Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Έχω μια περίπτωση οπου έχουμε πλαίσια με 4 διαφορετικές κλίσεις.

Συνολικά είναι 40 πλαίσια αλλά χωρίζονται σε 7,9,10,14 (245W έκαστο).

Προσπάθησα να πάω με inverter 4 kW με 2Mpp trackers αλλά δεν μπορεί να γίνει (χρειάζεται ελάχιστα 6 panels η κάθε στοιχειοσειρά). Ξέρει κανείς κάποιο inverter που να έχει 2 Mpp tracker και να είναι 3kW μπας και μου βγει στο σχεδιασμό?

Έναλλακτικά, μήπως υπάρχει άλλη ιδέα? (εκτός απο solaredge).

Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

Λύση 1 : TIGO με οποιονδήποτε inverter

Λύση 2 : 14πανελ σε εναν 3000 (συνήθως 1mpp) και τα 7,9,10 σε 2 Χ 4000 απο 2mpp (διαλέγεις διαστασιολόγηση κιόλας)

Δημοσιεύτηκε

Kusta για να είμαι πιο ακριβής και κατανοητός, έχω 3 διαφορετικούς προσανατολισμούς και στο Νότο έχω και 2 διαφορετικές κλίσεις (σύνολικά θα χρειαστώ 4 διαφορετικά Mpp).

pv-t solar τα 7,9,10 είναι το πρόβλημα. ο 4000 δέχεται απο 6 πανέλα και πάνω σε κάθε string. Αν ήταν 12 αντί για 10 δηλαδή δεν θα είχα πρόβλημα. Γι'αυτό ρώτησα για μικρότερο inverter με 2 Mpp μήπως μπορώ να του βάλω 5 πάνελ στη στοιχειοσειρά.

btelis ευχαριστώ. Νόμιζα οτι απο τα 4000 είχαν και αυτά 2 Mpp. Το πρόβλημά μου με αυτά είναι οτι για κάποιο λόγο δεν μου δουλεύει το πρόγραμμα σχεδιασμού για να δω αν σηκώνει 5 πάνελ.

Δημοσιεύτηκε

Γιατί δεν τα έχω δουλέψει καθόλου και έλεγα να αποφύγω τα "πειράματα" στον συγκεκριμένο πελάτη.

Με solaredge μπορώ να πάω απευθείας σε τριφασικό και ας έχω 4 strings που χρειάζονται διαφορετικούς Mpp trackers?

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Υπάρχει ένας inverter της Aurora PowerOne που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλλά είναι με μετασχηματιστή απομόνωσης: PVI-3.8 (Isolated)

το datasheet μπορείς να το δείς εδώ:

http://www.datasheetpro.com/2051182_download_Vdc416_datasheet.html

Επίσης δες και αυτά τα μοντέλα της Aurora Powerone:PVI-2000, PVI-3600

το datasheet μπορείς να το δείς εδώ:

http://www.datasheetpro.com/1106415_download_PVI-3600_datasheet.html

Δημοσιεύτηκε
Γιατί δεν τα έχω δουλέψει καθόλου και έλεγα να αποφύγω τα "πειράματα" στον συγκεκριμένο πελάτη.

Με solaredge μπορώ να πάω απευθείας σε τριφασικό και ας έχω 4 strings που χρειάζονται διαφορετικούς Mpp trackers?

με solaredge συνδέεις όλα σε ένα string τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο inverter με τα powerboxes.

Δημοσιεύτηκε

Ξεκάθαρα καλύτερη λύση τα TIGO. Ο Solaredge έχει μοναδικό λόγο ύπαρξης τα 300Ευρώ λιγότερα που κοστίζει εν σχέσει με κανονικό αντιστροφέα και TIGO. Είναι πολύ κατώτερος της λύσης inverter&TIGO.

PVmech : επειδή δε γράφεις τι πανέλα έχεις δεν ξέρω πως να διαστασιολογήσω ώστε να σου πω πως θα κουμπώσουν. Αν σ ενδιαφέρει στείλε πμ να κάνουμε δουλίτσα σωστή.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.