Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίλυση διαφορών με πελάτη


Recommended Posts

Συνάδελφοι χαιρετώ,

 

και μπαίνω κατ' ευθείαν στο θέμα που με απασχολεί:

 

Έχω αναλάβει για την ίδρυση ξεν/κης μονάδας τα εξής:

 

1. Μελέτη- επίβλεψη για πολεοδομία

2. Φακέλους ΕΟΤ (καταλληλότητα οικοπέδου & αρχιτεκτονική)

3. Φάκελο Αναπτυξιακού

4. Όλες τις λοιπές απαιτούμενες εγκρίσεις (περιβ/κά, αρχαιολογία,δήμους

κλπ).

 

- Έχω ολοκληρώσει αρχ/κή & περιβ/κή μελέτη, έχω υποβάλει φάκελο καταλληλότητας στον ΕΟΤ, ενώ παράλληλα έχω αναθέσει σε οικονομολόγο τον Αναπτυξιακό, ο οποίος τον έχει προχωρήσει σημαντικά.

 

- Ο πελάτης (για δικούς του λόγους) αποφασίζει να μη συνεχίσει το project, ενώ είμαι έτοιμος να υποβάλω αρχ/κη στον ΕΟΤ, περιβ/κη και φάκελο στην Πολεοδομία και ενώ ο φάκελος του Αναπτυξιακού τρέχει και ο κύριος όγκος της δουλειάς έχει γίνει.

 

- Ο πελάτης έχει πληρώσει τη συμφωνημένη αμοιβή μέχρι και το στάδιο της έγκρισης από τον ΕΟΤ και τον Αναπτυξιακό (πριν υπαναχωρήσει) και τώρα ζητά επιστροφή μέρους της αμοιβής.

 

- Γραπτή συμφωνία μεταξύ οποιουδήποτε εμπλεκόμενου δεν υπάρχει.

 

- Η δουλειά του δε θα γίνει, πλην όμως εγώ την έχω σχεδόν ολοκληρώσει, ενώ έχω εκτεθεί απέναντι στους συνεργάτες μου και θεωρώ ότι, αν μη τι άλλο δεν πρέπει να του επιστρέψω τίποτα.

 

Όποιος συνάδελφος γνωρίζει και έχει εμπεριστατωμένη άποψη παρακαλώ να τη μοιραστεί μαζί μου. Εννοείτει βέβαια ότι θα απευθυνθώ σε δικηγόρ.

 

TheoTDM900 με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η άποψή σου.

 

Ευχαριστώ

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Χάρης

Link to comment
Share on other sites

Δεν πληρωνόμαστε για να εκδώσουμε χαρτιά, πληρωνόμαστε ως τεχνικοί για μελέτες..Και γιαυτό το λόγο, για όσες μελέτες έγιναν, πρέπει να πληρωθείς εσύ και οι συνεργάτες σου...αν δεν έχουν τελειώσει υπολόγισε μία πρόοδο μελέτης και αφαίρεσε την αξία που υπολείπεται..

Link to comment
Share on other sites

Είχα Α-Κ-Ρ-Ι-Β-Ω-Σ ίδια περίπτωση με την διαφορά, ότι είχαμε υποβάλει χαρτιά για επιδότηση, είχε πάρει έγκριση και είχα πάρει εννοείται όλες τις άδειες από ΕΟΤ (και καταλληλότητας γηπέδου και αρχιτεκτονικών). Ενώ, έκανα έλεγχο αρχιτεκτονικών στην Πολεοδομία και είχα ήδη ετοιμάσει προεργασία των στατικών, ο πελάτης αποφάσισε να μην το προχωρήσει...

 

Εν τω μεταξύ, στην πολεοδομία - βλακεία μου - είχαμε καταθέσει μόνο ελάχιστη αμοιβή ( :roll: )....

 

Τι να σου πω: Από τον Ιούνη του 2006 ακόμα τον κυνηγάω να πάρω κάποια χρήματα (έστω για τα έξοδα). Και για όποιον δεν ξέρει μιλάμε για πολλά έξοδα (μόνο τα αντίγραφα να βάλεις...).

 

Συμπέρασμα εκ των υστέρων: Όσο γνωστός σου και να είναι πάρε προκαταβολή. Αν πρόκειται για αναπτυξιακούς και τέτοια, κάνε συμφωνητικό (που να λέει πόσα θέλεις για την δουλειά πάρει - δεν πάρει την επιδότηση)

 

Για την περίπτωσή σου φίλε μου, αν μπορείς, μάζεψε ότι στοιχεία έχεις που να αποδεικνύουν ότι έκανες δουλειές γι΄αυτόν (οι μελέτες που υπέβαλες, κάποιες αιτήσεις που πιθανόν έχει υπογράψει, αν σου έχει δώσει ταυτότητες, εκκαθαριστικά, συμβόλαια) και πήγαινε σε δικηγόρο (πιστέυω ότι μ' ένα εξώδικο θα καθαρίσεις)

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη κι εγώ στο ίδιο πνεύμα είμαι και επειδή διαισθάνομαι ότι δυστυχώς θα μπούν στη μέση δικηγόροι, σημειώνω τα εξής :

 

1. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς έχει γίνει, δεν έχει κατατεθεί (ΕΟΤ, Αναπτυξιακός, Πολεοδομία)' άρα πώς κατοχυρώνομαι;

2. Ο Αναπτυξιακός πληρώνεται στον οικονομολόγο με προκαταβολή (που έχει δωθεί) και στη συνέχεια με ποσοστό επί των εκταμιεύσεων. Άρα αυτός που έχει κάνει τη δουλειά προσδοκά σε μελλοντική αμοιβή η οποία πλέον δεν υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει νομίζω τμήμα στο ΤΕΕ γι αυτές τις περιπτώσεις. ΨΑΞΕ ΕΚΕΙ.

Και αν λεχεις όρεξη ενημέρωσέ μας τί σου είπαν.

Νομίζω ότι το ΤΕΕ αναλαμβάνει να κυνηγήσει τον πελάτη σου.

Link to comment
Share on other sites

Κοστολόγησε τις εργασίες όσο πιο τεκμηριωμένα μπορείς, στα είπα και πριβέ.

 

Πχ αρχ. μελέτη ----> ΤΕΕ ελάχιστη τόσο

 

τα άλλα με ανθρωποώρες.

 

Μετά πες στον πελάτη ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ.

 

:wink:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.