Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σπουδές Πολιτικού μηχανικού Ε.Μ.Π. (αρχάριοι)


Recommended Posts

Με βάση τα προχθεσινά αποτελέσματα αναδείχθηκα 20ος επιτυχών στη σχολή Πολιτικών μηχανικών ΕΜΠ. θα ήθελα να ακούσω συμβουλές απο απόφοιτους/φοιτητές ή και απο υπόλοιπους που γνωρίζουν τι θα πρέπει να πρεσέξω ώστε να μπω δυναμικά στη σχολή και να διακριθώ ακόμα αν μπορώ. Είμαι γεμάτος όρεξη και όνειρα!

Μήπως να ξεκινήσω υπολογιστές ή proficency από φέτος;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 70
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συγχαρητήρια για την επιτυχία σου.

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ως φοιτητής θα έχεις πολύ χρόνο για χόμπι, απόκτηση περαιτέρω γνώσεων (υπολογιστές, ξένες γλώσσες κτλ), διασκέδαση κτλ.

 

Η διάκριση στη σχολή είναι καλή, είναι απαιτητική αλλά ας μην γίνει αυτοσκοπός.

 

Κάτσε ένα εξάμηνο να δεις πως κουνιούνται τα νερά στο πανεπιστήμιο και αποφασίζεις από μόνο σου το τι θα κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο και από μένα!

 

Δες πως θα σου αρέσει η σχολή και κυρίως μην κολλάς σε αυτά που υποτίθεται ότι κάνει ένας ΠΜ στην Ελλάδα. Η σχολή έχει δυνατότητες για μεγάλο εύρος γνωστικών αντικειμένων. Μέχρι να τελειώσεις δεν νομίζω να έχουμε μείνει και πολλοί από μας εδώ, χε χε...

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές.

 

 

AArtam πραγματικά με εντυπωσίασες. Το forum πρώτη φόρα το βλέπω και πίστεψε με τα έχω ψάξει όλα.

 

kalatravas ειλικρίνα ότι ακούω το παραβλέπω. Είμαι, δυστυχώς, χωρίς κανένα στήριγμα (σε τεχνικό κλάδο) και άρα τι κάνει ο ΠΜ στην ελλάδα δε με επηρεάζει. Διάλεξα αυτό το αντικείμενο γιατί, προσωπικά, μου φαίνεται συναρπαστικό και ευελπιστώ μια μέρα να συμμετέχω σε ιστορικά έργα. (σε τουμπάι, σανγκάι, κ.α.)

Αν κάτι λέω λάθος ή γνώριζω τη μισή αλήθεια διόρθωσε με.

 

 

 

Η αλήθεια είναι πως όντως πρέπει να δω πρώτα από μέσα. Ελπίζω να μη μου γίνει αυτοσκοπός γιατί στην τελική θα μάθω και λιγότερα έτσι!

Link to comment
Share on other sites

Διάλεξα αυτό το αντικείμενο γιατί, προσωπικά, μου φαίνεται συναρπαστικό και ευελπιστώ μια μέρα να συμμετέχω σε ιστορικά έργα. (σε τουμπάι, σανγκάι, κ.α.)

Αν κάτι λέω λάθος ή γνώριζω τη μισή αλήθεια διόρθωσε με.

 

Φίλε συγχαρητήρια, καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.

 

Κ εγώ για την κ@βλ@ αποφάσισα να γίνω μηχανικός.

 

Λίγες αλήθειες για το επάγγελμα:

 

1.Είσαι στην ιεραρχία τρίτος, πρώτος είναι ο Θεός και δεύτερο το budget.Τους δύο ανώτερους στην ιεραρχία πάντα να τους προσκυνάς, ειδάλλως είναι σίγουρο ότι θα αποτύχεις.

2.Η δουλειά είναι επικίνδυνη από πολλές απόψεις.Προσέχεις ΠΑΝΤΑ κυριολεκτικά και μεταφορικά το τομάρι σου πάνω απ' όλα.

3.Είναι δουλειά που ΠΑΝΤΑ θα την παίρνεις μαζί σου ΌΠΟΥ και να βρίσκεσαι, ακόμα και στον ύπνο σου θα σκέφτεσαι την επόμενη μέρα και τις δυσκολίες της.Πραγματικές διακοπές και πραγματική ξεκούραση ΔΕΝ υπάρχει σε αυτή τη δουλειά.

4.Πρόσεχε τα νεύρα σου, αν είσαι από τώρα νευρικός θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία τώρα που είναι νωρίς.Ειδάλλως, θα καταλήξεις ό,τι βγάζεις να το σκας σε ηρεμιστικά/ποτά/drugs αργότερα.

5.Το επάγγελμα είναι ΓΕΜΑΤΟ μαλάκες και υπερόπτες.Τόσους πολλούς μαζεμένους δεν θα ξαναδείς σε κανένα άλλο επάγγελμα.

6.Οι δουλειές που υπάρχουν στην Ελλάδα ΠΑΝΤΑ θα σε καθιστούν είτε overqualified είτε underqualified.Επειδή κ εγώ για την κ@βλ@ έγινα μηχανικός, σε καμία περίπτωση δεν σου προτείνω να γίνεις χαρτογιακάς, εκτός κ αν βγάζεις περισσότερα με το να είσαι χαρτογιακάς.

7.Ξεκίνα δημόσιες σχέσεις, θα σου χρειαστούν, θα πρέπει να είναι η δεύτερη ζωή σου για να επιπλεύσεις.Ο Ωνάσης σημείωνε κάθε άνθρωπο που έπιανε κουβέντα μαζί του στο μπλοκάκι του.

8.Ποτέ να μη νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα.

9.Πούλα το κορμί σου όσο ακριβότερα μπορείς.Στο επάγγελμα δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί, μην κάνεις αυτό το λάθος.

 

Εγώ είχα την τύχη να είμαι μέλος οικογένειας μεγάλης κατασκευαστικής και κατάφερα να συμμετάσχω σε μεγάλα έργα.Ακόμη μερικά βράδια κατεβάζω ντοκυμαντέρ για διάφορες κατασκευές και χαζεύω μέχρι τις 5 το πρωί, κ στις 7 ξυπνάω κανονικά.Παρόλο που έχω ματώσει από οποιοδήποτε ιστό του κορμιού μου στο επάγγελμα, χίλιες φορές ακόμη να είχα την επιλογή για άλλο επάγγελμα, χίλιες φορές μηχανικός θα γινόμουν.

 

Συμβουλές για τη Σχολή:

 

1.Πήγαινε στην εκδρομή του Μαρίνου, όταν έρθει η ώρα.

2.Αν βρεις τα σκούρα στις στατικές, να ξέρεις ότι υπάρχει μια ζεστή μητρική αγκαλιά για όλους, που ονομάζεται Ματίνα.Θα σε κάνει να νιώσεις σαν μωρό στο στήθος της μητέρας σου.

3.Μην πιάσεις γκόμενα μηχανικό, εκτός κ αν ο μπαμπάς της είναι μεγαλοεργολάβος.Αν είναι, παντρέψου τη.

4.Αν είσαι αρκετά καλός, γίνε το τσιράκι/σκυλάκι κάποιου καθηγητή.Τους καλούς τους σπρώχνουν για μετεκπαίδευση σε καλά πανεπιστήμια.

 

Να θυμάσαι:

 

Όλοι μας κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος.Τα μοναδικά δύο κριτήρια που καθορίζουν αν ένας μηχανικός είναι καλός ή όχι, είναι α) τί portfolio έχεις και β)πόσο τζιράρισες από την έναρξη του επαγγέλματος.

 

Καλή σταδιοδρομία.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γενικα συμφωνω με το Ζαβι...

 

2.Αν βρεις τα σκούρα στις στατικές, να ξέρεις ότι υπάρχει μια ζεστή μητρική αγκαλιά για όλους, που ονομάζεται Ματίνα.Θα σε κάνει να νιώσεις σαν μωρό στο στήθος της μητέρας σου

 

Σε αυτο ΔΙΑΦΩΝΩ...

Αν θες απλα να περασεις πηγαινε Ματινα..

Αν θες ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ κατσε και διαβασε..

 

ΥΓ. Αν θες να σπουδασεις μηχανικος για να τα κονομησεις και να εισαι χαλαρος, ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ για αλλη σχολη...

Αν νομιζεις οτι ειναι ευκολο να συμμετεχεις σε μεγαλα εργα, κανεις μεγαλο λαθος..

Link to comment
Share on other sites

1.Σε αυτο ΔΙΑΦΩΝΩ...

Αν θες απλα να περασεις πηγαινε Ματινα..

Αν θες ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ κατσε και διαβασε..

 

2.ΥΓ. Αν θες να σπουδασεις μηχανικος για να τα κονομησεις και να εισαι χαλαρος, ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ για αλλη σχολη...

Αν νομιζεις οτι ειναι ευκολο να συμμετεχεις σε μεγαλα εργα, κανεις μεγαλο λαθος..

 

1. Άκυρο.Τα βιβλία των στατικών του ΕΜΠ έχουν την ίδια χρήση που έχουν τα ΦΕΚ, δηλαδή χαρτί τουαλέτας.Σκέτη σαβούρα, με κάποιες επιφυλάξεις.

 

2.Άκυρο.Ένας καλός μηχανικός πληρώνεται όσο 10 Λυκουρέζοι και Κούγιες.Σε προχωρημένη ηλικία βέβαια, αλλά τα βγάζουν.Όσο για τη δουλειά, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι είναι από τις πιό δύσκολες.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα κοιτα να μην γινεις μονιμος κατοικος καφετεριων και μπουζουκιων μιας και το 100% των φοιτητων μπαινουν με ονειρα για κατι καλο και σπουδες και διαβασμα και διακρισεις και τελικα ουτε ενα 5% δεν τα καταφερνει, μιας και αποπροσανατολιζεται απο την ευκολη ζωη, το χαβαλε, το καθισιο και τις επιταγες της σαρκας. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να φτανει κανεις 3 ετος και να μην εχει ιδεα τι κουβαλαει στην καμπουρα του.

Οσον αφορα τα εργα και τις επαγγελματικες προοπτικες επειτα, αυτο μαλλον εγκειται περισσοτερο στο τι γνωριμιες εχεις, τι γνωριμιες θα μπορεσεις να κανεις, ποσο καλα θα μπορεις να πλασσαρεις τον εαυτο σου και αλλους παραγοντες, παρα στο αν θα διαβασεις και θα μαθεις κατι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.