Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόσταση κτηρίου από δασική έκταση οικισμού


Recommended Posts

Σε οριοθετημένο οικισμό < 2000 κατοίκων εξαιρέθηκαν από τα όρια του δημόσιες και ιδιωτικές δασικές εκτάσεις που βρίσκονταν εντός αυτού. Οι εκτάσεις αυτές εμφανίζονται γραμμοσκιασμένες στο σχετικό απόσπασμα χάρτη ΓΥΣ κλ. 1:5000 με τα όρια του οικισμού.

Ποιά είναι η ελάχιστη επιτρεπόμενη απόσταση από τα όρια δασικής έκτασης σε περίπτωση ανέγερσης κτηρίου ;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Με απόφαση Νομάρχη ύστερα από χαρακτηρισμό από το Δασαρχείο και πρόταση της Δ/νσης Δασών

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Συνάδελφοι καλημέρα,

μια ερώτηση σχετική με το θέμα:

Γήπεδο βρίσκεται εν μέρει εντός οριοθετημένου οικισμού. Το εκτός οικισμού τμήμα του (αγροτεμάχιο) έχει χαρακτηρισθεί δασικού χαρακτήρα απο το δασαρχείο.

Στο εντός οικισμού τμήμα (οικόπεδο) τι απόσταση χρειάζεται να κρατήσει απο το όριο της παραπάνω δασικής έκτασης, 10μ ή 2,5μ ?

 

Δεν είναι απαραίτητο να επανέρχεσαι συνάδελφε με μηνύματα που να υπενθυμίζουν πως έχεις θέσει ένα ερώτημα, πόσο μάλλον όταν τέθηκε την προηγούμενη μέρα. Γνωρίζω πως μπορεί να είναι θέμα άμεσου ενδιαφέροντος για σένα, αλλά να είσαι σίγουρος πως εάν κάποιος συνάδελφος έχει γνώση του θέματος σου θα τοποθετηθεί άμεσα. Ευχαριστώ.

DIMITRIS80

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Να ζητήσω την γνώμη σας για το εξής: έχω την περίπτωση οικοπέδου, εντός τμήματος οριοθετημένου οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων, το οποίο (τμήμα) έχει εξαιρεθεί του οικισμού περιγραφόμενο ως εκτιμόμενη δασική έκταση (γραμμοσκιασμένη περιοχή). Σκοπεύω να κάνω αίτηση αποχαρακτηρισμού στο Δασαρχείο όσον αφορά την συγκεκριμένη ιδιοκτησία.

Αν οι εκτάσεις που εμφανίζονται ως δασικές στο σχεδιάγραμμα του οικισμού, ανεξάρτητα του αν αποσχαρακτηριστούν, δεν ανήκουν στον οικισμό, τότε το οικόπεδο πως θα αντιμετωπιστεί πολεοδομικά (αρτιότητα, αποστάσεις από όρια, αποστάσεις από οδούς κλπ); Ως μέρος εκτός σχεδίου νησίδας μέσα στα όρια του οικισμού;

Και στην περίπτωση που αντιμετωπιστεί ως γήπεδο εκτός σχεδίου (που είναι και η εκτίμησή μου), τι αποστάσεις κτίσματος από τα όρια του γηπέδου πλέον θα πρέπει να τηρηθούν; Επειδή το συγκεκριμένο οικόπεδο-γήπεδο ανήκει στις παρεκκλίσεις των εκτός σχεδίου, οι όμορες ιδιοκτησίες και αυτές εκτός σχεδίου, θα αντιμετωπισθούν ως δασικές εκτάσεις και θα πρέπει να αφεθεί η ελάχιστη απόσταση των 10μ;

Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα να ακούσω την γνώμη σας. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.