Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιατί απαιτείται έλεγχος του ΔΔΕ


AlexisPap

Recommended Posts

Βασίλη το ίδιο λέμε και ας φαίνεται ότι δεν συμφωνούμαι...ΑΝ ακουμπήσει αγωγό φάσης...για αυτό χρησιμοποιούμαι μονωμένα καλώδια προστατευτικές σωλήνες πιστοποιημένους διακόπτες - πρίζες, συσκευές με τουλάχιστον CE κτλ.

 

Το τονίζω κιόλας γιατί σε πολλές εγκαταστάσεις λέει ο χρήστης α έχει χαλάσει η πρίζα...κοινώς έχει ξεχαρβαλωθεί και κρέμεται και λέει ΘΑ την φτιάξω (άλλωστε έχω ρελέ) το ρελέ είναι εκεί για να προσπαθήσει να σε σώσει όχι για να έχεις μία εγκατάσταση σκουπίδι.

 

Επίσης επισκευές με το γενικό ανοιχτό....αφού πάλι έχω ρελέ....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

να θεσω εδω το ερωτημα για να μην ανοιγω καινουριο θεμα.

 

Εχει καμια σχεση η δοκιμη του ΔΔΕ με το κομβιο δοκιμης (TEST) με τη συντηρηση του, δηλ να λειτουργει περιοδικα για να μην κολλανε οι επαφες?

Link to comment
Share on other sites

Απο οτι καταλαβαινω και εγω για αυτο το λογο που αναφερεις πρεπει ανα τακτα διαστηματα να πατιεται το κουμπι τεστ...  Δεν εχει νοημα να γινεται για αλλο λογο. Το οτι θα πεσει βεβαια δεν σημαινει οτι λειτουργει μεσα σε σωστα ορια, αλλο αυτο...  τα εχουμε πει αλλωστε ξανα

Link to comment
Share on other sites

εμενα παντως δε μου φαινεται σωστος αυτος ο ισχυρισμος.

Πουθενα στις οδηγιες των κατασκευαστων δεν υποννοειτε. Επιπλεον ο ΔΔΕ ειναι οπως ο μικροαυτοματος ο οποιος δεν χρειαζεται κανενος ειδους συντηρησης ή περιοδικης λειτουργιας.

Link to comment
Share on other sites

οι κανονισμοί ΕΗΕ όλων των κρατών και το πρότυπο σχετικά με τους ΔΔΕ (61008) περιγράφει τον σκοπό ύπαρξης του πλήκτρου δοκιμής που είναι προφανώς η δοκιμή λειτουργίας του ΔΔΕ και οχι η αποκόλληση των επαφών του

Link to comment
Share on other sites

οι παλαιοτεροι το ανεφεραν πχ η σειρα DPN vigi multi 9 τιs merlin gerin κατο απο το τεστ button γραφει σε πεντε διαφορετικεs γλωσσεs (μηνιαιο)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.