Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτισμός


antboton

Recommended Posts

Πάρε ένα απλό φωτόμετρο. 500 lux τόσα απαιτούμενα watt. Μέτρησα τόσα lux πόσα watt χρειάζονται. Δεν είναι σωστός τρόπος αλλά είναι καλύτερος από τα παπατζηλίκια της ΤΟΤΕΕ.

Edited by panos-vicious
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος ο λαμπτήρας είναι τύπου RX7s metal halide (μεταλλικών αλογονιδίων-HQI). Από μια γρήγορη αναζήτηση σε ΚΑΦΚΑ και philips οι λάμπες που κυκλοφορούν έχουν ισχύ 150W και 70W (η philips έχει και με 250W). Σε μένα όσες φορές μου έτυχε και κατάφερα να τις διαβάσω βρήκα 150W αλλά αυτό δε λέει και τίποτα. Δοκίμασε τη μέθοδο του Πάνου παραπάνω να δεις που βρίσκεσαι και αποφασίζεις :wink:

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

δεν εχει ρευμα όμως...;όπως φαίνεται και στην φωτογραφία περιμετρικα του καταστηματος στην ψευδοροφή(η οποια καλυπτει και τον εξαερισμό) εχω  10 τέτοιες λάμπες . Στο κεντρικό τμήμα της ψευδοροφής εχουν  αποσυνδεθει κάποια φωτιστικά,και δεν εχω καθολου λάμπες,πως το χειρίζομαι?η χρήση είναι απλό καταστημα....

Edited by mixyak790
Link to comment
Share on other sites

Όπως λέει ο polyzo. Αλογονιδίων μετάλλων είναι, δες  και στην  παραπομπή MHN-TD. Θεώρησε σαν να είναι συνδεδεμένα όλα τα φωτιστικά, με πυκνότητα ισχύος φωτισμού 5,2 [W/m2/100lx] και ισχύ τόση όση απαιτείται. Ειδάλλως θεωρητικός φωτισμός.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω πως αξίζει τον κόπο να φέρει σκάλα. Έτσι κι αλλιώς ο νέος ενοικιαστής θα τοποθετήσει δικά του φωτιστικά που μάλλον θα απέχουν από αυτά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Eχω κατάστημα 52τ.μ.Για 500lx με τους λαμπτηρες  αυτους έχω 5*5,2[W/m2/100lx]*52m2=1352W.Για το θεωρητικο εχω 52m2*16w/m2=832w.

Επομένως βάζω 1.352kw ,σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.