Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποχρέωση Πλάτους δρόμου 4μ σε οικόπεδο..


Recommended Posts

17 λεπτά πριν, ma7pon1 said:

 

....πως σε περίπτωση που δεν έχει καθόλου πρόσωπο, τότε πρέπει με κάποιο τρόπο να αποκτήσει τουλάχιστον 4μέτρα.

 

Δεν λέει αυτό ακριβώς. Αναφέρει ότι για να είναι οικοδομήσιμο το οικόπεδο θα πρέπει να διαθέτει πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο, ο οποίος να έχει πλάτος τουλάχιστον 4 μ σε όλο το μήκος προσώπου. Έχεις θέματα να λύσεις. Αναφέρεις δυτικά ότι υπάρχει δρόμος αδιάνοικτος. Πως το ξέρεις ότι υφίσταται δρόμος, αφού δεν έχεις ρυμοτομικό σχέδιο να τον προβλέπει. Να το πιάσουμε από την αρχή. Στη δικαστική απόφαση περιγράφεται το ακίνητο με τι συνορεύει; 

Κάποιος δρόμος μπορεί να διακριθεί στο 1/5000 που συνοδεύει την απόφαση οριοθέτησης;

Συμβόλαια όμορων ή οικοδομικές άδειες, υπάρχουν που να περιγράφουν έστω τον ανατολικό δρόμο;

Έχεις μια περίπτωση που δυστυχώς τόσα χρόνια η ερμηνεία της εναπόκειται στην κάθε Πολεοδομία και αυτή είναι η περίπτωση του να έχεις ένα δρόμο που να καταλήγει κάθετα σε μια πλευρά του οικοπέδου. Πρέπει να το ψάξεις αρκετά το θέμα όπως καταλαβαίνεις.

 

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς στην ΔΑ περιγράφει μόνο ένα μεγαλύτερο οικόπεδο με τί συνορεύει, και το κατατμεί λέγοντας ότι το ανατολικό το παίρνει ο ένας και το δυτικό ο άλλος (χωρίς να περιγράφει τα σύνορα του κάθε κατετμηθέντος τεμαχίου). Και φυσικά χωρίς τοπογραφικό διάγραμμα επισυναπτόμενο!! 
Δεν το γνωρίζω, είναι με δήλωση των ιδιοκτητών. Γι' αυτό έγραψα "υποτίθεται". Βέβαια, έπεσε στην αντίληψή μου η αποτύπωση του συνοικισμού για να γίνει ρυμοτομία (η οποία όμως δεν προχώρησε και άρα δεν είναι επίσημη) η οποία αναφέρει δρόμο. Και πάλι όμως δε μπορούμε να βασιστούμε σ' αυτό....

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.