Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικά για Συμβόλαια και Υπεύθυνη Δήλωση περι γης υψηλής παραγωγικότητας


Recommended Posts

Επειδή εμένα δε με χαλάει να χαλάσω τη καρδιά κανενός που ΔΕ το καταλαβαίνει.....

Ερ: ΤΙ είναι το αντικείμενο????

Απ: Τοπογραφικό!!!

 

Ερ: Ποια ειδικότητα είναι η καθ' όλα αρμόδια???

Απ: του ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΥ!!!

 

Ελπίζω να κάλυψα την ερώτησή σου!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να αντικρούσει την επιχειρηματολογία σου GRTOPO οπότε δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω ;)

Link to comment
Share on other sites

Αλλα ο GRTOPO δεν μας ειπε αν θα υπεγραφε δηλωση για ΓΓΥΠ ή οχι....

 

Ειναι μπουρδα απαιτηση της συμβολαιογραφου...

Καμια δουλεια δεν εχει ο μηχανικος να υπογραψει κατι τετοιο..

Link to comment
Share on other sites

Να με συγχωρέσει για την αναίδειά μου ο GRTOPO αλλά κάπου εδώ μέσα υπάρχει ένα post από συνάδελφο Τοπογράφο που ζητά πληροφορίες για κλίσεις στεγών διότι θέλει να εκδόσει άδεια αντικατάστασης στέγης ... sorry και πάλι, απλά το είδα και είπα να το αναφέρω ... ;)

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΚΩΣ..... Κάκιστα θέλει να εκδόσει άδεια αντικατάστασης ακόμα και κεραμιδιού, κατά την άποψή μου!!!

Κι επειδή Πρωτέα είσαι μάλλον καινούργιος στο φόρουμ, το έχω αναφέρει πολλάκις στο παρελθόν σε θέματα επαγγελματικών δικαιωμάτων και το πιστεύω ακλόνητα: "Εκαστος στο είδος του!!! "

 

ΌΜΩΣ όσο δεν υπάρχει ΣΑΦΗΣ διαχωρισμός των ειδικοτήτων..... και "καπέλωμα" όλων των ειδικοτήτων από τη πλειοψηφία των Π.Μ (Πανειδικότητας Μηχανικών), ΚΑΛΩΣ... ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΚΑΝΕΙ!!!

 

Όσο λοιπόν εσύ (Π.Μ) έχεις GPS (!) - κάπου είδα ότι το έχεις αναφέρει εδώ στο φόρουμ - τόσο ο συνάδελφος τοπογράφος ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να βγάζει όχι μόνο άδεια για κεραμίδια αλλά και για θεμέλια και κολώνες και πλάκες και πλακάκια!!!!

Όσον αφορά σε μένα... για να μη πείς τίποτα.... ΔΕΝ ασχολούμαι με κτιριακά!!

Τα ανωτέρω αν και επιθετικά γραφόμενα παρακαλώ να μη με παρεξηγήσεις!!

 

Τέρυ... για τη Γη υψηλής παπαρ.... θα σου πω το εξής: Επειδή είναι ΝΕΟ φρούτο και οι συμβολαιογράφοι έχουν αρχίσει και το ζητάνε.... για να κάνουν τη δουλειά τους που αμοίβεται με ποσοστό της αντικειμενικής αξίας (εννίοτε και της πραγματικής).... ενώ εμείς με τιμές ούτε καν των παλαιοτέρων ελαχίστων, οι αγοραίες είναι ΠΑΝΤΑ μικρότερες και πάντα στον Μηχανικό ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΖΑΡΙ ενώ στον Συμβ/φο ...μούγγα ............. Θα το έκανα ΜΟΝΟ εφόσον η αμοιβή ήταν ικανοποιητική ή κατόπιν συμπληρωματικής αμοιβής.

Υπό Κ.Σ στη Δήλωση 651/77 ΔΕΝ είμαι υποχρεωμένος να γράψω ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω..... Βέβαια... η οικοδομησιμότητα εξαρτάται κι από ΓΥΠ κλπ!!! Αλλά τουλάχιστο θα ζητούσα τα δέοντα ως αμοιβή!!!

 

Κάποια στιγμή πρέπει οι συνάδελφοι που ασχολούνται με τα τοπογραφικά να καταλάβουν ότι η μεγαλύτερη αξία της αμοιβής βρίσκεται στη δήλωση κι όχι στο μέτρημα!!!

Link to comment
Share on other sites

Μα Terry εάν ο υπογράφων μηχανικός δεν έχει στα χέρια την βεβαίωση που να λέει εάν το γήπεδο ανήκει η όχι σε ΓΥΠ, πως μπορεί να υπογράψει οτιδήποτε αφορά το θέμα αυτό??

Ενημέρωση για την διαδικασία, κατάθεση των δικαιολογητικών στην αρμόδια υπηρεσία και όοοοοοποτε βγει η αντίστοιχη βεβαίωση , μπορεί να δηλώσει μετά ότι θέλει υπεύθυνα (αφού πληρωθεί επιπλέον).

Απλά ο/η συμ/φος ενώ είμαι σίγουρος πως είναι ενήμερος/η για την διαδικασία και τους χρόνους, το έφερε έτσι ώστε να φανεί ότι είναι κάτι απλό και μεσα στις υποχρεώσεις του μηχανικού για να καλύψει το γεγονός πως δεν είχε ενημερώσει τους πελάτες του/της.

Link to comment
Share on other sites

Υπό Κ.Σ στη Δήλωση 651/77 ΔΕΝ είμαι υποχρεωμένος να γράψω ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω..... Βέβαια... η οικοδομησιμότητα εξαρτάται κι από ΓΥΠ κλπ!!!

 

Κάποια στιγμή πρέπει οι συνάδελφοι που ασχολούνται με τα τοπογραφικά να καταλάβουν ότι η μεγαλύτερη αξία της αμοιβής βρίσκεται στη δήλωση κι όχι στο μέτρημα!!!

 

εδω ειναι ολο το ζουμι. Πώς υπογράφεις οικοδομησιμότητα ε?

Link to comment
Share on other sites

Οπως υπογραφεις ενω δεν ξερεις αν ειναι πχ δασικο...

Σε ΓΓΥΠ επιτρεπονται καποιες κατασκευες...

 

Αν δεν ξέρω αν ειναι δασικό προσπαθώ να τους στείλω απ το Δασαρχείο πρώτα. Ούτως η άλλως κανείς δεν αγοράζει πλέον χωρίς βεβαίωση Δασαρχείου.

 

Αν εχω βασιμες ενδείξεις οτι δεν ειναι δασικό βάζω επιφύλαξη στη δήλωση.

Link to comment
Share on other sites

Μόνο κατά τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις ζητά ο 651/77 να ελεγχθεί το μεταβιβαζόμενο ακίνητο και να αναγραφεί αν σύμφωνα με αυτές επιτρέπεται η όχι η ανοικοδόμηση.

 

Για την ΓΓΥΠ ο αντίστοιχος νόμος (που δεν είναι πολεοδομική) διάταξη απαιτεί επισύναψη πιστοποιητικού-βεβαίωσης, και σε περίπτωση μη τήρησης αυτής της υποχρέωσης καταλογίζει ποινές σε συμβολαιογράφο, υποθηκοφύλακα κλπ αλλά όχι στον μηχανικό.

 

Την υποχρέωση μνείας άλλων διατάξεων που ενδεχόμενα απαγορεύουν την δόμηση την έχει ο συμβολαιογράφος (όπως διατάξεις περί φάρων, προστασίας δασών κλπ) και όχι ο μηχανικός. Δέστε ένα οποιοδήποτε συμβόλαιο, σίγουρα ο συμβολαιογράφος το αναφέρει. Επίσης έχει υποχρέωση να αναφέρει ότι και οι πολεοδομικές διατάξεις μπορεί να μην επιτρέπουν την ανοικοδόμηση παρόλο που στο διάγραμμα αναφέρεται ότι είναι άρτιο το οικόπεδο/γηπεδο.

 

Μην μπερδεύουμε τις απαιτήσεις του 651/77 και τις υποχρεώσεις του μηχανικού (που αφορούν ΜΟΝΟ όσα λέει ο 651), με τις απαιτήσεις των συμβαλόμενων μερών (που θέλουν να ξέρουν σιγουρα αν μπορούν να κτίσουν). Για να μάθουν αν επιτρέπεται σίγουρα η ανοικοδόμηση ας καταθέσουν όλα τα δικαιολογητικά αυφού καταβάλουν τις αντίστοιχες αμοιβές μηχανικού, ώστε να λάβουν βεβαίωση αρτιότητας από την πολεοδομία.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.