Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιανού υπογραφή ;


Recommended Posts

Γειά σας. Έχω ετοιμάσει την αρχιτεκτονική μελέτη και ετοιμάζομαι να δώσω τα σχέδια στους 2 συναδέλφους, πολιτικό μηχ. (στατικά) και μηχανολόγο (υδρ.-αποχ.). Τί είναι καλύτερο να συμβεί? Τα ετοιμάζουν και μου τα στέλνουν για υπογραφή ή τα υπογράφουν αυτοί και μου τα δίνουν? Επηρεάζει το συνολικό κόστος άδειας η μία ή η άλλη περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

- Το συνολικό κόστος είναι το ίδιο & στις 2 περιπτώσεις

 

- Το ποιός θα κάνει τις μελέτες που αναφέρεις και θα τις υπογράψουν, αυτό προκύπτει απο την συμφωνία που έχετε κανει ή θα κάνετε

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς dib μπορεί και να μην είναι ίδιες οι αμοιβές

Το ΤΕΕ συνήθως βγάζει ελάχιστη για τον Π.Μ και άλλη ελάχιστη για τον Μ.Μ

Κατόπιν πρέπει να τηλεφωνήσει ο συνάδελφος στο ΤΕΕ να δώσει αριθμούς καταχώρησης έργου κλπ στοιχεία από το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ, να τα διορθώσει το ίδιο το ΤΕΕ και να του αποστείλει με ΦΑΞ τελική αμοιβή Π.Μ και Μ.Μ (οπότε τότε πλέον, ναι οι αμοιβές είναι ίδιες)

Δυστυχώς και το ΤΕΕ έχει τα παραθυράκια του.

Από κει και ή θέση μου υπέρ της κατάργησης των ελαχ αμοιβών, που την εκφράζω σε αντίστοιχα θέματα και αυτό φυσικά όχι λόγω του τίτλου ως Πολ Υπομηχανικού, όπως εξ αρχής θα θεωρούσε κάποιος

Link to comment
Share on other sites

Και στις δύο περιπτώσεις η τελική (συνολική) αμοιβή θα είναι το ίδιο . Είναι εδώ και κάμποσος καιρός (χρόνος ; ) που το ΤΕΕ δεν επιβάλει ελάχιστη αμοιβή για τους επιμέρους μηχανικούς , αλλά ελάχιστη μόνο για το σύνολο . Νομίζω , όμως , δεν ισχύει το ίδιο αν υπάρχει άλλος μηχανικός για τοπογραφικά .

Επίσης , αν έχεις ύδρευση / αποχέτευση , πολύ πιθανώς να χρειάζεσαι και θέρμανση / ηλεκτρολογικά .

Φυσικά , μπορείς να κάνεις και τις αντίστοιχες δοκιμές (φτιάξε τα διάφορα xml άνα περίπτωση και ανέβασέ τα στο ΤΕΕ για έγκριση , να δεις τι γίνεται) .

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ.

Ο Τοπογράφος έχει ήδη πληρωθεί ξεχωριστά.

Η κατοικία είναι 200τ.μ.<300τ.μ (ετός σχεδίου) άρα δεν χρειάζεται μελέτη εγκαταστάσεων. Σωστά?

Χρειάζεται μελέτη πυροπροστασίας?

Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται δηλαδή για καινούργιο κτίριο 200 μ2 ; Αν ναι , τότε θέλει Η/Μ (+ ΜΕΑ) .

 

Συμπλήρωση :

Ωπ , δεν το πρόλαβα , ναι , θέλει Παθητική πυροπροστασία .

Link to comment
Share on other sites

Συνολικά θέλει 5000λ για όλες τις μελέτες μαζί. Μόνο για τοπογραφικά δε μπορεί να δεχτεί κάτω του 5000λ που και πάλι νομίζω μετά από τηλεφωνική συννενόηση γίνεται και αυτό...

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε, 5.000 ευρώ συνολικά περίπου για όλες, είναι και τα φορολογικά μαζί? μπορείς να μου παραθέσεις τις μελέτες εν συντομία? είναι και η ενεργειακή απόδοση τώρα...

Link to comment
Share on other sites

Anavatis, θέλει να πει ότι η ελάχιστη αμοιβή που δέχεται το ΤΕΕ είναι 5000λ (όχι ευρώ) για όλες τις μελέτες.Σε σένα σίγουρα ξεπερνάνε το ελάχιστο ποσό οι μελέτες οπότε θα υπολογιστούν και οι αμοιβές ανάλογα.

Κατέβασε το πρόγραμμα του gousgouni για να υπολογίσεις τις αμοιβές. Εφόσον έχεις κάνει το διάγραμμα κάλυψης μπορείς να υπολογίσεις (με τα αντίστοιχα εμβαδά) τις αμοιβές.Οι μελέτες είναι:

Αρχιτεκτονικά, περιβάλλοντας χώρος, στατικά, παθητική, θέρμανση, λοιπές Η/Μ μελέτες (με προυπολογισμό το 50% του προυπολογισμού του κλιματισμού) ηλεκτρολογικά, ύδρευση, αποχέτευση, τεύχη προυπολογισμού, χρονικός προγραμματισμός, τοπογραφικο, ΚΕΝΑΚ(κέλυφος, θέρμανση, λοιπές Η/Μ μελέτες, υδρευση, ηλεκτρολογικά, αποχέτευση -εγώ έχω ένσταση για την αποχέτευση-)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.