Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέμα με γείτονα


supercanon

Recommended Posts

Επίσης (τσεκαρισε το πρώτα) μπορεις να βγάλεις άδεια μικρής κλίμακας για μπάρμπεκιου και πέργκολα κολλητά στο κοινό σας όριο. Το ύψος την πέργκολας εξαρταται από εσένα - εντός λογικών πλαισίων -, το κόστος της άδειας είναι μικρό, και μετά θα αρχίσει να σκεφτεται την κάπνα εκτός από τα δέντρα...

Αλλιως σκέψου την πιθανότητα αντί για μπουρκα στην γυναίκα σου να βάλεις στο όριο το σχοινί με την μπουγάδα της γυναίκα σου... και αυτό μπορει να πάει στο ύψος που θέλεις... Αν μάλιστα κρεμάσεις και πολλά χρωματιστα εσώρουχα διαφόρων μεγεθων... ή θα μαζέψεις κόσμο ή θα πάψει να καθεται ο γείτονας στην βεράντα!!!!!

Link to comment
Share on other sites

αυτό με την πέργκολα ακούγεται καλό, ή έστω μια καλή αρχή για να αρχίσω το ψάξιμο...

 

αυτό με το parking, δεν γίνεται, το οικόπεδο μου έχει διαμορφωμένο κήπο και σπίτι χτισμένο (το οποίο είναι γύρω-γύρω ελεύθερο), δεν γίνεται να τοποθετηθει parking σε εκείνο το σημείο.

 

σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Άμα σου ρίξει βιτριόλι στην πέργολα θα λειώσει το πανί, είναι blackout και αντέχουν βροχές και χιόνια αλλά δεν αντέχουν τα βιτριόλια….

 

Κάνει και ομοιοκαταληξία...

Link to comment
Share on other sites

Αν την πέργκολα την καλύψεις δεν έιναι πέργκολα , είναι αυθαίρετη.

 

Αν έχεις υπολοιπο δόμησης - κάλυψης μπορείς να βγάλεις μια άδεια για υπόστεγο εφαπτόμενο του ορίου κλειστό από την πίσω όψη.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω πως το χειρίζονται αυτό οι μηχανικοί των πολεοδομιών στις αυτοψίες.Μάλλον είναι στην κρίση τους.

 

Προσωπική άποψη : σύμφωνα με τον ΓΟΚ η πέργκολα είναι κατασκευή για στήριξη φυτών μόνο.

Ανοιγοκλειόμενες "πέργκολες" δεν μπορούν να στηρίξουν φυτά.

Εγώ θα το κατέγραφα ως αυθαίρετη κατασκευή με αναλυτικό προυπολογισμό.

 

Εν πάσει περιπτώσει , πιστεύω ότι αν έχει διαθέσιμη δόμηση ενα υπόστεγο στο όριο θα του στοιχίσει παραπάνω αλλά θα καταργήσει οριστικά μόνιμα και νόμιμα οποιαδήποτε επαφή με τον ανεπιθύμητο γείτονα.

Link to comment
Share on other sites

Αν την πέργκολα την καλύψεις δεν έιναι πέργκολα , είναι αυθαίρετη..

γι'αυτό μιλησα για παρκινγκ...

Διότι μια νόμιμη πέργκολα δεν λύνει το θέμα του εκτός κι αν την γεμίσει στο φουλ με κανενα κισσό ή αμπέλι να μη βλεπει ο άλλος τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Χαίρετε ονομάζομαι Ιωάννης Κ.

 

Έχω ένα πρόβλημα με τον γείτονα μου ο οποίος ειναι και συγγενης μου..

Το σπίτι μου και ο ακάλυπτος μου βρίσκεται στο ιδιο οικοπεδο με το δικο του σπίτι και προκειται να χωριστει με καθετη ιδιοκτησια και ο καθενας να παρει τα ποσοστα του συμφωνα με την κληρονομιά...Το κτίσμα του ειναι στο συνορο με την ιδιοκτησια μου (ακαλυπτος) δεν εχει ουτε εκατοστο...

 

Το θέμα είναι οτι στο σύνορο της ιδιοκτησίας μου (ακαλυπτος) ξεκινάει το σπίτι του στο οποίο υπάρχουν 3 παράθυρα ( το ένα κομμάτι του σπιτιού του είναι του 1958 (2 παράθυρα) και ένα αλλό του 1979 (1 παραθυρο).

 

Δεν εχώ δικαώμα να χτίσω κατι αλλο δεν εχω αλλα μέτρα.... ουτε αυτος ο οποιος εχει υπερβει κατα πολυ τα μετρα του...

 

Ερωτήσεις;

 

Πως θα μπορουσα να τον αναγκάσω να κλείσει τα παραθυρα του,μόνο δικαστηκα;

Υπαρχει κάτι να κάνω μεσο της πολεοδομίας να απαιτησω να κλείσουν;

 

Αν δεν μπορώ να του τα κλείσω μπορώ να φτιαξω κάτι; Γνωρισω οτι σε οικοπεδο που εχει χωριστει με καθετη δεν μπορω να φτιάξω φραχτη κανενα ειδους;

 

Μπορω να φτιαξω περγκολα και να την γεμισω με αναριχώμμενα; αν μπορω τι χρειάζεται αδεια; αδεια μικρης κλιμακας; τιποτα;..

Σε τι αποσταση απο τα παραθυρα του πρεπει να την κατασκευασω και σε τι υψος ωστε να μην επικαλεσθει δουλεια για φως και αερα (το οικοπεδο μου τελιωνει στο παραθυρο του.. δεν εχει καθολου ακαλυπτο αυτος..)

Γενικα τι ισχύει με τις περγκολες.... π.χ. αν την φτιαξω στο ενα μετρο απο το κτισμα του και σε υψος 2.5-3 μετρα εχω προβλημα...

εχει διαφορα η αποσταση που πρεπει να αφησω απο το κτισμα ή απο τα παραθυρα..;

 

Μπορώ να κάνω κάποιο ειδους υποστεγο και σε τι αποσταση απο το κτίσμα του η χρειαζομαι μέτρα

 

Υπάρχει κάποια αλλη ίδεα;

Ευχαριστώ πάρα πολύ

Edited by gatoulakis
Link to comment
Share on other sites

Μόνο δικαστικά θα βρείτε οριστική λύση . Κάθε άλλη κατασκευή θα επιδεινώσει το πρόβλημα , αλλά και η δικαστική λύση δεν θα είναι μάλλον βολική γιά εσάς , αφού δεν πρόκειται γιά χωριστή ιδιοκτησία , αλλά απλά γιά σύσταση καθέτου στο ίδιο οικόπεδο και με παράθυρα τόσων δεκαετιών .

Link to comment
Share on other sites

το χωρισμα (μοιρασμα) του ενιαιο οικοπεδου θα γινει αυτες τις μερες αρα θα εχω ποσοσστα και μερος που θα ανηκει σε εμενα

 

Δηλαδη το να φτιαξω μια περγκολα στον ακαλυπτο μου μετα το χωρισμα των ποσοστων ειναι παρανομο... για την στηριξη φυτων...

Το θεμα μου ειναι ποσο μεγαλη ,μπορω να την κανω και σε τι αποσταση απο το κτισμα του και τα παραθυρα του ωστε να ειμαι οκ με πολεοδομια και να ειμαι νομιμος....

 

Ευχαριστω για την απαντηση

Edited by gatoulakis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.