ/Β, να ζητήσει από τη ΔΕΗ να του βάλουν ένα 2 ρολοι (υπόψιν, μιλάμε για μονοκατοικία, άρα ενας ιδιοκτήτης-ενα ρολόι) με την αιτιολογία ότι θέλει να ηλεκτροδοτήσει ένα αποθηκάκι (ή κάποια κατανάλωση) η οποία να ,μετράται ξεχωριστά από το ρολόι της κατοικιας με την αιτιολογία ότι θα θελήσει κάποια στιγμή να το νοικιάσει. Δε μπορώ να βρώ λόγο για τον οποίο η ΔΕΗ να μη το κάνει (λεφτά θα πάρει!).

Άρα ο ιδιοκτήτης θα έχει 2 ρολόγια, 2 λογαριασμούς στο όνομά του.

Και μετα ξεκινά τις διαδικασίες με τη ΔΕΗ για την εγκατάσταση του Φ/Β με ρολόι στο οποίο θα γίνεται συμψιφισμός, το δεύτερο (αυτό που έβαλε για το αποθηκάκι).

Και μετά μπορεί ανα πάσα στιγμή να νοικιάσει το σπίτι του και επίσης να γίνει και αλλαγή στο όνομα του λογαριασμού της ΔΕΗ (που αφορά τις καταναλώσεις της κατοικίας προφανώς)

 

Παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει λόγους για τους οποίους κάτι τέτοιο δε γίνεται να παραθέσει την άποψή του. Προσωπικά δε το διασταυρώσει αυτό που γράφω, απλά το υποθέτω με παράδειγμα την μονοκατοικια ενός φίλου που η ΔΕΗ έβαλε επιπλέον ρολόι απλά για να ηλεκτροδοτήσει ένα υπογειάκι της μονοκατοικίας του.

 

Φυσικά το συνολικό κόστος του Φ/Β ανεβαίνει κατά ένα ποσό που αφορά η τοποθέτηση αυτού του επιπλέον ρολογιού.

Link to comment
Share on other sites

το φωτοβολταικό στο "αποθηκάκι" δεν γίνεται να μπει ,χρειάζεται να υπάρχει οικιακή παροχή για το ειδικό πρόγραμμα.

Μάλλον θα πρέπει ο ενοικιαστής να πάρει την παροχή που αντιστοιχεί στο "αποθηκάκι" , μια μάλλον μπερδεμένη ιστορία

Link to comment
Share on other sites

Α δηλ η ΔΕΗ όντως θα τσεκάρει αν πχ το ρολόι που της λέω να κάνει τον συμψιφισμό είναι αυτό που μετράει τις καταναλώσεις της κατοικίας ? Επαναλαμβάνω μιλάω για περίπτωση μονοκατοικίας. Το ρωτάω γιατί δε μπορει επειδή έχεις βάλει Φ/Β να μη μπορείς να νοικιάσεις το σπίτι σου. Τι δηλ το έβαλες το Φ/Β και μετά τι? Θα το ξηλώσεις? και θα πουλάει μετα ο άλλος μεταχειρισμένα πανελ και inverters?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.