Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ταχυθερμαντήρας C32 σε Α & Β όροφο


zazaza

Recommended Posts

Ναι, γιατί όχι άλλωστε;

Απλά δεν θες να βάλεις κοινή καμινάδα ή δεν γίνεται λόγω διάταξης;

Όπως και να έχει δεν βλέπω λόγο να απαγορευθεί.

Link to comment
Share on other sites

Αφορά σε περιοχή που δεν προβλέπεται να συνδεθεί με το ΦΑ για τα επόμενα 12 χρόνια τουλάχιστο, οπότε καλό είναι να αποφευχθεί για λόγους (τι άλλο) €€€.

 

Δεν ήμουν σίγουρος αν επιτρέπεται ταχυθερμαντήρας C32 στον Α' όροφο τη στιγμή που υπάρχει από πάνω και Β' όροφος.

Link to comment
Share on other sites

C32 επιτρέπεται μόνο στον τελευταίο όροφο ενός κτιρίου ή στο δώμα. Πριν από κάποιο καιρό η ΕΠΑ Αττικής επέτρεπε για ένα διάστημα και συσκευές C32 σε άλλα επίπεδα κυρίως όταν αφορούσαν κτίρια τύπου διπλοκατοικιών αρκεί ο μελετητής να προδιέγραφε ακριβώς την συσκευή και να επισύναπτε προσπέκτους του κατασκευαστή ότι η καπνοδόχος που την συνοδεύει μπορεί να λειτουργήσει στο συγκεκριμένο ύψος. Πλέον όμως αυτό δεν γίνεται αποδεκτό. C32 μόνο στο δώμα ή στον τελευταίο όροφο και για τους υπόλοιπους ορόφους πρέπει να κατασκευασθούν οι καπνοδόχοι που συνοδεύουν τις συσκευές και φυσικά να φαίνονται κατά την αυτοψία για την έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού προς την Πολεοδομία που θα βεβαιώνει την ολοκλήρωση της κατασκευής και άρα την δυνατότητα σύνδεσης του ακινήτου με τα δίκτυα κοινής ωφελείας. Τα παραπάνω αφορούν την ΕΠΑ Αττικής

Link to comment
Share on other sites

και για πρακτικούς λόγους C32 με πάνω απο 2-3 μέτρα καμινάδα Φ60/100 θα σβήνει, λόγω του οτι δεν θα τραβά πολύ αέρα. Μπορείς να βάλεις C52 (2 ξεχωριστους Φ80 εναν για αέρα καύσης και έναν για τα καυσαέρια), όπου ο κατασκευαστής θα επιτρέπει πολύ περισσότερα μέτρα. Για τον αέρα καύσης μια γωνία Φ80 αρκεί. Εδω θεσσαλονίκη η ΕΠΑ δεν ξερω να λεει οτι πρεπει να μπει τελευταίο όροφο μια συσκευή C32. Απλά λόγω περιορισμού στο Φ60/100 μπαίνει τελευταίο όροφο πάντα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Τελικά μπορεί οι λύσεις να είναι σωστές αλλά δυστυχώς (ή όχι) είναι στη διακριτική ευχέρεια της εκάστοτε πολεοδομίας.

 

Σε γενικές γραμμές (ΕΠΑ Αττικής): C32 μόνο σε μονοκατοικία ή σε τελευταίο όροφο πολυκατοικίας.

 

Αν επιτρέπει η πολεοδομία αυτόνομο boiler στα διαμερίσματα (λίγο δύσκολο λόγω αλλαγής κατανομής δαπανών) τότε δε χρειάζεται σαφώς να μπει καπνοδόχος.

Link to comment
Share on other sites

Στην θεσσαλία επιτρέπονται συσκευές c12 και c82 ανεξαρτήτου ορόφου.

για C32 μιλάμε. C12 επιτρέπονται μόνο σε παλιες οικοδομές. Στις νεες οικοδομές με οικοδομική αδεια απο 2007 και μετα ή και με παλιότερη οικοδομικη αδεια αν δεν εχουν λητουργησει αλλο καύσιμο τοτε απαιτείται καμινάδα μεχρη την ταράτσα.

C82 (σε κοινή καμινάδα) βαζεις σε οποιο όροφο θες δεν τιθεται θεμα περιορισμου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.